Αθήνα σε Ερντογάν: Δεν μπορείτε να πλήξετε την εθνική μας κυριαρχία, σταματήστε τις προκλήσεις

Αθήνα σε Ερντογάν: Δεν μπορείτε να πλήξετε την εθνική μας κυριαρχία, σταματήστε τις προκλήσεις Facebook Twitter
Φωτ.: GETTY IMAGES
0

Απάντηση στο μπαράζ «εμπρηστικών» δηλώσεων της τουρκικής ηγεσίας, με φόντο και τις σημερινές αναφορές του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο θέμα της αποστρατικοποίησης ελληνικών νησιών έδωσε η Ελλάδα, μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου.

«Ανιστόρητοι ισχυρισμοί και έωλα μυθεύματα δεν μπορούν ούτε να αμφισβητήσουν ούτε, πόσω μάλλον, να υποκαταστήσουν το Διεθνές Δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

«Γενικότερα, τίποτα απολύτως και με κανένα τρόπο δεν μπορεί να πλήξει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την εθνική μας κυριαρχία. Γι΄ αυτό καλούμε την Τουρκία να σταματήσει την τακτική των προκλήσεων και να αντιληφθεί ότι ο μόνος δρόμος είναι η υπεύθυνη και ειλικρινής συνεννόηση, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και του απόλυτου σεβασμού της κυριαρχίας», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Oι νέες απειλές Ερντογάν προς την Ελλάδα: Σταματήστε τον εξοπλισμό νησιών, συνέλθετε

Σημειώνεται, ότι της απάντηση της Αθήνας στην Άγκυρα προηγήθηκαν βολές προς την Ελλάδα που εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής άσκησης Ephesus 2022 την οποία παρακολούθησε στη Σμύρνη.

«Καλούμε την Ελλάδα να σταματήσει τον εξοπλισμό των νησιών που έχουν αποστρατικοποιημένο χαρακτήρα και να δράσει με βάση τις Διεθνείς συμφωνίες» επεσήμανε, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, Anadolu.

Συνεχίζοντας κατηγόρησε τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι κάνει «τουριστικά ταξίδια στα νησιά». «Είναι αδύνατο να καταλήξει πουθενά κατ΄αυτόν τον τρόπο. Η Τουρκία δεν παραβιάζει τα δικαιώματα κανενός και τους κανόνες, αλλά δεν παραβιάζει και τους δικούς της νόμους και κανόνες».

«Προειδοποιούμε την Ελλάδα, όπως έγινε και πριν από έναν αιώνα, να μείνει μακριά από όνειρα και κινήσεις που θα μετανοήσει και να συνέλθει. Η Τουρκία δεν θα παραιτηθεί από τα δικαιώματά της στο Αιγαίο και δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει τις εξουσίες που αναγνωρίζονται από τις διεθνείς συμφωνίες για τη στρατικοποίηση των νησιών».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ