Μητσοτάκης: Εφάπαξ ενίσχυση 600€ στους ένστολους της ΕΛ.ΑΣ. και του Λιμενικού

Μητσοτάκης: Εφάπαξ ενίσχυση 600€ στους ένστολους της ΕΛ.ΑΣ. και του Λιμενικού Facebook Twitter
0

Τη χορήγηση εφάπαξ ενίσχυσης ύψους 600 ευρώ σε όλους τους ένστολους της Αστυνομίας και του Λιμενικού ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Τρίπολη. 

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του εκφράζοντας βαθύτατη οδύνη για τον τραγικό θάνατο του μαθητή στις Σέρρες, λόγω της έκρηξης του λέβητα στο σχολείο. «Παρότι η συντήρηση των σχολείων δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της κυβέρνησης, θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει», συμπλήρωσε. 

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Μητσοτάκης έκανε εκτενή αναφορά στο κυβερνητικό έργο και ανακοίνωσε δύο αποφάσεις. 

«Πρώτον, με βάση μεγάλες δυσκολίες της αγοράς διατηρείται για ένα χρόνο ακόμα το πλαφόν 3% στις επαγγελματικές μισθώσεις. Δεύτερον, με δεδομένη την 24ωρη αυξημένη αστυνόμευση, την επιτυχή αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών, χορηγούμε εφάπαξ ενίσχυση σε όλους τους ενστόλους της ΕΛ.ΑΣ και του Λιμενικού. Όλο το προσωπικό θα λάβει το Δεκέμβριο και 600 ευρώ ανά υπάλληλο», είπε ο πρωθυπουργός. 

«Δεν θα ανεχθούμε παιχνίδια με τις ένοπλες δυνάμεις» 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, μετά το δημοσίευμα του Documento που περιελάμβανε μία ακόμη λίστα, αυτή τη φορά με την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων. 

«Οι αντίπαλοί μας επιδιώκουν συνειδητά να δηλητηριάσουν το πολιτικό κλίμα. Σήμερα, νωρίς νωρίς, ο κ. Τσίπρας πήγε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να εμπλέξει ακόμα και το στράτευμα στα σενάρια περί δήθεν υποκλοπών. Ζήτησε σεβασμό στις ένοπλες δυνάμεις αυτός που είπε όχι στις αμυντικές δαπάνες και τις μεγάλες συμφωνίες», είπε ο πρωθυπουργός. 

«Έλεος πια με την υποκρισία. Η δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της και έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη. Δεν μπορούν στο μεταξύ όλα να γίνονται εργαλεία στο όνομα κάθε πρόσκαιρου κομματικού συμφέροντος. Η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί παιχνίδια με τις ένοπλες δυνάμεις. Δεν θα δεχθούμε μαθήματα από αυτούς που είναι η θλιβερή εξαίρεση τα εθνικά μέτωπα. Έχουμε αξιωματική αντιπολίτευση που λέει όχι σε όλα, την οποία θα προτιμούσε στην εξουσία ο κ. Ερντογάν, αλλά έχει εμένα απέναντί του. Δεν κάνουμε διάλογο με το παράλογο. Έχει μια χώρα που εφαρμόζει στην πράξη τα κυριαρχικά της δικαιώματα όπως αποδεικνύουν και οι έρευνες υδρογονανθράκων», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Ράμμος επιβεβαίωσε στον Τσίπρα ότι και τα 6 πρόσωπα βρισκόταν σε παρακολούθηση από την ΕΥΠ

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Ο Ράμμος επιβεβαίωσε στον Τσίπρα ότι και τα 6 πρόσωπα βρίσκονταν σε παρακολούθηση από την ΕΥΠ

«Με τη σημερινή θλιβερή του παρουσία ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε την ενοχή του για το πρωτοφανές σκάνδαλο των υποκλοπών», εκτιμούν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ