Τα σχέδιά του για το κυβερνητικό σχήμα που πρόκειται να δημιουργήσει αλλά και το τηλεοπτικό debate των εκλογών βρέθηκαν στο επίκεντρο συνέντευξης που παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης .

 

Η συνέντευξη δόθηκε στο Κρήτη TV και θα μεταδοθεί απόψε το βράδυ. Όσον αφορά το debate ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «debate γίνεται πάντα με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Δεν είμαστε μια προεδρική δημοκρατία στην οποία δύο υποψήφιοι διαγκωνίζονται για το ποιος θα γίνει πρόεδρος. Είμαστε μια Κοινοβουλευτική Δημοκρατία και ο σεβασμός στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες προϋποθέτει ένα debate με όλους τους κοινοβουλευτικούς αρχηγούς», ξεκαθάρισε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας.

 

«Καταλαβαίνω ότι υπήρχαν κάποιες δυσκολίες που έχουν όντως να κάνουν με εξωγενείς παράγοντες, έχουμε δώσει ημερομηνίες που είμαστε διαθέσιμοι. Πιστεύω ότι τελικά θα γίνει, αλλά έχουμε ήδη με τον κ. Τσίπρα 42 κοινοβουλευτικές αναμετρήσεις. Ο κόσμος γνωρίζει και εμένα, γνωρίζει και τον κ. Τσίπρα. Η διαφορά μας είναι ότι ο κ. Τσίπρας έχει δοκιμαστεί 4 χρόνια και πρέπει να απολογηθεί για την πολιτική του, για την κατάσταση στην οποία είναι η χώρα. Εγώ πρέπει να εξηγήσω και να πείσω τους πολίτες γιατί το σχέδιό μας είναι το σωστό σχέδιο για την Ελλάδα της επόμενης μέρας. Και βέβαια να τους πείσω ότι διαθέτω τις δυνάμεις και τα στελέχη, αλλά και την ειλικρίνεια και την αξιοπιστία αυτό το σχέδιο να το εφαρμόσω», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

 

Μικρό, ισχυρό και αποτελεσματικό κυβερνητικό σχήμα

 

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στη δομή της κυβέρνησης του, αλλά και τα πρώτα νομοσχέδια, που είναι ήδη έτοιμα και τόνισε ότι το νέο κυβερνητικό σχήμα δε θα είναι ούτε πολύ μεγάλο, ούτε πολύ μικρό διότι το ζήτημα δεν είναι ο αριθμός των υπουργών, αλλά η ποιότητα των υπουργών.

«Το ζήτημα δεν είναι να έχουμε ένα μεγάλο υπουργικό σχήμα για να τακτοποιούμε φίλους ή γεωγραφικές προτεραιότητες. Το βασικό ζητούμενο είναι να έχουμε ανθρώπους οι οποίοι την επόμενη ημέρα μπορεί να κάνουν τη δουλειά. Άρα ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση» σημείωσε.

 

Το κυβερνητικό έργο του πρώτου έτους είναι απολύτως προδιαγεγραμμένο είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και για αυτό,όπως επεσήμανε, η Βουλή δε θα διακόψει το καλοκαίρι ούτε θα πάει σε θερινά τμήματα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για μία ακόμα φορά κράτησε χαμηλούς τόνους : «Κανένα αποτέλεσμα δεν είναι κλειδωμένο. Και θα αγωνιζόμαστε μέχρι τελευταία στιγμή να μας εμπιστευτούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες. Προφανώς ούτε η αυτοδυναμία είναι κλειδωμένη. Πώς μπορεί να λέει κανείς κάτι τέτοιο όταν δεν γνωρίζουμε πόσα κόμματα θα είναι στη Βουλή. Είναι πολλές παράμετροι που ακόμα είναι μεταβλητές. Κατά συνέπεια, δεν πρόκειται να δεχτώ καμία αλαζονεία. Και αυτό δείχνει αλαζονεία, ξέρετε. Το να βγαίνεις και να λες σήμερα στον ελληνικό λαό: «Πάμε καροτσάκι», «Έχουμε τελειώσει», «Κερδίζουμε με δέκα μονάδες διαφορά», «Είμαστε ήδη αυτοδύναμοι» και ράβουμε, κατά συνέπεια, τα υπουργικά μας κουστούμια, είναι μια συμπεριφορά αλαζονική. Δεν πρόκειται να τη δεχτώ ούτε τώρα και σίγουρα δεν θα τη δεχτώ μετά τις εκλογές, εφόσον μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός."