Μητσοτάκης από Τρίκαλα: «Προσωπικό στοίχημα» ο οδικός άξονας Ε65

Μητσοτάκης από Τρίκαλα: «Προσωπικό στοίχημα» ο οδικός άξονας Ε65 Facebook Twitter
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ
0

Στη σημασία του εμβληματικού, όπως το χαρακτήρισε, έργου του οδικού άξονα Ε65 αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας την ολοκλήρωσή του ως «προσωπικό στοίχημα». 

Ο πρωθυπουργός ανέφερε σε σχετική εκδήλωση πως «ένα όραμα πολλών δεκαετιών θα γίνει πράξη» και εξέφρασε την εκτίμηση ότι το έργο θα σπάσει την απομόνωση της Δυτικής Θεσσαλίας και θα ανοίξει σημαντικές προοπτικές για Δυτική Μακεδονία και Ήπειρο. «Για μένα αυτό το έργο αποτέλεσε προσωπικό στοίχημα. Έχω κάνει πολλαπλές επικοινωνίες ο ίδιος. Καταφέραμε και πείσαμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να δώσει το πράσινο φως. Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε και θα προχωρήσουμε με μεγάλη ταχύτητα», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για τη σημασία του εν λόγω οδικού άξονα για τη Δυτική Θεσσαλία αλλά και την Δυτική Μακεδονία, ιδίως μετά την απολιγνιτοποίηση ενώ υπογράμμισε ότι θα προχωρήσει και η κατασκευή του φράγματος της Μεσοχώρας. Παράλληλα αναφέρθηκε στη σημασία της καθαρής ενέργειας στην εποχή.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός περπάτησε σε κεντρικούς δρόμους των Τρικάλων όπου συνομίλησε με πολίτες, που περίμεναν τη σειρά τους έξω από κεντρικό μαγαζί τηρώντας τα μέτρα προστασίας, με μαθητές δημοτικού για την επιστροφή τους στο σχολείο, ενώ φωτογραφήθηκε με στελέχη Ελληνικής Αστυνομίας, που κινούταν ποδήλατα στον πεζόδρομο της πόλης. Ακόμη μίλησε με πολλούς καταστηματάρχες σε μικρά μαγαζιά της πόλης.

Μετά ο πέρας της εκδήλωσης για τον Ε65, ο πρωθυπουργός αναχώρησε για την Καρδίτσα, όπου θα επισκεφθεί, μεταξύ άλλων, το σημείο των εργασιών καθαρισμού του ποταμού Καράμπαλη και θα συμμετάσχει σε σύσκεψη για την πορεία των μέτρων ανακούφισης και αποκατάστασης από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του «Ιανού». Τέλος, θα επιθεωρήσει την πορεία των έργων κατασκευής του Ε65 στο εργοτάξιο της Ξυνιάδας.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM