Μητσοτάκης από Τρίκαλα: «Προσωπικό στοίχημα» ο οδικός άξονας Ε65

Μητσοτάκης από Τρίκαλα: «Προσωπικό στοίχημα» ο οδικός άξονας Ε65 Facebook Twitter
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ
0

Στη σημασία του εμβληματικού, όπως το χαρακτήρισε, έργου του οδικού άξονα Ε65 αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας την ολοκλήρωσή του ως «προσωπικό στοίχημα». 

Ο πρωθυπουργός ανέφερε σε σχετική εκδήλωση πως «ένα όραμα πολλών δεκαετιών θα γίνει πράξη» και εξέφρασε την εκτίμηση ότι το έργο θα σπάσει την απομόνωση της Δυτικής Θεσσαλίας και θα ανοίξει σημαντικές προοπτικές για Δυτική Μακεδονία και Ήπειρο. «Για μένα αυτό το έργο αποτέλεσε προσωπικό στοίχημα. Έχω κάνει πολλαπλές επικοινωνίες ο ίδιος. Καταφέραμε και πείσαμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να δώσει το πράσινο φως. Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε και θα προχωρήσουμε με μεγάλη ταχύτητα», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για τη σημασία του εν λόγω οδικού άξονα για τη Δυτική Θεσσαλία αλλά και την Δυτική Μακεδονία, ιδίως μετά την απολιγνιτοποίηση ενώ υπογράμμισε ότι θα προχωρήσει και η κατασκευή του φράγματος της Μεσοχώρας. Παράλληλα αναφέρθηκε στη σημασία της καθαρής ενέργειας στην εποχή.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός περπάτησε σε κεντρικούς δρόμους των Τρικάλων όπου συνομίλησε με πολίτες, που περίμεναν τη σειρά τους έξω από κεντρικό μαγαζί τηρώντας τα μέτρα προστασίας, με μαθητές δημοτικού για την επιστροφή τους στο σχολείο, ενώ φωτογραφήθηκε με στελέχη Ελληνικής Αστυνομίας, που κινούταν ποδήλατα στον πεζόδρομο της πόλης. Ακόμη μίλησε με πολλούς καταστηματάρχες σε μικρά μαγαζιά της πόλης.

Μετά ο πέρας της εκδήλωσης για τον Ε65, ο πρωθυπουργός αναχώρησε για την Καρδίτσα, όπου θα επισκεφθεί, μεταξύ άλλων, το σημείο των εργασιών καθαρισμού του ποταμού Καράμπαλη και θα συμμετάσχει σε σύσκεψη για την πορεία των μέτρων ανακούφισης και αποκατάστασης από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του «Ιανού». Τέλος, θα επιθεωρήσει την πορεία των έργων κατασκευής του Ε65 στο εργοτάξιο της Ξυνιάδας.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ