Μήνυμα φιλίας στέλνει ο Κοτζιάς στους Σκοπιανούς

Μήνυμα φιλίας στέλνει ο Κοτζιάς στους Σκοπιανούς Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

«Το μέλλον ανήκει στη φιλία μας» είναι το μήνυμα του τέως υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά προς τους Σκοπιανούς σε αποκλειστική συνέντευξή του στο πρακτορείο MIA της πΓΔΜ.

Η συμφωνία των Πρεσπών, επιμένει ο Νίκος Κοτζιάς, θα έχει θετικές επιπτώσεις στη φιλία μεταξύ των δύο εθνών, μόλις αποτελέσει καθημερινότητα για τους πολίτες και στις δύο πλευρές των συνόρων.

Ο τέως υπουργός δηλώνει ότι «μόλις περάσει ένα διάστημα δύο – τριών ετών από την κύρωση της συμφωνίας και από τις δύο χώρες, και όλοι δουν ότι η ζωή αλλάζει μόνο προς το θετικότερο με αυτή τη συμφωνία, και ότι ούτε εμείς παίρνουμε τα Σκόπια από εσάς, ούτε εσείς τη Θεσσαλονίκη από εμάς, και όλες αυτές τις ηλιθιότητες που λέγονται, τότε νομίζω ότι θα περπατώ γελώντας στους δρόμους των Σκοπίων».

Στη μακρά συνέντευξή του, ο τέως υπουργός εκφράζει τη βεβαιότητα ότι τις φιλικότερες σχέσεις μεταξύ των κρατών της Ευρώπης θα τις έχουν η Βόρεια Μακεδονία,όπως αναφέρει την ΠΓΔΜ, και η Ελλάδα.

«Δε νομίζω ότι θα πεθάνω χωρίς να επιστρέψω στη χώρα σας... Εξάλλου, έχω το δικαίωμα να επιστρέψω... Πιστεύω ότι η χώρα σας είναι όμορφη. Πρέπει να σας πω ότι τα Σκόπια μού άρεσαν περισσότερο με χιόνι» σημειώνει.

«Αν ήμουν νέος και είχα χρήματα, θα αγόραζα ένα μεγάλο κτήμα στις Πρέσπες για να χτίσω ένα σπίτι εκεί» σημειώνει ο Νίκος Κοτζιάς.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ