Μεντβέντεφ σε Μητσοτάκη: «Τη Ρωσία και την Ελλάδα τις συνδέουν φιλικές, εταιρικές σχέσεις»

Μεντβέντεφ σε Μητσοτάκη: «Τη Ρωσία και την Ελλάδα τις συνδέουν φιλικές, εταιρικές σχέσεις» Facebook Twitter
EPA
3

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα και του Ρώσου πρωθυπουργού Ντμίτρι Μεντβέντεφ επέδωσε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την ανάληψη των καθηκόντων του, ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοβ.


«Τη Ρωσία και την Ελλάδα τις συνδέουν φιλικές, εταιρικές σχέσεις. Με συνέπεια αναπτύσσεται η συνεργασία στον εμπορικό, οικονομικό, επενδυτικό τομέα» σημειώνεται μεταξύ άλλων στο τηλεγράφημα του Ρώσου πρωθυπουργού, σύμφωνα με αναρτήσεις στο Twitter της ρωσικής πρεσβείας στην Ελλάδα.

Στο συγχαρητήριο τηλεγράφημά του, ο κ. Μεντβέντεφ γράφει ότι αναπολεί τη συνάντηση που είχε με τον κ. Μητσοτάκη τον περασμένο Φεβρουάριο στη Μόσχα και επισημαίνει πως διαμόρφωσε ευνοϊκές προϋποθέσεις για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας της Ρωσίας με την Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται πως συγχαρητήριο τηλεγράφημα είχε αποστείλει και ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, συνεχάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ανάληψη της πρωθυπουργίας του. Στο συγχαρητήριο τηλεγράφημα του ο κ. Πούτιν εκφράζει την πεποίθηση ότι ο κ. Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός «θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του διμερούς διαλόγου, της εποικοδομητικής συνεργασίας σε διάφορους τομείς προς το συμφέρον των δύο λαών, προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της σταθερότητας και της ασφάλειας στην ευρωπαϊκή ήπειρο».

Η σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου για το περιεχόμενο του τηλεγραφήματος αναφέρει ότι «ο Πρόεδρος του ρωσικού κράτους εκτίμησε ιδιαίτερα τις σχέσεις με την Ελλάδα, οι οποίες βασίζονται στις μακραίωνες παραδόσεις φιλίας, πολιτιστικής και πνευματικής εγγύτητας και εξέφρασε την πεποίθηση, ότι το έργο του Κ. Μητσοτάκη ως επικεφαλής της κυβέρνησης θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του διμερούς διαλόγου, της εποικοδομητικής συνεργασίας σε διάφορους τομείς προς το συμφέρον των δύο λαών, προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της σταθερότητας και της ασφάλειας στην ευρωπαϊκή ήπειρο».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η «παράδοση της κατάληψης» ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η "παράδοση της κατάληψης" ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το Final Four, για τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία αλλά και τα πανεπιστήμια, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια