Μαρινάκης: Η Ελλάδα δεν στέλνει S-300 και Patriot στην Ουκρανία

Μαρινάκης: Η Ελλάδα δεν στέλνει S-300 και Patriot στην Ουκρανία Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: EPA
0

Στα Γλυπτά του Παρθενώνα και στον πόλεμο στην Ουκρανία αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Παύλος Μαρινάκης, στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Μαρινάκης διέψευσε κατηγορηματικά την αποστολή στρατιωτικού υλικού και ειδικότερα πυραυλικών συστημάτων Patriot και S-300 στην Ουκρανία. «Δεν υπάρχει απολύτως καμία περίπτωση, το διαψεύδω κατηγορηματικά» είπε συγκεκριμένα ο κ. Μαρινάκης, στο πλαίσιο της καθιερωμένης ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. «Διακινούνται κατά καιρούς τέτοια fake news. Είναι όλα ψέματα» επισήμανε ο ίδιος και κατέληξε κάνοντας λόγο για «μεγάλα ψέματα».

Ολόκληρη η τοποθέτηση του Παύλου Μαρινάκη:

«Στην εποχή του Μετρό έχει περάσει από το Σάββατο το μεσημέρι η Θεσσαλονίκη, το οποίο εγκαινιάστηκε από τον πρωθυπουργό, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Το Μετρό της Θεσσαλονίκης είναι ένα εμβληματικό έργο, το οποίο παραδόθηκε στο χρονικό ορόσημο για το οποίο είχε δεσμευτεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αποτελεί ένα σύμβολο προόδου για τη μητρόπολη της Μακεδονίας αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα, ένα χειροπιαστό έργο που πολλοί πίστευαν ότι δεν θα γίνει, ενώ άλλοι πάλεψαν για να εμποδίσουν την ολοκλήρωσή του, αλλά όπως τόνισε και ο Πρωθυπουργός «εμείς το είπαμε και το κάναμε. Από τους 13 σταθμούς του Μετρό θα εξυπηρετούνται καθημερινά 254.000 επιβάτες ενώ έως το τέλος του 2025 αναμένεται να παραδοθεί η επέκταση προς την Καλαμαριά, ώστε να εξυπηρετούνται συνολικά 350.000 πολίτες και οι σταθμοί του μετρό να γίνουν 18 από 13 που είναι σήμερα».

Από την Πέμπτη, στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας γίνονταν διαδοχικές συνεδριάσεις της επιστημονικής Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου, ενώ ο αρμόδιος Υπουργός Βασίλης Κικίλιας πραγματοποίησε, πριν την έλευση της κακοκαιρίας, ευρεία συντονιστική σύσκεψη με όλους τους περιφερειάρχες και δημάρχους, και τις ηγεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού, των Ενόπλων Δυνάμεων, του ΕΚΑΒ, των παραχωρησιούχων αυτοκινητοδρόμων και όλων των εμπλεκόμενων φορέων, προκειμένου ο κρατικός μηχανισμός να βρίσκεται στη μέγιστη εγρήγορση, όπως και έγινε.

Όλες οι δυνάμεις ήταν έξω με αντλίες, μηχανήματα έργου και λέμβους για να αντιμετωπίσουν αυτό το ακραίο καιρικό φαινόμενο που είχε και σφοδρότητα και διάρκεια. Ταυτόχρονα βγήκαν εγκαίρως συνολικά  17 μηνύματα από το 112, τα οποία ήταν, είτε υπερτοπικά για αποφυγή μετακινήσεων, είτε τοπικά- μετά από σχετική ενημέρωση των δημάρχων- στις περιοχές όπου είχαμε έντονα πλημμυρικά φαινόμενα και ζημιές και έπρεπε να απαγορευτεί η κυκλοφορία ή οι κάτοικοι να μετακινηθούν από υπόγεια και ισόγεια σε υψηλότερα σημεία.

Δυστυχώς, στο χωριό Κοντιάς στη Λήμνο, ένας συμπολίτης μας, στην προσπάθειά του να συνδέσει στο τρακτέρ το αυτοκίνητό του για να το ξεκολλήσει από τις λάσπες, παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. Στο ίδιο χωριό, ένας ηλικιωμένος, γλίστρησε και έπεσε, ενώ καθάριζε την αυλή του με αποτέλεσμα να χάσει κι εκείνος τη ζωή του. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των συνανθρώπων μας. 

Κάνουμε έκκληση σε όλους τους πολίτες, μέχρι το φαινόμενο να κοπάσει, να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Η κακοκαιρία Bora είναι άλλη μια απόδειξη πώς ό,τι ξέραμε μέχρι πρότινος για τα φυσικά φαινόμενα πλέον δεν ισχύει. Οι βροχοπτώσεις του Σαββάτου στη Ρόδο ήταν, σύμφωνα με τους ειδικούς, το 73% του νερού που έπεσε στη Βαλένθια.  Οι ενέργειες του Πυροσβεστικού Σώματος αποτυπώνουν τη ραγδαιότητα του φαινομένου: Έγιναν 1063 κοπές δέντρων, 183 αντλήσεις και 125 μεταφορές πολιτών σε ασφαλή σημεία.

Εισάγεται αύριο προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής το φορολογικό νομοσχέδιο με τίτλο «Μέτρα για την ενίσχυση του εισοδήματος, φορολογικά κίνητρα για την καινοτομία και τους μετασχηματισμούς επιχειρήσεων και άλλες διατάξεις».

Στο φορολογικό νομοσχέδιο περιλαμβάνονται 12 μειώσεις φόρων και 12 μέτρα ενίσχυσης του εισοδήματος των πολιτών καθώς και διατάξεις για τον εκσυγχρονισμό της φορολογικής νομοθεσίας και του διοικητικού μοντέλου που διέπει την ΑΑΔΕ με στόχο να καταστεί ακόμα πιο αποτελεσματικό. Επιπλέον, περιλαμβάνονται προβλέψεις για:

  • την παροχή κινήτρων για συγχωνεύσεις και εξαγορές επιχειρήσεων, ενίσχυση της καινοτομίας και ενδυνάμωση των νεοφυών επιχειρήσεων,
  • την επέκταση των φορολογικών κινήτρων για την επιστημονική και τεχνολογική έρευνα και την θέσπιση νέων ορίων δαπανών που εκπίπτουν για την ανάπτυξη και την καινοτομία των επιχειρήσεων και των επενδυτών,
  • τον εκσυγχρονισμό του,
  • τη θέσπιση αφορολόγητου για ποσά έως 300 ευρώ τον μήνα για τα φιλοδωρήματα και απαλλαγή –στο σύνολο τους- από ασφαλιστικές εισφορές,
  • την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της ελληνικής οικονομίας απέναντι στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Παράλληλα, οι πρόσθετες διατάξεις που εντάχθηκαν αφορούν σε:

  • Παράταση αναστολής ΦΠΑ για νέες οικοδομές έως τις 31.12.2025.
  • Μόνιμη απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ των διατηρητέων κτιρίων αξίας έως 400.000 ευρώ.
  • Αύξηση των μισθολογικών απολαβών των σπουδαστών των Σχολών Ενόπλων Δυνάμεων προκειμένου να εξισωθούν με τις αντίστοιχες αποδοχές των σπουδαστών των Σχολών των Σωμάτων Ασφαλείας.
  • Απαλλαγή υπόχρεων νομικών προσώπων ή φυσικών προσώπων που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα από την καταβολή του ανάλογου φόρου εισοδήματος για εκείνες τις οφειλές που διεγράφησαν μερικώς ή ολικώς στο πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού.
  • Δίνεται η δυνατότητα σε αλληλεγγύως ευθυνόμενα πρόσωπα (πχ μέλη ενός νομικού προσώπου με οφειλές) να εξυπηρετήσουν ρύθμιση οφειλής του νομικού προσώπου στο οποίο συμμετέχουν η οποία χάθηκε.

Μια σειρά από πρόστιμα για παραπλανητικές εκπτώσεις ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Ανάπτυξης μετά την χρήση του ψηφιακού εργαλείου εντοπισμού παραπλανητικών εκπτώσεων που χρησιμοποιούν οι ελεγκτικές υπηρεσίες.

Έχουν, λοιπόν, εντοπιστεί 14 εταιρείες οι οποίες τις τελευταίες εβδομάδες προέβησαν σε παραπλανητικές εκπτώσεις.

Κατ’ εφαρμογή της διάταξης του νόμου επιβλήθηκε πρόστιμο συνολικού ύψους 2.220.000 ευρώ.

Η κερδοσκοπία σε βάρος των πολιτών δεν θα γίνει ανεκτή σε καμία περίπτωση. Οι αρμόδιες υπηρεσίες και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα συνεχίσουν με συνέπεια τους ελέγχους και θα επιβάλλουν πρόστιμα όπου ορίζει ο νόμος χωρίς εξαιρέσεις.

Σήμερα, στις  21:00 (ώρα Ηνωμένου Βασιλείου) ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραχωρήσει συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN και στον δημοσιογράφο Richard Quest.

Αύριο, Τρίτη 3 Δεκεμβρίου στις 10:45 (τοπική ώρα) ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Κιρ Στάρμερ».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

Πολιτική / Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

«Τόσο ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ όσο και το παράγωγο ενωσιακό δίκαιο κατοχυρώνουν, εκτός από την κατ’ ουσίαν διεθνή προστασία σε περίπτωση βάσιμων λόγων δίωξης, και το δικαίωμα πρόσβασης στη διαδικασία ασύλου»
LIFO NEWSROOM
Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Πολιτική / Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Ζητά την ανάκληση της νομικής αιτιολόγησης που στηρίζεται στο άρθρο 15 ΕΣΔΑ, δηλαδή το αντίστοιχο του άρθρου 48 Συντ. για την εφαρμογή του νόμου περί καταστάσεως πολιορκίας, όπως σημειώνει με έκπληξη
LIFO NEWSROOM
Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Πολιτική / Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να τεθεί σε αναστολή και ο ιατροδικαστής που υπέγραψε τις τρεις εκθέσεις για τα βρέφη που δολοφόνησε η Ειρήνη Μουρτζούκου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση για την αναστολή λειτουργίας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πάτρας
LIFO NEWSROOM
Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Πολιτική / Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Ο νέος υπουργός επιτίθεται στους μετανάστες με χυδαία ρητορική λέγοντας πως στις δομές «τρώνε 3 φορές κρέας και μία ψάρι» και πως «δεν θέλουμε να αντικαταστήσουμε τον πληθυσμό της Ευρώπης»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

Πολιτική / Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

 Όταν απευθύνεστε σε αυτήν την παράταξη δεν θα χρησιμοποιείτε τον όρο «γαλάζια συμμορία», δεν τη δέχομαι από ένα κόμμα, που έχει στιγματίσει την πολιτική ζωή της χώρας, απάντησε σε υψηλούς τόνους στον Νίκο Ανδρουλάκη ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Σύλληψη και κράτηση για όσους εισέρχονται παράνομα στη χώρα – Νέα μέτρα υπό τον απόηχο της άρνησης Χάφταρ να δεχθεί την ευρωπαϊκή αποστολή
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Πολιτική / Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ επισήμανε πως «η Ελλάδα θα μεριμνήσει ώστε να ελεγχθούν οι μεταναστευτικές ροές» και υπογράμμισε ότι η επιτήρηση θα ενταθεί στο πλαίσιο ευρωπαϊκής συνεργασίας
LIFO NEWSROOM
Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Πολιτική / Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία, με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών της Ιταλίας και της Μάλτας, μετέβη στη Λιβύη για διαβουλεύσεις με τις πλευρές των Ντμπέιμπα και Χαφτάρ
LIFO NEWSROOM
Νίκος Χριστοδουλάκης: «Υπάρχει ένα οργανωμένο δίκτυο που αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

LiFO politics / Νίκος Χριστοδουλάκης: «Ένα οργανωμένο δίκτυο αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και καθηγητής Νίκος Χριστοδουλάκης μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ, δίνει τη δική του ερμηνεία και εκτιμά ότι η κρίση «δεν μας έκανε σοφότερους, αλλά χειρότερους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ