Μανωλάδα: Ετοίμαζαν απέλαση μεταναστών που ζήτησαν δεδουλευμένα και μαχαιρώθηκαν

Μανωλάδα: Ετοίμαζαν απέλαση μεταναστών που ζήτησαν δεδουλευμένα και μαχαιρώθηκαν Facebook Twitter
0

Την πλήρη αντίθεση τους στη σχεδιαζόμενη απέλαση των δύο εργατών γης, Μοντζορούλ Ισλάμ και Τζαχαγκίρ Χουσείν, στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας, εξέφρασαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στον Ν. Δένδια σε συνάντηση που είχαν μαζί του χθες. Οι δύο μετανάστες είχαν ζητήσει τα δεδουλευμένα 45 ημερών και μαχαιρώθηκαν μετά από ενέδρα που έστησαν οι μπράβοι των αφεντικών με επικεφαλής τον επιστάτη τους.

Η Αστυνομία περιέγραψε σε ανακοίνωσή της το επεισόδιο ως «απλή διαμάχη μεταξύ μεταναστών, καθότι ο επιστάτης του εργοδότη ήταν όντως μετανάστης. Η Αστυνομία πρέπει να λαμβάνει υπόψη της όλα τα δεδομένα, ώστε να εκπληρώνεται με επάρκεια η αποστολή της, που είναι η προστασία του πολίτη, χωρίς εμμέσως να υποστηρίζει αντεργατικές πολιτικές, οι οποίες βοηθούν με αυτόν τον τρόπο την εισφοροδιαφυγή από τους εργοδότες, δίνοντας λαβή για σκέψεις ύπαρξης κυκλωμάτων εκμετάλλευσης».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισαν προκλητική τη διαδικασία απέλασης αλλοδαπών εργατών γης που πέφτουν θύματα ρατσιστικής βίας, ιδιαίτερα όταν πρόκειται να συγκαλυφθούν αδικήματα εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Επισήμαναν ακόμη ότι θα θεωρηθεί ότι το κράτος καλύπτει την εργοδοτική αυθαιρεσία, αν απελαθούν πριν εκδικαστεί η υπόθεση.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα είναι δύναμη σταθερότητας και αξιόπιστος εταίρος»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα είναι δύναμη σταθερότητας και αξιόπιστος εταίρος»

Ανασκόπηση εβδομάδας με έμφαση σε ΟΗΕ, εξοπλιστικά, Τουρκία, Ρομά και κοινωνικές πολιτικές – «Η πολιτεία πρέπει να στέκεται δίπλα σε όσους πονούν, ακόμη κι αν την αμφισβητούν», σημείωσε ο πρωθυπουργός για την απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι
THE LIFO TEAM