Μανωλάδα: Ετοίμαζαν απέλαση μεταναστών που ζήτησαν δεδουλευμένα και μαχαιρώθηκαν

Μανωλάδα: Ετοίμαζαν απέλαση μεταναστών που ζήτησαν δεδουλευμένα και μαχαιρώθηκαν Facebook Twitter
0

Την πλήρη αντίθεση τους στη σχεδιαζόμενη απέλαση των δύο εργατών γης, Μοντζορούλ Ισλάμ και Τζαχαγκίρ Χουσείν, στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας, εξέφρασαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στον Ν. Δένδια σε συνάντηση που είχαν μαζί του χθες. Οι δύο μετανάστες είχαν ζητήσει τα δεδουλευμένα 45 ημερών και μαχαιρώθηκαν μετά από ενέδρα που έστησαν οι μπράβοι των αφεντικών με επικεφαλής τον επιστάτη τους.

Η Αστυνομία περιέγραψε σε ανακοίνωσή της το επεισόδιο ως «απλή διαμάχη μεταξύ μεταναστών, καθότι ο επιστάτης του εργοδότη ήταν όντως μετανάστης. Η Αστυνομία πρέπει να λαμβάνει υπόψη της όλα τα δεδομένα, ώστε να εκπληρώνεται με επάρκεια η αποστολή της, που είναι η προστασία του πολίτη, χωρίς εμμέσως να υποστηρίζει αντεργατικές πολιτικές, οι οποίες βοηθούν με αυτόν τον τρόπο την εισφοροδιαφυγή από τους εργοδότες, δίνοντας λαβή για σκέψεις ύπαρξης κυκλωμάτων εκμετάλλευσης».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισαν προκλητική τη διαδικασία απέλασης αλλοδαπών εργατών γης που πέφτουν θύματα ρατσιστικής βίας, ιδιαίτερα όταν πρόκειται να συγκαλυφθούν αδικήματα εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Επισήμαναν ακόμη ότι θα θεωρηθεί ότι το κράτος καλύπτει την εργοδοτική αυθαιρεσία, αν απελαθούν πριν εκδικαστεί η υπόθεση.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανακοίνωση τριών υπουργείων για Βασιλίσσης Όλγας: «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα»

Πολιτική / «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα» - Παρέμβαση τριών υπουργείων για Βασ. Όλγας

Τα υπουργεία Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Υποδομών & Μεταφορών εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση και καλούν τον Δήμο Αθηναίων να «τηρήσει τις προβλεπόμενες από το θεσμικό πλαίσιο διαδικασίες»
LIFO NEWSROOM
Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM
Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM