Live οι κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της UEFA

Live οι κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της UEFA Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Σε εξέλιξη αυτή την ώρα οι κοινές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Μίλησε για τον ευρωπαϊκό τελικό του Super Cup. Αυτό θα πρέπει να σηματοδοτεί μόνο την ειρηνική συνάντηση φιλάθλων.

Αλλά γίνεται στην σκιά ενός εγκλήματος, δεν μιλάμε για οπαδούς. Με πρόσχημα τους αγώνες ταξιδεύουν για ραντεβού θανάτου, είπε αναφορικά με την Νέα Φιλαδέλφεια. Ταυτόχρονα, δυστυχώς συχνά και η στάση των συλλόγων ακόμα και του Τύπου, δεν προωθεί μία κουλτούρα συνύπαρξης.

Απαιτείται η κινητοποίηση όλων είπε κάνοντας λόγο για παραγωγική συνύπαρξη. Να οργανώσουμε την ευρωπαϊκή συνεργασία, αδελφοποιημένοι πρέπει να είναι οι φίλαθλοι των χωρών στη χαρά και όχι στον θρήνο.

Η πολιτεία επανεξετάζει το πλέγμα, όπου διαπιστώθηκαν κενά που πρέπει να καλυφθούν. Δεν θα πετύχουμε τον βασικό μας στόχο αν δεν πετύχουμε την συνεργασία των παραγόντων, είναι οι πρώτοι έχουν χρέος να επενδύσουν (σε αυτό).

Οι ένοχο θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν, Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου έχει κανόνες Η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη. Ούτε η χώρα ούτε η ελληνική δικαιοσύνη δέχεται φωνές ακόμα και αν είναι επίσημη φωνή, είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

- Κλείνουν οι λέσχες των οργανωμένων οπαδών.

- Ουσιαστικός έλεγχος στην είσοδο των οργανωμένων φιλάθλων σε θύρες που δημιουργούν πρόβλημα, από τους seciutity, η δικαιοδοσία περνά στην αστυνομία όποτε κρίνεται απαραίτητο

- Κλείσιμο ενδεχομένως θυρών οργανωμένων οπαδών

Δημήτρης Μελισσανίδης, Βαγγέλης Μαρινάκης, Γιάννης Αλαφούζος και ο Αρτούρ Νταβιντιάν, άμεσος συνεργάτης του Ιβάν Σαββίδη, βρέθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου για την ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, μετά τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η ευρεία σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της UEFA και τους ιδιοκτήτες των 4 μεγάλων ΠΑΕ διήρκησε πάνω από μία ώρα σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Από την κυβέρνηση συμμετείχαν οι υπουργοί Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου και Άκης Σκέρτσος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης και ο υφυπουργός παρά των πρωθυπουργώ και διευθυντής του Γραφείου Πρωθυπουργού, Γιάννης Μπρατάκος.

Συμμετείχε επίσης από την πλευρά της UEFA και ο Ζόραν Λάκοβιτς, αρμόδιος για τα εθνικά πρωταθλήματα.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ ο πρωθυπουργός θα στείλει μήνυμα μηδενικής ανοχής σε φαινόμενα οπαδικής βίας και θα ζητήσει από τους προέδρους των τεσσάρων μεγάλων ΠΑΕ να ενώσουν τις δυνάμεις τους, ώστε να δημιουργηθεί ένα ενιαίο μέτωπο με την Πολιτεία και την UEFA για να μπει ένα τέλος στα φαινόμενα βίας και χουλιγκανισμού.   

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM