Λίνα Μενδώνη: Δεύτερη θητεία στο υπουργείο Πολιτισμού – «Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε»

Λίνα Μενδώνη: Δεύτερη θητεία στο υπουργείο Πολιτισμού – «Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε» Facebook Twitter
Φωτ.: ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΥΠ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ/EUROKINISSI
0

Ολοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Πολιτισμού, όπου και παραμένει η Λίνα Μενδώνη.

Ο απερχόμενος υπηρεσιακός υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Κουμεντάκης παρέδωσε τα καθήκοντά του και το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Πολιτισμού στη Λίνα Μενδώνη και στον υφυπουργό Πολιτισμού Χρίστο Δήμα. Η τελετή έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο του ΥΠΠΟΑ, ενώ παρόντες ήταν ο γενικός γραμματέας Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου και η γενική γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού Ελένη Δουνδουλάκη.

«Θέλω να ευχαριστήσω βαθύτατα τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη μοναδική τιμή που μού επιφύλαξε. Τιμή, η οποία μεταφράζεται σε πολύ μεγάλη ευθύνη για εμένα. Όπως είπε ο ίδιος, αυτή η κυβέρνηση είναι κυβέρνηση δουλειάς και μεταρρυθμίσεων, που πρέπει να γίνουν με γρήγορους ρυθμούς» είπε η Λίνα Μενδώνη.

Εν αναμονή των προγραμματικών δηλώσεων, η Λίνα Μενδώνη τόνισε ενδεικτικά: «Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε: τα πολλά έργα του Ταμείου Ανάκαμψης, που πρέπει να ολοκληρωθούν έως το 2025, έχουμε τα εμβληματικά έργα, όπως είναι το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, όπως είναι το Τατόι, όπως είναι το Μουσείο Ενάλιων Αρχαιοτήτων, αλλά και πολύ δουλειά στον σύγχρονο πολιτισμό που ήδη έχει ξεκινήσει και πρέπει να συνεχιστεί. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός των φορέων σύγχρονου πολιτισμού είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουν να ζήσουν και να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις».

Η Λίνα Μενδώνη καλωσόρισε τον υφυπουργό Πολιτισμού Χρίστο Δήμα ενώ τον χαρακτήρισε ως «έναν νέο πολιτικό, με πολύ καλές σπουδές και εμπειρία».

Κατά την ομιλία του, ο Γιώργος Κουμεντάκης είπε «θα ήθελα να κάνω μια προσωπική αποτίμηση του γεγονότος ότι είστε η μόνη υπουργός από την προηγούμενη Κυβέρνηση, η οποία συνεχίζει στην ίδια θέση. Πρόκειται για μια σαφή και μελετημένη κίνηση του πρωθυπουργού, η οποία δεν αφήνει περιθώριο για παρερμηνείες».

Ο ίδιος εξήγησε στη συνέχεια πως «η τετραετής θητεία σας ως υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κρίνεται απόλυτα επιτυχημένη. Καθώς έζησα από κοντά τα μεγάλα επιτεύγματα της θητείας σας, αλλά και τις επιθέσεις που δεχθήκατε, αισθάνομαι ότι σήμερα είναι μέρα μεγάλης χαράς και δικαίωσης για την αφοσίωση σας, την ακούραστη προσπάθεια και εργατικότητα σας, την αποφασιστικότητα σας, τη σπουδαία γνώση και τη μεγάλη σας εμπειρία».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για παραίτηση Καραναστάση: Διαμαντή, όσο κι αν με πονάει που φεύγεις, σε ευχαριστώ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε συγγνώμη από τον Διαμαντή Καραναστάση «που δεν κατάφερα να καθαρίσω ακόμη αυτό το τόσο βρόμικο τοπίο, που σε κάνει να ασφυκτιάς και να φεύγεις»
LIFO NEWSROOM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ EUROGROUP ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πολιτική / Financial Times: Υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Η αποχώρηση του Πασκάλ Ντόναχιου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας και κατ΄ επέκταση από το «τιμόνι» της Ευρωομάδας, εκκινεί τη διαδικασία επιλογής του επόμενου προέδρου, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα των διαδόχων του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, επέμεινε στις καταγγελίες της ότι ο Λαζαρίδης επιτέθηκε στον μάρτυρα και ζήτησε την απομάκρυνσή του από τη ΝΔ
LIFO NEWSROOM
«Το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν σε αυτήν»

LiFO politics / «Δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι το πρόβλημα αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν»

Ο καθηγητής Νικόλαος-Κομνηνός Χλέπας, εξηγεί γιατί το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης στη χώρα μας δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά το σύστημα ακραίου συγκεντρωτισμού της εξουσίας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Πολιτική / Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ενεργοποιείται ο ενεργειακός διάδρομος που συνδέει Αλεξανδρούπολη και Οδησσό, επιτρέποντας την αποστολή αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου προς την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM