Λεουτσάκος: Δεν έχει τεθεί θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θέμα αλλαγής της κυβερνητικής πολιτικής

Λεουτσάκος: Δεν έχει τεθεί θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θέμα αλλαγής της κυβερνητικής πολιτικής Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
0

«Δεν έχω ακούσει κάποιον να θέτει θέμα αλλαγής ηγεσίας», όμως έχει τεθεί θέμα αλλαγής της κυβερνητικής πολιτικής σχετικά με το νέο πρόγραμμα στήριξης, δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και στέλεχος της Αριστερής Πλατφόρμας, Στάθης Λεουτσάκος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ,  τόνισε πως κανένας στον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, δεν υιοθετεί το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε με τους εταίρους, σημειώνοντας πως πρόκειται για συμφωνία η οποία, κατά δήλωση πολλών στελεχών, «αποτελεί προϊόν εκβιασμού». Επισήμανε πως οι διαφωνούντες επιδιώκουν τη συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ, όμως πρόσθεσε ότι το κόμμα δεν είναι δυνατό να χάσει την αντιμνημονιακή και λαϊκή του βάση. «Δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει μνημονιακό κόμμα», είπε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε όμως, ότι «μπορεί να υπάρξει επανατοποθέτηση της κυβέρνησης». «Αύριο μπορεί να υπάρξουν δυνατότητες η κυβέρνηση να αποφύγει τον εκβιασμό ή να φανεί ότι υπάρχουν κι άλλες λύσεις», πρόσθεσε.

Ακόμα, ο Σ. Λεουτσάκος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, σημειώνοντας ότι με τη διαπραγμάτευση αποδείχτηκε πως εντός ευρωζώνης -με τη μορφή που αυτή έχει λάβει- είναι πολύ δύσκολο να ακολουθηθεί η λαϊκή εντολή περί κατάργησης του μνημονίου. Πρόσθεσε, τέλος, πως τα αρνητικά που θα μπορούσαν να προέλθουν από ένα Grexit ήδη επιβάλλονται εντός του ευρώ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

LiFO politics / Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για την ανάγκη κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εξηγώντας όμως γιατί πρέπει να τηρείται όσο παραμένει σε ισχύ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM