Λαφαζάνης: Η Ευρώπη δεν έχει ανάγκη την ηγεμονία ΗΠΑ και Γερμανίας

Λαφαζάνης: Η Ευρώπη δεν έχει ανάγκη την ηγεμονία ΗΠΑ και Γερμανίας Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
9

Ως «απολύτως απαράδεκτο» χαρακτηρίζει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τον τρόπο που οι Ευρωπαίοι αντιμετωπίζουν στην Ελλάδα, σε συνέντευξή του στο Sputnikews. Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπογραμμίζει την ανάγκη για ισότητα και αμοιβαία επωφελή συνεργασία, επισημαίνοντας πως αυτή την στιγμή δεν υπάρχει ισότητα στην Ευρώπη.

«Στην Ευρώπη δεν υπάρχει καμία ανάγκη για αμερικανική ηγεμονία, ούτε για γερμανική κυριαρχία. Η Ευρώπη πρέπει να αποτελείται από ισότιμες χώρες, η ισότητα και η αμοιβαία επωφελής συνεργασία θα πρέπει να υπάρχει προς όφελος όλων των λαών, προς όφελος της ευρωπαϊκής ανάπτυξης, για το μέλλον. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ισότητα στην Ευρώπη, με την Ελλάδα να αντιμετωπίζεται ως μια αποικία νέου τύπου. Αυτό είναι απολύτως απαράδεκτο», ανέφερε χαρακτηριστικά

Ο υπουργός πρόσθεσε επίσης πως η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα και οι συζητήσεις που έγιναν σηματοδοτούν την αρχή μιας νέας εποχής στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Έκανε λόγο για νέο κεφάλαιο στις ελληνορωσικές σχέσεις, καθώς και για οικονομικούς και πολιτικούς δεσμούς που θα αλλάξουν την εικόνα της περιοχής. Σύμφωνα με τον ίδιο, Ελλάδα και Ρωσία μπορούν να διαδραματίσουν έναν σημαντικό ρόλο στην καθιέρωση της σταθερότητας και της ασφάλειας στην Ευρώπη «χωρίς τα τείχη του Ψυχρού Πολέμου, χωρίς τις αντιφάσεις του παρελθόντος».

9

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Από μια πρόταση, που δε στήριξε καν η κυβέρνηση φτάσαμε στο ξεπούλημα; Μήπως προτρέχεις λίγο; Πολλά έχουν ακουστεί κατά καιρούς, τι έχει γίνει είναι το θέμα. Ωστόσο, όταν αρχίσουν να τα εκμεταλλεύονται οι Τούρκοι με τη στήριξη των "συμμάχων" μας και εμείς δεν πάρουμε τίποτα το 70% θα σου φαίνεται όνειρο που χάθηκε.
O Καμμένος είναι στην κυβέρνηση ή όχι; Και μάλιστα σε κομβικό υπουργείο. Η δε αριστερά, που είναι εναντίον των αποκρατικοποιήσεων "ξεπουλήματος", (ακόμη και με διεθνείς διαγωνισμούς) πως αντέδρασε σε αυτό;

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ