«Ο Τσίπρας δημιούργησε αντιευρωπαϊκή και φιλορωσική ατμόσφαιρα»

«Ο Τσίπρας δημιούργησε αντιευρωπαϊκή και φιλορωσική ατμόσφαιρα» Facebook Twitter
2

Επικριτικοί ήταν και οι ευρωπαίοι Πράσινοι στην επίσκεψη Τσίπρα στο Κρεμλίνο. Διά της επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας τους Ρεμπέκα Χαρμς, αναφέρουν ότι η επίσκεψη αυτή δημιούργησε φιλορωσική και αντιευρωπαική ατμόσφαιρα, και χαρακτηρίζουν την συνάντηση με τον Πούτιν «μεγάλο λάθος».

Στην ερώτηση γιατί είναι τόσο κακό τελικά το γεγονός ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός επισκέφθηκε τη Μόσχα, η Χαρμς απαντά ότι «δεν είναι κακό ότι ένας Έλληνας πρωθυπουργός μεταβαίνει στη Μόσχα, αλλά το θέμα είναι με ποιο σκοπό, όπως επίσης και ο χρόνος που γίνεται αυτό το ταξίδι. Και αυτά είναι τα θέματα τα οποία δικαίως προκαλούν τα άλλα κράτη μέλη της ΕΕ και θέτουν αμφιβολίες για το ταξίδι. Κατά τη γνώμη μου είναι μεγάλο λάθος των Ελλήνων -των οποίων την επιθυμία για αλληλεγγύη πάντα υποστήριζα- και της ελληνικής κυβέρνησης να στέλνουν ένα μήνυμα ότι στρέφονται περισσότερο προς τη Μόσχα από ό,τι στις Βρυξέλλες. Χθες δεν συμφωνήθηκε κάτι σκληρό εάν δει κανείς τις δημόσιες δηλώσεις, αλλά η ατμόσφαιρα που δημιούργησε ο Τσίπρας με την επίσκεψη του είναι καθαρά φιλορωσική και καθαρά αντιευρωπαϊκή».

Μάλιστα όταν της ζητείται να σχολιάσει τη δήλωση Σουλτς ότι τελικά ο Τσίπρας δεν ξέφυγε από την ευρωπαϊκή γραμμή η Χαρμς είπε:

 «Μπορώ να καταλάβω ότι πολλές φορές για διπλωματικούς λόγους μπορεί κανείς να κάνει παρόμοιες δηλώσεις, ωστόσο είναι νωρίς να μιλήσει κανείς για ανακούφιση. Αλλά όταν διαβάζω ότι θα γίνει ένα έτος φιλίας μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας και όταν μιλάει κανείς για άνοιξη στις ελληνορωσικές σχέσεις, τότε δεν καταλαβαίνω τίποτα».

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Ο Τσιπρας δηλαδη κανει κατι σαν το "Αλλαξε το" του Σπυρου Σουλη. Αναβαθμισε τον εσωτερικο χωρο με χρωμα και μπροκαρ σχεδια και παραμερισε τα μουντα και λιτα επιπλα σε μια γωνιτσα! Αυτα προσταζει η φετινη Ανοιξη,αυτα κανει.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ