Κυμπουρόπουλος: Δεν ψήφισα κατά των αμβλώσεων, ήταν «συνολικό ψήφισμα» - Σπέκουλα του ΣΥΡΙΖΑ

Κυμπουρόπουλος: Δεν ψήφισα κατά των αμβλώσεων ήταν «συνολικό ψήφισμα» - Σπέκουλα του ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
0

Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέλιος Κυμπουρόπουλος επιχείρησε εκ νέου να δώσει απαντήσεις για την ψήφο ου που προκάλεσε σάλο στα social media και αντιδράσεις τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από το κόμμα του. 

Η θετική ψήφος σε άρθρο που προέβλεπε ότι η ανθρώπινη ζωή ενός παιδιού «πρέπει πάντα να προστατεύεται, ξεκινώντας από τη στιγμή της σύλληψης» χαρακτηρίστηκε «ντροπή για τη χώρα» από τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ και η ΝΔ πήρε αποστάσεις, σημειώνοντας πως η ψήφος του ευρωβουλευτή δεν εκφράζει το κόμμα.

Το επίμαχο άρθρο, που ψηφίστηκε από αρκετούς ακροδεξιούς και συντηρητικούς ευρωβουλευτές, δεν εγκρίθηκε τελικά και δεν βρίσκεται στο τελικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με «τα δικαιώματα του παιδιού ενόψει της Στρατηγικής της ΕΕ για τα δικαιώματα του παιδιού»

Μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος υποστήριξε πως «ήταν μια τροπολογία σε ένα συνολικό ψήφισμα για τα δικαιώματα του παιδιού, από την στιγμή της σύλληψης.»: «Αυτό ψηφίζαμε. Υπάρχουν άλλα ψηφίσματα που έχω ψηφίσει τα οποία είναι υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών. Δεν θα ψήφιζα κάτι που αφαιρεί το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση του σώματος των γυναικών», πρόσθεσε.


Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι η ψήφος δεν αντικρούεται με τις αμβλώσεις. «Βεβαίως οι γυναίκες χρειάζεται να έχουν την αυτοδιάθεση του σώματός τους και να αποφασίζουν αν μπορούν να κρατήσουν ή όχι το έμβρυο που κυοφορούν και εννοείται ότι είμαι μαζί τους». Ερωτηθείς για τη σωρεία αντιδράσεων είπε πως η κριτική που του ασκήθηκε από τον κόσμο ήταν απόλυτα φυσιολογική, «αν ήταν όμως αλήθεια -πράγμα που δεν ισχύει». «Όλο αυτό ξεκίνησε από ένα tweet στα κοινωνικά δίκτυα το οποίο αναπαράχθηκε από συγκεκριμένες εφημερίδες με στόχο μια αντιπολιτευτική σπέκουλα στο πρόσωπό μου», υποστήριξε.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα» δήλωσε: «Ζητώ συγνώμη για αυτή την λαίλαπα που ξεκίνησε γιατί δεν ήταν ο σκοπός μου. Ο ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε πολιτική αντιπαράθεση με αυτή τη σπέκουλα [...] Δεν ψήφισα πότε κατά των αμβλώσεων, ψήφισα θετικά την τροπολογία για το δικαίωμα του παιδιού στη ζωή [...] Αν το ήξερα θα εξηγούσα την ψήφο. Δεν ήταν λάθος μου»

Για τις αποστάσεις που πήρε η ΝΔ

Σχολιάζοντας τη στάση του κόμματός του που ανακοίνωσε ότι η ψήφος του Στέλιου Κυμπουρόπουλου δεν εκφράζει τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο ευρωβουλευτής δήλωσε ότι η ΝΔ εξέφρασε μια πάγια θέση της και μια πολιτική την οποία ο ίδιος υποστηρίζει. «Μπορεί εγώ να έκανα κάποιο λάθος και να αντέδρασα αργοπορημένα ως προς τη δικιά μου αντίδραση. Το κόμμα άλλωστε δεν είναι για να υποστηρίζει τους βουλευτές της, αλλά οι βουλευτές τις αποφάσεις του κόμματος».

«Η ΝΔ έχει ξεκάθαρη θέση, σταθερά και διαχρονικά για το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση. Το θέμα αυτό έχει λυθεί για την ελληνική κοινωνία εδώ και δεκαετίες. Είναι προφανές ότι η ψήφος του ευρωβουλευτή κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου δεν εκφράζει το κόμμα και τον πρόεδρό του», ανέφερε αναλυτικά στην ανακοίνωση της η Πειραιώς.


 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόκληση Φιντάν: Η Τουρκία θα αμφισβητήσει την κυριαρχία της Ελλάδας επί των στρατιωτικοποιημένων Δωδεκανήσων

Πολιτική / Προκαλεί ο Φιντάν: Η Τουρκία θα αμφισβητήσει την κυριαρχία της Ελλάδας επί των στρατιωτικοποιημένων Δωδεκανήσων

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας απειλεί να αμφισβητήσει την κυριαρχία της Ελλάδας σε νησιά του Αιγαίου που είναι κοντά στις τουρκικές ακτές
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ