Ο τρόπος που ο Κυμπουρόπουλος χρησιμοποίησε τον εαυτό του για να μπαλώσει την εξοργιστική ψήφο του

Ο τρόπος που ο Κυμπουρόπουλος χρησιμοποίησε τον εαυτό του για να μπαλώσει την εξοργιστική ψήφο του Facebook Twitter
Χρειάστηκαν 244 χρόνια από τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ για να αναλάβει ιθαγενής κυβερνητικό αξίωμα. Από χθες, η Ντεμπ Χάαλαντ της ινδιάνικης φυλής Λαγκούνα Πουέμπλο είναι υπουργός Εσωτερικών. Φωτ.: Getty Images/Ideal Image
0

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΜΒΛΩΣΕΩΝ

Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ψήφισε κατά των αμβλώσεων στο ευρωκοινοβούλιο.

Οι αντιδράσεις ήταν πολλές και έντονες από τα κόμματα και πολίτες. Η Νέα Δημοκρατία με μια απολύτως σαφή και άψογη ανακοίνωση καταδίκασε ευθέως τη στάση τού ευρωβουλευτή της: «Η ΝΔ έχει ξεκάθαρη θέση, σταθερά και διαχρονικά για το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση. Το θέμα αυτό έχει λυθεί για την ελληνική κοινωνία εδώ και δεκαετίες. Είναι προφανές ότι η ψήφος του ευρωβουλευτή κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου δεν εκφράζει το κόμμα και τον πρόεδρό του».

Αργότερα, ο ευρωβουλευτής επιχείρησε να μπαλώσει τα πράγματα, λέγοντας «Σκέφτομαι λίγο το θέμα και από αυτή τη θέση που σίγουρα με επηρεάζει, αν η μητέρα μου είχε δει ότι είμαι ανάπηρος θα με σκότωνε ή όχι;». Τα έκανε χειρότερα, ακόμη κι αν παραβλέψουμε το «σκότωνε».

Οι Έλληνες έδειξαν μεγάλη ευαισθησία και τον τίμησαν στις εκλογές με εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους. Τον υπερασπίστηκαν σε αήθεις επιθέσεις εναντίον του, και ασφαλώς θα τον υπερασπιστούν ξανά αν χρειαστεί.

Ωστόσο, η ψήφος του ήταν εξοργιστική και η απόπειρά του να χρησιμοποιήσει τον εαυτό του για να δικαιολογηθεί προκαλώντας τη συμπάθεια του κόσμου ατυχέστατη. 

Ο κ. Κυμπουρόπουλος είναι ευρωβουλευτής και ως τέτοιος πρέπει να ενεργεί. Δεν συγχωρείται όταν προσβάλλει ευθέως τις γυναίκες και όλους εμάς με τόσο ωμό τρόπο, όταν αδιαφορεί για αγώνες δεκαετιών μέχρι οι γυναίκες να κερδίσουν το δικαίωμα να αποφασίζουν για το σώμα τους. Και η σκέψη των εκατομμυρίων γυναικών που δεινοπάθησαν και δεινοπαθούν κάθε μέρα σε ολόκληρο τον κόσμο, θα τον απέτρεπε να χρησιμοποιήσει ως δικαιολογία τη δική του τραγωδία.  

Στέλιος Κυμπουρόπουλος Facebook Twitter
Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ψήφισε κατά των αμβλώσεων στο ευρωκοινοβούλιο.

• • •

15 ΛΕΞΕΙΣ ΔΙΧΑΖΟΥΝ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Πριν από δύο μήνες, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε τη διοργάνωση δημοψηφίσματος προκειμένου να συμπεριληφθεί η υπεράσπιση του κλίματος και η προστασία του περιβάλλοντος στο Σύνταγμα της χώρας. 

Χθες ψηφίστηκε από τη Γαλλική Εθνοσυνέλευση, με ψήφους 391 υπέρ και 47 κατά, σχέδιο συνταγματικής πρότασης. Στην πρόταση αντέδρασαν η ακροδεξιά Λεπέν, οι δεξιοί του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, και οι αριστεροί. 

Μένει τώρα να περάσει από τη Γερουσία, στην οποία όμως την πλειοψηφία έχει το Ρεπουμπλικανικό κόμμα. Αν περάσει και από τη Γερουσία, θα διεξαχθεί δημοψήφισμα, το πρώτο μετά το 2005.

Η ακριβής αλλαγή στο πρώτο άρθρο του Συντάγματος είναι η εξής:

«Η Δημοκρατία εγγυάται την προστασία της βιοποικιλότητας, του περιβάλλοντος και αγωνίζεται κατά της κλιματικής αλλαγής».

Αν τελικώς οργανωθεί το δημοψήφισμα και εγκριθεί η πρόταση, η Γαλλία θα είναι η πρώτη χώρα που θα έχει συμπεριλάβει την προστασία του περιβάλλοντος στο Σύνταγμά της. 

french parliament Facebook Twitter
Η Γαλλική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε σχέδιο συνταγματικής πρότασης, η οποία μπορεί να οδηγήσει η προστασία του περιβάλλοντος να συμπεριληφθεί στο σύνταγμα. Φωτ.: ΕΡΑ

• • •

Η ΝΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΙΤΑ

Η σκηνή είναι κλασική, και είναι πολύ πιθανό ότι, σε κάποια παραλλαγή της, θα τη δούμε και φέτος στην τηλεόραση, διότι ανήκει πλέον στα στερεότυπα της Σαρακοστής. Οι προσκεκλημένοι, ανάμεσά τους και διαιτολόγοι, συμφωνούν με το καταλυτικό επιχείρημα του ιερέα του πάνελ ότι, εκτός των άλλων, η νηστεία είναι και μια καλή ευκαιρία για δίαιτα. Με άλλα λόγια, η νηστεία συμπίπτει απολύτως με το ίδιον συμφέρον μας.

Κινούμενοι αντιστρόφως, αλλά πάντα στο ίδιο μήκος κύματος, οι διαιτολόγοι εξηγούν ότι η νηστεία, έστω και ολιγοήμερη, είναι όντως ευκαιρία όχι μόνο να αναζωογονήσουμε τον οργανισμό μας αλλά να μείνουμε και πιστοί στις παραδόσεις μας. Μερικοί το τραβούν ακόμη παραπέρα, ισχυριζόμενοι ότι νηστεύοντας συνδυάζουμε το τερπνόν μετά του ωφελίμου, δίχως να διευκρινίζουν, ωστόσο, αν η σωτηρία της ψυχής μας αντιστοιχεί στο τερπνόν ή στο ωφέλιμον.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, επισημαίνουν επίσης ότι η νηστεία δεν είναι μέθοδος αδυνατίσματος. Αυτό αφορά την επιστήμη και γι’ αυτό υπάρχουν τα ινστιτούτα αδυνατίσματος. Ωστόσο, επιμένουν πως η αποτοξίνωση από πρωτεΐνες που ευθύνονται για την κακή χοληστερόλη και το ουρικό οξύ συνιστά ισχυρό κίνητρο για να νηστεύσουμε. Επειδή, όμως, το σαρακοστιανό διαιτολόγιο αδυνατεί να παράσχει στον οργανισμό ορισμένα χρήσιμα συστατικά, όσοι πρόκειται να νηστεύσουν πολλές μέρες θα πρέπει να συμβουλευθούν προηγουμένως ειδικό διαιτολόγο. Ο κύκλος έκλεισε.

Κατανοώ απολύτως τους διαιτολόγους. Όχι όμως και τον ιερέα. Τέτοια αβασάνιστα, εκσυγχρονιστικών προθέσεων επιχειρήματα διαποτίζουν με διαβρωτικό ωφελιμισμό τον θεολογικό λόγο. Διαπνέονται από την ίδια ευκολία που ωθεί απερίσκεπτα κληρικούς και λαϊκούς να βλέπουν την εκκλησία ως συνασπισμό συμφερόντων και οδηγεί στη μυωπική αντίληψη πως η «μάχη» θα κερδηθεί υιοθετώντας το ύφος, πρακτικές και απόψεις του «αντιπάλου». Εδράζονται στην απατηλή αντίληψη πως, έτσι ενεργώντας, η εκκλησία και τον κόσμο όλο θα κερδίσει και δεν θα ζημιωθεί την ψυχή της. 

Πρωτίστως, όμως, υποδηλώνουν την αφέλεια όλων όσων απεμπολούν άκριτα καλοδουλεμένες επί αιώνες ιδέες, εν ονόματι μιας δήθεν αποτελεσματικής, δήθεν τακτικής και όχι στρατηγικής, και δήθεν προσωρινής μετάλλαξής τους. Εκτός πια κι αν δεν τις πιστεύουν πραγματικά. 

• • •

ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ ΤΟΥ ΙΡΑΝ

Το Ιράν έχει τη μεγαλύτερη αναλογία γυναικών στα πανεπιστήμια μεταξύ όλων των κρατών. Πάνω από το 70% των φοιτητών στα Πολυτεχνεία και στις επιστήμες είναι γυναίκες. 

Για να υπάρχει αίσθηση των μεγεθών, αναφέρω ότι οι διπλωματούχες μηχανικοί στις ΗΠΑ είναι περίπου 20% του συνόλου, στον Καναδά 22% και στο Ηνωμένο Βασίλειο 17,5%.

Πώς θα μπορούσε να ερμηνευτεί η τόσο μεγάλη συμμετοχή των γυναικών σε σπουδές μηχανοτεχνίας —σύμφωνα με την ωραία απόδοση του engineering από τον καθηγητή Θεοδόση Τάσιο. 

Όλες οι εξηγήσεις που έχουν δοθεί για τη μικρή συμμετοχή των γυναικών στις δυτικές χώρες λογικά ισχύουν και για το Ιράν (στερεότυπα φύλων, κουλτούρα της μηχανοτεχνίας), ίσως και σε μεγαλύτερο βαθμό.

Σε σχετικά παλιό άρθρο στο Forbes που διαβάζεται όμως ακόμη, η Amy Guttman ανέφερε ότι ένα σημείο καμπής υπήρξε ο πόλεμος Ιράν – Ιράκ στη δεκαετία του ’80, ο οποίος ανάγκασε τις γυναίκες εισέλθουν μαζικά στην αγορά εργασίας.

Δεν ξέρω πόσο ικανοποιητικές είναι αυτές οι εξηγήσεις για ένα θεοκρατικό καθεστώς, αλλά η πρωτιά του Ιράν δεν αμφισβητείται.

Αξίζει, πάντως, να προστεθεί ότι η μόνη γυναίκα που τιμήθηκε με το Μετάλλιο Fields το 2014 (το «Νόμπελ» στα Μαθηματικά) ήταν η Ιρανή Maryam Mirzakhani (1977 - 2017), η οποία δυστυχώς πέθανε νέα από καρκίνο του στήθους.

Πρέπει, επίσης, να επισημανθεί ότι, από τότε που μετανάστευσε στις ΗΠΑ, η Mirzakhani ουδέποτε φόρεσε χιτζάμπ. Έτσι, είναι προσβλητικό που η Nike την εμφάνισε σε σκίτσο με χιτζάμπ για λόγους μάρκετινγκ.

Maryam Mirzakhani Facebook Twitter
Η σπουδαία Ιρανή μαθηματικός Maryam Mirzakhani (1977 - 2017).

• • •

Η ΛΑΜΨΗ ΤΗΣ ΚΛΑΟΥΝΤΙΑ ΚΑΡΝΤΙΝΑΛΕ

Όταν σε αντροπαρέες κινηματογραφόφιλων μιας κάποιας ηλικίας ακουστεί η λέξη «Γατόπαρδος», όλοι αρχίζουν να μιλάνε ασταμάτητα: κάποιοι για τον Βισκόντι και τον Λαμπεντούζα, κάποιοι για τον Νίνο Ρότα και τον Βέρντι, κάποιοι για τον Μπαρτ Λάνκαστερ, τον Πάολο Στόπα και τον Αλαίν Ντελόν, ίσως κάποιος για τον Τέρενς Χιλ και τον Πιέρ Κλεμεντί. 

Και άπαντες για την Κλαούντια Καρντινάλε.

il gatopardo Facebook Twitter
Από τα γυρίσματα του βαλς στον «Γατόπαρδο» του Λουκίνο Βισκόντι (2 Νοεμβρίου 1906 - 17 Μαρτίου 1976).


 

Τι διαβάζουμε σήμερα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήμουν ευτυχισμένη σε μια άλλη Αθήνα πριν από σαράντα χρόνια

Τι διαβάζουμε σήμερα / Ήμουν ευτυχισμένη σε μια άλλη Αθήνα πριν από σαράντα χρόνια

«Για μένα η Αθήνα ήταν πιο όμορφη από το Παρίσι, η Αθήνα μου έμαθε ότι μπορεί κανείς να ανήκει οπουδήποτε»: Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Σάρα Γουίλερ γράφει στην Telegraph για την Αθήνα του 1982 όπως την έζησε
THE LIFO TEAM
Είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ

Σήμερα: Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ · · · είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας; · · · οι Anonymous προκάλεσαν μποτιλιάρισμα στη Μόσχα · · · σύννεφο γεννάει θεωρίες συνωμοσίας · · · εκπληκτικός Αλκαράθ · · · τι χρωστάμε στο μέλλον · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Σήμερα: Η λίμνη Mead στη χαμηλότερη στάθμη της · · · προβληματική η τιμή πλαφόν στο αέριο · · · παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία · · ·  εξαιρούνται από τις κυρώσεις τα ρωσικά μέταλλα · · · Ζελένσκι και Μακρόν συνομιλούν το πρωί της εισβολής · · ·  οι Κλίντον ξέχασαν την κόρη τους στο Κρεμλίνο · · ·  πάγωσε, πάγωσε, πάγωσε · · · ένας εξαιρετικός Φουτζίτα
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Τι διαβάζουμε σήμερα / Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Σήμερα: Όχι στην αυστηρή χορτοφαγία · · · παίζουμε με τη φωτιά · · · πληρωμές σε ρούβλια και γουάν · · ·  οι δημόσιες πισίνες θύματα των τιμών της ενέργειας · · · Ρωσία και Ουκρανία αναζητούν οπλισμό στο εξωτερικό · · · γέφυρα κατέρρευσε στα εγκαίνια της · · · αντικείμενα από ελεφαντόδοντο στον Ναό του Δαβίδ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Σήμερα: 10ετή φυλάκιση σε γιατρό ∙ ∙ ∙ ο ΟΠΕΚ+ αντιδρά στην πτώση της τιμής του πετρελαίου ∙ ∙ ∙ η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ ∙ ∙ ∙ μείωση-ρεκόρ των εκπομπών CO2 στην Κίνα ∙ ∙ ∙ το CERN θέλει προειδοποίηση μιας ημέρας ∙ ∙ ∙ Ισραηλινός στρατιώτης σκότωσε «πιθανότατα» τη δημοσιογράφο ∙ ∙ ∙ το καρμπόν ποτέ δεν πεθαίνει  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Σήμερα: Δίωξη Τούρκου καθηγητή · · · μαζική διαδήλωση στην Πράγα · · · η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα · · · πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία η Ινδία · · · ρεκόρ σεξουαλικών επιθέσεων στον αμερικανικό στρατό · · · ο ωμός φασισμός του Νταλί · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Σήμερα: Μάθημα πρώτο, η εκκένωση · · · όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία · · · στα ύψη ο πληθωρισμός στην Τουρκία · · · δικαίωση των Ουιγούρων · · · η τεχνολογική μοναδικότητα είναι φαντασίωση · · · το παράδοξο των διακοπών · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Σήμερα: Ρωσίδα ηθοποιός σε δίκη · · · η διαμάχη για τις βίζες · · · προς καλό τέλος για τα πυρηνικά τού Ιράν · · · ο περιορισμός των αμβλώσεων είναι αμαρτία · · · ο σταχανοβισμός θέλει να βασιλεύσει · · · μια ιστορική ομιλία του Γκορμπατσώφ   
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ντομάτες προκαλούν μποτιλιάρισμα · · · «Αν όχι εγώ, τότε ποιος; Και αν όχι τώρα, πότε;» · · · ξέρει κανείς τι είναι τα υπερκέρδη; · · · η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο · · · το μεγαλύτερο στρατιωτικό μπλοκ της ιστορίας · · · επιστροφή στη δεκαετία του ‘70 · · · Ζακ-Λουί Νταβίντ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Σήμερα: Κι όμως άγαλμα του Καρλ Μαρξ · · · αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία; · · · εξορθολογισμός των εξορκισμών · · · δίχως μουστάρδα πώς να φας · · · μια γλώσσα πεθαίνει · · · καλοδιατηρημένο τμήμα της Φλαμινίας Οδού · · · ένα αγέραστο άλμπουμ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Τι διαβάζουμε σήμερα / Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Σήμερα: DON’T PAY UK · · · τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές · · · «ο άνθρωπος της τρύπας» πέθανε · · · μόνον ντόπιοι στις διαφημίσεις · · · μικρή η συγκέντρωση για τον Ρούσντι · · · δωσ’ μου έναν Λεόνε · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Τι διαβάζουμε σήμερα / Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Σήμερα: Κατεδαφίστηκε μνημείο στη Ρίγα • • • ιστορικό ρεκόρ στα μερίσματα • • • οι προθέσεις του Πούτιν μέσω του ποδοσφαίρου • • • η Χάγη ζητάει εξαίρεση από τις κυρώσεις • • • το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος» • • • υποχώρησε δραματικά το ενδιαφέρον για την Ουκρανία • • • εσφαλμένοι οι ισχυρισμοί περί ρωσικής αυτοκρατορίας • • • η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Τι διαβάζουμε σήμερα / Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Σήμερα: Ένα γιγαντιαίο ουκρανικό χέρι • • • ο Καναδάς επιστρέφει όλες τις τουρμπίνες • • • Ουκρανός πρέσβης επικρίνει τον Πάπα • • • ποδοσφαιρικός αγώνας διάρκειας 267 λεπτών • • • τηλεργασία και Βιρτζίνια Γουλφ • • • εξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί • • • τυχαία ανακάλυψη γυναικείου τάφου των Βίκινγκς
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ARMY USA

Τι διαβάζουμε σήμερα / 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο

Σήμερα: Η 15χρονη Ντάρια Ντούγκιν σε διαδήλωση • • • υπάρχουν κάποια όρια • • • πολιτική θύελλα λόγω κακής πρόβλεψης θύελλας • • • κατάσκοπος ή μπλόγκερ; • • • η μάχη του γκολφ • • • 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ξεκινά το ουκρανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου • • • καλό προμήνυμα • • • η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο • • • χαμόγελα στις συνομιλίες για τα πυρηνικά του Ιράν • • • τιμές της ινσουλίνης • • • μια θαρραλέα δημοσιογραφική έρευνα • • • κανένα πρόβλημα πάρκινγκ
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Σήμερα: Κατάργηση νόμου της αποικιοκρατίας κατά της ομοφυλοφιλίας • • • ο υπερεκτιμημένος Αλεξάντερ Ντούγκιν • • • η Νορβηγία δεν θα εξάγει ηλεκτρικό ρεύμα • • • ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο • • • το τίμημα της ελευθερίας • • • παίζουν με τη φωτιά στην Ουκρανία • • • το ρητό της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε η προοπτική διπλωματικής λύσης στον πόλεμο της Ουκρανίας

Τι διαβάζουμε σήμερα / Μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε η προοπτική διπλωματικής λύσης στον πόλεμο της Ουκρανίας

Σήμερα: Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπιστικής Βοήθειας • • • μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε • • • τα ύστερα του κόσμου • • • η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας; • • • πόσες φορές μπορείς να διπλώσεις ένα φύλλο χαρτιού Α4; • • • δύο επιστημονικά επιτεύγματα • • • η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
taliban

Τι διαβάζουμε σήμερα / Yπερβολικό το τίμημα για τους Αφγανούς

Σήμερα: Νέος διαστημικός σταθμός • • • υπερβολικό το τίμημα για τους Αφγανούς • • • τα Starbucks πέθαναν, ζήτω τα Stars Coffee • • • η Βουλγαρία απαγορεύει την εξαγωγή ξυλείας • • • η Airbnb θα χρησιμοποιεί «τεχνολογία αντι-πάρτι» • • • άνθρακας ο θησαυρός ενός σχεδόν αιώνα • • • Μαρσέλ Προυστ, από την πλευρά της μητέρας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ