Κοτζιάς για την ΑΟΖ με Ιταλία: Λυπάμαι που ο Τσίπρας καταφεύγει πολλές φορές σε μισές αλήθειες

Κοτζιάς για την ΑΟΖ με Ιταλία: Λυπάμαι που ο Τσίπρας καταφεύγει πολλές φορές σε μισές αλήθειες Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Για «μισές αλήθειες» κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ο Νίκος Κοτζιάς, αναφερόμενος σε δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την ΑΟΖ.

Τσίπρας: «Είχαμε καταλήξει σε συμφωνία με τον Τζεντιλόνι το 2016, αλλά... »


Σχετικά με τη συμφωνία με την Ιταλία για καθορισμό της ΑΟΖ, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε χθες στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ότι ο ΣΥΡΙΖΑ την στηρίζει. Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε ότι το 2016 είχε φτάσει σε αντίστοιχη συμφωνία με τον τότε Ιταλό πρωθυπουργό, Πάολο Τζεντιλόνι αλλά, όπως υποστηρίζει, ο Νίκος Κοτζιάς τον απέτρεψε λέγοντας ότι η Νέα Δημοκρατία θα ασκήσει σκληρή κριτική για τα δικαιώματα στους Ιταλούς ψαράδες και την μειωμένη επήρεια σε ορισμένα νησιά. «Για αυτό τότε αποφασίσαμε να μην προχωρήσουμε. Η διαφορά είναι ότι τώρα υπάρχει το Τουρκο-Λιβυκό Σύμφωνο», κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, σχολιάζοντας τα όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε πως «δεν αληθεύει αυτό που λέει ο κ. Τσίπρας. Πολύ λυπάμαι. Καταφεύγει πολλές φορές σε μισές αλήθειες» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.


Ο κ. Κοτζιάς υποστήριξε ότι είχε εισηγηθεί επί των ημερών του «να κάνουμε επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης, αφού κλείσουμε τους κόλπους», διαψεύδοντας τον πρώην πρωθυπουργό που του επέρριψε την ευθύνη για την μη υπογραφή της συμφωνίας λόγω «του φόβου της τεράστιας κριτικής και επίθεσης από την αντιπολίτευση». «Η ΑΟΖ είναι δικαιώματα ενώ η αιγιαλίτιδα ζώνη και οι κόλποι είναι κυριαρχία. Η ΑΟΖ δεν έχει κυριαρχία», κατέληξε ο κ. Κοτζιάς.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Εμανουέλ Μακρόν: Η Ελλάδα είναι ένα υπόδειγμα, ένα μοντέλο οικονομικής προόδου

Ο Γάλλος πρόεδρος, μιλώντας στο Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ, αναφέρθηκε στις επιτυχίες της Ελλάδας σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο μετά την κρίση που διήλθε, καθώς και ότι η Γαλλία ήταν πάντα στο πλευρό της
THE LIFO TEAM
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

Πολιτική / Παπασταύρου από Δελφούς: Πρώτη σε όλη την Ευρώπη η Ελλάδα στην προστασία των θαλασσών

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, δήλωσε πως «πριν τελειώσει το έτος» η χώρα μας θα έχει τα δύο θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο
THE LIFO TEAM