Πληθώρα σχολίων προκάλεσε η αναφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Μάρκου στον «Τοξοβόλο του Συντάγματος», για τον οποίο είπε «Σιγά τον εγκληματία».

 

Ο κ. Μάρκου ήταν σε πάνελ τηλεοπτικής εκπομπής του Kontra όταν έκανε τη συγκεκριμένη αναφορά. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

 

Όταν ο Σάκης Ιωαννίδης, στέλεχος της ΝΔ, που ήταν στο ίδιο πάνελ παρατήρησε ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης «έπιασε τη 17Ν και τον "Τοξοβόλο», ο κ. Μάρκου είπε «Έσκασε η βόμβα στα χέρια του Ξηρού και πιάστηκε η 17Ν, δεν την έπιασε ο Χρυσοχοΐδης», για το πρώτο και «Σιγά τον εγκληματία», για το δεύτερο. Στην επισήμανση του δημοσιογράφου ότι ο «Τοξοβόλος» είχε οπλοστάσιο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε «Σιγά τον εγκληματία».

 

Ο λεγόμενος «Τοξοβόλος του Συντάγματος» και οι δύο γυναίκες που συνελήφθησαν μαζί του, από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, έχουν προφυλακιστεί. Σε βάρος τους έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για δέκα αδικήματα, τα περισσότερα σε βαθμό κακουργήματος. Την Παρασκευή η αστυνομία ανακοίνωσε ότι έγινε έφοδος σε κρησφύγετο του «Τοξοβόλου».

 

 

Δείτε το απόσπασμα στο 42:00 του βίντεο