Κόντρα Τσίπρα-Γεωργιάδη στη Βουλή για τη βάφτιση: «Καλώς τον νονό, πάντα άξιος» - «Δεν θα γίνουμε γουρούνια»

Επεισόδιο Τσίπρα - Γεωργιάδη στη Βουλή: «Καλώς τον νονό, πάντα άξιος» - «Δεν θα γίνουμε γουρούνια» Facebook Twitter
0

Σφοδρή σύγκρουση σημειώθηκε σήμερα στη Βουλή μεταξύ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, για την βάφτιση στην οποία παρευρέθηκε ο υπουργός ως νονός, παρά το lockdown. 

Ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε από το βήμα του κοινοβουλίου, ο υπουργός μπήκε στην αίθουσα και ο Αλέξης Τσίπρας αναφώνησε: «Ήρθε ο νονός; Άξιος κ. Γεωργιάδη. Πάντα άξιος».

Ο υπουργός απάντησε με κλειστό μικρόφωνο στον πρώην πρωθυπουργό, δίχως να ακουστεί και ο κ. Τσίπρας αποκρίθηκε: «Ελπίζω να δώσετε απαντήσεις γιατί ετέθησαν κρίσιμα ερωτήματα. Νομίζετε ότι η Βουλή είναι τα τηλεπαράθυρα χαμηλού επιπέδου που επιλέγετε κάθε βράδυ να κονταροχτυπιέστε με τον εαυτό σας. Δεν θα σας κάνουμε τη χάρη. Θα δώσετε απαντήσεις, ως οφείλετε, στον ελληνικό λαό, όχι σε μένα. Στους ψηφοφόρους σας, όχι σε εμένα και θα αποδείξετε ότι δεν πλαστογραφήσατε έγγραφα. Θα αποδείξετε σήμερα ότι δεν παραβιάσατε τα μέτρα που εσείς νομοθετήσατε. Αλλιώς δεν είμαι εγώ αυτός ο οποίος θα σας κατηγορήσει, οι ψηφοφόροι οι οποίοι σήμερα στερούνται δικαιωμάτων τα οποία εσείς δεν στερείστε διότι είσαστε από άλλη φαίνεται γενιά, εσείς έχετε κάτι ξεχωριστό, είστε κυβερνητικά στελέχη».

Στην απάντησή του, ο υπουργός Ανάπτυξης κατηγόρησε τον πρώην πρωθυπουργό για «έλλειψη αστικής ευγένειας» επειδή δεν έμεινε να ακούσει την απάντηση του κ. Γεωργιάδη, διαψεύδοντας τα περί πλαστογραφίας για την άδεια που ανάρτησε στο Twitter.

«Επιχείρημα πρώτο του κ. Τσίπρα: ότι το έγγραφο είναι μάλλον πλαστό και ότι αν αποδειχθεί πλαστό πρέπει να παραιτηθώ. Εάν είχα πλαστογραφήσει το έγγραφο για να δικαιολογήσω εκ των υστέρων τη συμμετοχή μου σε ένα παρανόμως τελεσθέν μυστήριο, όχι θα έπρεπε να παραιτηθώ από υπουργός ανάπτυξης, θα έπρεπε να παραιτηθώ από βουλευτής και να εξαφανιστώ από την πολιτική ζωή του τόπου. Αν είναι ποτέ δυνατόν υπουργός να πλαστογραφεί ένα έγγραφο και να το διαφημίζει εκ των υστέρων και στο Twitter.  Και μόνο λόγω βλακείας θα έπρεπε να παραιτηθώ.» Υποστήριξε πως η άδεια δόθηκε από Πολιτική Προστασία με email στο οποίο αποδεικνύεται προγενέστερη ημερομηνία

Αναφερόμενος στους «ειδικούς λόγους» που οδήγησαν στην βάπτιση, άφησε σαφή υπονοούμενα ως προς την φύση τους, αποφεύγοντας ωστόσο να γίνει συγκεκριμένος: «Στην προκειμένη περίπτωση, οι γονείς του παιδιού, χωρίς καμία δική μου εμπλοκή επικαλούμενοι λόγους που δεν μπορώ να αποκαλύψω αλλά έξυπνοι άνθρωποι είστε, καταλαβαίνετε ποιοι μπορεί να είναι οι σοβαροί λόγοι που κάποια οικογένεια επικαλείται στην Πολιτική Προστασία, δεν πρέπει στην πολιτική μας αντιπαράθεση να χάσουμε την ανθρωπιά μας. Δεν θα γίνουμε γουρούνια επειδή θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να μας βάλει στην λάσπη». 

«Περίπου δέκα» τέτοιες βαπτίσεις

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, η βάπτιση ήταν προγραμματισμένη «από πριν», και η Πολιτική Προστασία έδωσε την άδεια για κατ' εξαίρεση τέλεση. Όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς τον ενημέρωσε πως η ΓΓΠΠ έχει δώσει περίπου δέκα σχετικά άδειες για βαπτίσεις και το μυστήριο έγινε με την παρουσία έξι ατόμων.

«Ήταν αυτός μεγάλος κίνδυνος για τον Covid. Είναι τεράστια υποκρισία, την ίδια ημέρα που καλούσαν σε 32 διαδηλώσεις για τον Κουφοντίνα και την αστυνομική βία, να τους πειράζει ένας πατέρας που είχε ειδικό λόγο, έπρεπε να βαφτίσει το παιδί του και νόμιμα πήγε και πήρε μία νόμιμη άδεια; Σας έχει παρασύρει το twitter και το Facebook, πληρώνετε αυτά τα bots τα λεγόμενα, τους ψεύτικους λογαριασμούς να πετούν λάσπη εδώ φτάσατε να κάνετε πολιτικό ζήτημα ένα τροχαίο δυστύχημα, προσπαθείτε να παρασύρετε όλη την Ελλάδα σε αυτόν τον βόθρο που έχετε αποφασίσει να κάνετε την Ελλάδα για να χτυπήσετε την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ντροπή σας. Τελικά δεν είναι ένας ο Πολάκης, είστε όλοι Πολάκηδες στον ΣΥΡΙΖΑ»

«Άδειασμα» από την Ιερά Σύνοδο

Σαφείς αιχμές κατά του υπουργού Ανάπτυξης πάντως, άφησε χθες και ο εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Αθηναγόρας, στον απόηχο των αντιδράσεων για τη βάπτιση

Ο μητροπολίτης Αθηναγόρας τόνισε πως η Κοινή Υπουργική Απόφαση που έχει στη διάθεσή του δεν προβλέπει την τέλεση βάπτισης, και σε αυτήν γίνεται αναφορά μόνο για γάμους και κηδείες.

Ο υπουργός υποστήριξε προχθες μέσω Twitter πως η βάπτιση έγινε «κατόπιν άδειας» που εξέδωσε η Πολιτική Προστασία, έπειτα από αίτηση που κατέθεσαν οι γονείς του παιδιού, επικαλούμενοι σοβαρούς οικογενειακούς λόγους. Μάλιστα ο υπουργός ανάρτησε στο Twitter έγγραφο που, όπως είπε, ήταν η σχετική άδεια την οποία μπορεί να λάβει οποιοσδήποτε έχει σοβαρούς λόγου, αλλά ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου δήλωσε πως στην ΚΥΑ δεν γίνεται υπάρχει σχετική ρητή πρόβλεψη. 

«Η ΚΥΑ που έχω στα χέρια μου, γιατί η καινούργια που πρέπει να βγήκε το Σάββατο δεν έχει φτάσει ακόμη, αλλά υποθέτω πως θα είναι copy-paste της προηγούμενης γιατί δεν έχει αλλάξει κάτι, επιτρέπονται μόνον οι γάμοι και με πολύ περιορισμένο αριθμό ατόμων - μόνον εννέα- συμπεριλαμβανομένου και του προσωπικού - δηλαδή του ιερά, του ψάλτη και του νεωκόρου που χρειάζεται για βοήθεια», δήλωσε επί λέξει ο μητροπολίτης. 

«Δεν αναφέρεται στη βάπτιση, επομένως δεν μπορούμε να κάνουμε βάπτιση», ξεκαθάρισε «Η εκκλησία εφαρμόζει αυτό που λέει η ΚΥΑ.»

Ερωτηθείς για το αν προβλέπεται βάπτιση με ειδική άδεια, ο μητροπολίτης απάντησε: «αυτό εγώ πρώτη φορά το ακούω. Ούτε στην ΚΥΑ υπάρχει κάτι τέτοιο, ούτε έχουμε ενημερωθεί για κάτι τέτοιο. Ότι μπορεί κανείς να πάρει άδεια να τελέσει οτιδήποτε θέλει σε μία εκκλησία, έξω από αυτά που επιτρέπονται» σύμφωνα με την ΚΥΑ. «Έγινε κάποιο ενέργεια από έναν συγκεκριμένο υπουργό. Έχετε άλλες πληροφορίες ότι γίνονται βαπτίσεις σε εκκλησίες; Την ειδική άδεια που λέτε, πρώτη φορά την ακούω.»

Όπως ξεκαθάρισε, βαπτίσεις με εννέα άτομα μπορούν να γίνουν μόνο σε περιοχές που δεν βρίσκονται στο βαθύ κόκκινο. Η Αττική όμως δεν είναι μία από αυτές. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης από το Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Η Ελλάδα αλλάζει ψηφιακά, ευκολότερη η καθημερινότητα του πολίτη

Πολιτική / Μητσοτάκης από το Ψηφιακής Διακυβέρνησης: «Τον τελευταίο χρόνο προστέθηκαν στο Δημόσιο 300 ψηφιακές υπηρεσίες»

Παρουσιάστηκαν επίσης τρία έγγραφα που θα προστεθούν στο Gov.gr Wallet και η δυνατότητα με παροχής συναίνεσης (consent), που δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να επιτρέπει την άντληση δεδομένων για την εύκολη εξυπηρέτησή του
LIFO NEWSROOM
Σκληρή απάντηση Δένδια στην Άγκυρα: Λυπούμαστε που δεν ευχαρίστησε τις τουρκικές δυνάμεις εισβολής

Πολιτική / Σκληρή απάντηση Δένδια στην Άγκυρα: Λυπούμαστε που δεν ευχαρίστησε τις τουρκικές δυνάμεις εισβολής

«Λυπούμαστε ειλικρινώς που ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κύπρο, παρέλειψε να "ευχαριστήσει" τις τουρκικές δυνάμεις εισβολής»
LIFO NEWSROOM
Μενδώνη για Πολάκη: «Η νέα σεξιστική επίθεσή του επιβάλλει στον Κασσελάκη να τον στείλει σπίτι του»

Πολιτική / Μενδώνη για Πολάκη: «Η νέα σεξιστική επίθεσή του επιβάλλει στον Κασσελάκη να τον στείλει σπίτι του»

«Οφείλει να καταλάβει ότι δεν υπάρχει καμία ανοχή για τους αντιπρόσωπους του ελληνικού λαού που "στέλνουν στο σπίτι τους τις γυναίκες"» τόνισε η υπουργός Πολιτισμού
LIFO NEWSROOM