Κομισιόν: Θέλουμε συγκεκριμένη λίστα με τα προαπαιτούμενα από την Ελλάδα

Κομισιόν: Θέλουμε συγκεκριμένη λίστα με τα προαπαιτούμενα από την Ελλάδα Facebook Twitter
EPA/JULIEN WARNAND
0

Συγκεκριμένο κατάλογο με τις προαπαιτούμενες δράσεις που καλείται να εφαρμόσει η Αθήνα, αναμένουν οι θεσμοί από την ελληνική κυβέρνηση, όπως τόνισε σήμερα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς. Ο ίδιος πρόσθεσε πως συνεχίζεται η δουλειά σε τεχνικό επίπεδο με τους εκπροσώπους των τριών θεσμών και τους εμπειρογνώμονες της ελληνικής κυβέρνησης να συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες, με στόχο την αποσαφήνιση των επόμενων βημάτων ως το Eurogroup.

Ο Μ. Σχοινάς επανέλαβε ότι για την Κομισιόν η ελληνική πρόταση αποτελεί ένα ισχυρό βήμα προς τα μπρος και μια «καλή βάση» για επίτευξη προόδου, σύμφωνα με το αθηναϊκό πρακτορείο. Πρόσθεσε επίσης, ότι ο Γιούνκερ δήλωσε βέβαιος πως είναι εφικτή η επίτευξη μιας συμφωνίας ως το τέλος της εβδομάδας.

Σε ερώτηση αν η Επιτροπή εξετάζει το ενδεχόμενο παράτασης του υφιστάμενου ελληνικού προγράμματος, ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι η Κομισιόν εργάζεται στη βάση της συμφωνίας του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου που κάνει λόγο για μια «συνολική συμφωνία» και μετά θα γίνουν περαιτέρω διευθετήσεις.

Αναφορά έγινε και στα 35 δισ. ευρώ που η Επιτροπή ανακοίνωσε ότι σε περίπτωση συμφωνίας θα διατεθούν για την ανάπτυξη στην Ελλάδα την περίοδο 2015-2020. Η εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας Μοσκοβισί, Ανίκα Μπράιτχαρτ, ανέφερε ότι τα 20 δισ. αφορούν πόρους των διαρθρωτικών ταμείων και τα 15 δισ. πόρους από τα αγροτικά ταμεία. Η ίδια τόνισε ότι τα ποσά αυτά θα διατεθούν στην Ελλάδα, εφόσον η χώρα εκπληρώσει τις προϋποθέσεις και εφόσον επιτευχθεί συμφωνία. Πρόσθεσε, ότι η Επιτροπή ετοιμάζει ένα λεπτομερές πακέτο για το ποσό αυτό, το οποίο θα ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Πολιτική / Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ενεργοποιείται ο ενεργειακός διάδρομος που συνδέει Αλεξανδρούπολη και Οδησσό, επιτρέποντας την αποστολή αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου προς την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Ζαχαράκη προς Πελετίδη: «Να ξεκαθαρίσει αν θέλει το πρόγραμμα ‘Μαριέττα Γιαννάκου’ στα σχολεία της Πάτρας»

Πολιτική / Ζαχαράκη προς Πελετίδη: «Να ξεκαθαρίσει αν θέλει το πρόγραμμα ‘Μαριέττα Γιαννάκου’ στα σχολεία της Πάτρας»

Το πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου» υλοποιείται σε όλη τη χώρα με τη στήριξη ιδιωτικών χορηγιών και στόχο τη βελτίωση των υποδομών της δημόσιας εκπαίδευσης
LIFO NEWSROOM