Κομισιόν: Θέλουμε συγκεκριμένη λίστα με τα προαπαιτούμενα από την Ελλάδα

Κομισιόν: Θέλουμε συγκεκριμένη λίστα με τα προαπαιτούμενα από την Ελλάδα Facebook Twitter
EPA/JULIEN WARNAND
0

Συγκεκριμένο κατάλογο με τις προαπαιτούμενες δράσεις που καλείται να εφαρμόσει η Αθήνα, αναμένουν οι θεσμοί από την ελληνική κυβέρνηση, όπως τόνισε σήμερα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς. Ο ίδιος πρόσθεσε πως συνεχίζεται η δουλειά σε τεχνικό επίπεδο με τους εκπροσώπους των τριών θεσμών και τους εμπειρογνώμονες της ελληνικής κυβέρνησης να συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες, με στόχο την αποσαφήνιση των επόμενων βημάτων ως το Eurogroup.

Ο Μ. Σχοινάς επανέλαβε ότι για την Κομισιόν η ελληνική πρόταση αποτελεί ένα ισχυρό βήμα προς τα μπρος και μια «καλή βάση» για επίτευξη προόδου, σύμφωνα με το αθηναϊκό πρακτορείο. Πρόσθεσε επίσης, ότι ο Γιούνκερ δήλωσε βέβαιος πως είναι εφικτή η επίτευξη μιας συμφωνίας ως το τέλος της εβδομάδας.

Σε ερώτηση αν η Επιτροπή εξετάζει το ενδεχόμενο παράτασης του υφιστάμενου ελληνικού προγράμματος, ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι η Κομισιόν εργάζεται στη βάση της συμφωνίας του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου που κάνει λόγο για μια «συνολική συμφωνία» και μετά θα γίνουν περαιτέρω διευθετήσεις.

Αναφορά έγινε και στα 35 δισ. ευρώ που η Επιτροπή ανακοίνωσε ότι σε περίπτωση συμφωνίας θα διατεθούν για την ανάπτυξη στην Ελλάδα την περίοδο 2015-2020. Η εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας Μοσκοβισί, Ανίκα Μπράιτχαρτ, ανέφερε ότι τα 20 δισ. αφορούν πόρους των διαρθρωτικών ταμείων και τα 15 δισ. πόρους από τα αγροτικά ταμεία. Η ίδια τόνισε ότι τα ποσά αυτά θα διατεθούν στην Ελλάδα, εφόσον η χώρα εκπληρώσει τις προϋποθέσεις και εφόσον επιτευχθεί συμφωνία. Πρόσθεσε, ότι η Επιτροπή ετοιμάζει ένα λεπτομερές πακέτο για το ποσό αυτό, το οποίο θα ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΕΞ ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΡΑΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ

Πολιτική / ΥΠΕΞ σε Τουρκία: Η Συνθήκη της Λωζάννης καθορίζει με σαφήνεια το χαρακτήρα της Μουσουλμανικής Μειονότητας

«Επαναλαμβανόμενες ανακοινώσεις με ανάλογο περιεχόμενο ούτε δίκαιο παράγουν ούτε συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης και καλής γειτονίας», τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών
THE LIFO TEAM
ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΟΛΓΑΣ

Πολιτική / Λίνα Μενδώνη για Βασιλίσσης Όλγας: «Ο Χάρης Δούκας δηλώνει υπερήφανος για ένα έργο που πολέμησε»

«O Χάρης Δούκας όχι απλώς αποδέχεται και θαυμάζει τον δρόμο, που ολοκληρώνει την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας, αλλά τον υιοθετεί ως δικό του, λησμονώντας ότι ο φορέας υλοποίησης του έργου, η Ανάπλαση Α.Ε., τελεί -από το 2024- υπό την εποπτεία πέντε Υπουργείων, ανάμεσα στα οποία και το Υπουργείο Πολιτισμού», δήλωσε η υπουργός
THE LIFO TEAM