«Κίνημα Αλλαγής» το νέο όνομα του φορέα της Κεντροαριστεράς

«Κίνημα Αλλαγής» το νέο όνομα του φορέα της Κεντροαριστεράς Facebook Twitter
George Vitsaras / SOOC
2

Την ονομασία «Κίνημα Αλλαγής» προτείνουν η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης για τον νέο προοδευτικό φορέα που θα συγκροτηθεί με το ιδρυτικό συνέδριον το οποίο προγραμματίζεται για τις αρχές της άνοιξης. Μέχρι τότε τα δύο κόμματα παραμένουν στη Βουλή με την ονομασία Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι.

Η πρόταση των δύο αρχηγών συμφωνήθηκε στη 45λεπτη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι στο γραφείο της κ. Γεννηματά στη Βουλή. Ακόμη, συμφώνησαν, την επόμενη Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου, να συνεδριάσουν από κοινού οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες των δύο κομμάτων μαζί με τα Πολιτικά Συμβούλια των δύο σχηματισμών. Η δράση των βουλευτών θα συντονίζεται από ενιαίο συντονιστικό συμβούλιο, στο οποίο θα μετέχουν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι και οι γραμματείς των Κοινοβουλευτικών Ομάδων και των δύο κομμάτων.

Η κ. Γεννηματά και ο κ. Θεοδωράκης δήλωσαν αποφασισμένοι να προχωρήσουν ενωτικά και να ανταποκριθούν στο αίτημα των 210.000 πολιτών που συμμετείχαν στις εκλογές για την ανάδειξη ηγεσίας, με στόχο η προοδευτική παράταξη να ανατρέψει το πολιτικό σκηνικό.

«Δεν θα είναι είδηση οι συναντήσεις μας πια, θα είναι κατι συνηθισμένο. Προχωράμε σ' ένα μεγάλο ανοικτό δημοκρατικό συνέδριο που θα εκφράσει όλες τις δυνάμεις» ανέφερε η κ. Γεννηματά. «Ισχυρή αντιπολίτευση επί δύο, μία φωνή. Ένα μεγάλο συνέδριο για κατι νέο, για ένα ενιαίο κόμμα» συμπλήρωσε ο κ. Θεοδωράκης.

Η κ. Γεννηματά έχει προγραμματίσει για αύριο το μεσημέρι, Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, συνάντηση με τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη και την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου, το μεσημέρι, με τον Νίκο Ανδρουλάκη. Αναμένεται να ολοκληρώσει τις επαφές της με τους συνυποψηφίους της και τα κόμματα και κινήσεις που εμπλέκονται στο εγχείρημα με στόχο να σχηματισθεί ένα πολιτικό όργανο, το οποίο, μάλλον, θα λέγεται Πολιτική Γραμματεία, και θα καθοδηγεί την πορεία της παράταξης μέχρι την ολοκλήρωση του συνεδρίου.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν επηρεάζει άμεσα την ελληνική ναυτιλία»

LiFO politics / Βασίλης Κικίλιας: «Η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν επηρεάζει άμεσα την ελληνική ναυτιλία»

Ο υπουργός Ναυτιλίας μιλά στο LiFO Politics για τις επιπτώσεις της εμπόλεμης κατάστασης στη Μέση Ανατολή στην ελληνική ναυτιλία, την ασφάλεια των θαλάσσιων μεταφορών, τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και τον ρόλο του Λιμενικού Σώματος.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω τελέσει καμία αξιόποινη πράξη – Περιμένω τη δικογραφία»

Πολιτική / Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω τελέσει καμία αξιόποινη πράξη – Περιμένω τη δικογραφία»

Η υπόθεση, που αφορά ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις και φέρεται να αγγίζει και τον επίσης πρώην υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, έχει ήδη διαβιβαστεί στη Βουλή λόγω της εμπλοκής πολιτικών προσώπων
LIFO NEWSROOM
Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Πολιτική / Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Η πρόταση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ απορρίφθηκε - Επίσης απορρίφθηκε και η πρόταση που συνυπέγραψαν οι ΚΟ της Ελληνικής Λύσης, της «Νίκης», της Πλεύσης Ελευθερίας καθώς και 6 ανεξάρτητοι βουλευτές
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Δεν θα μπορούσα να μην αντιδράσω σε μια χυδαία απόπειρα των τεσσάρων πιο μικρών κομμάτων της αντιπολίτευσης να μετατρέψουν ένα εθνικό δράμα σε απόπειρα πολιτικής σκευωρίας», είπε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

LiFO politics / Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

Ο πολιτικός αναλυτής και διευθυντής ερευνών της Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα σενάρια δημιουργίας νέων κομμάτων από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

2 σχόλια
Για φορεα που θελει την "αλλαγη" πιο generic ονομα δε θα μπορουσε να επιλεχθει...Τα αρχικα του πως θα ειναι αραγε, ΚΙΝ.Α; Φαινεται οτι ριξαν πολυ μελετη στο θεμα ή το παιζουν κινεζοι;