Κικίλιας: 20 ευρώ στους γιατρούς για εμβολιασμό στο ιατρείο και 50 κατ' οίκον

Κικίλιας: 20 ευρώ στους γιατρούς για εμβολιασμό στο ιατρείο και 50 κατ' οίκον Facebook Twitter
0

Οικονομικά κίνητρα για τους ιδιώτες γιατρούς και τους φαρμακοποιούς, προκειμένου να συμμετάσχουν στην εκστρατεία εμβολιασμού, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, εξειδικεύοντας τις προαναγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ο υπουργός ανακοίνωσε πως οι γιατροί θα αμείβονται με 20 ευρώ για κάθε εμβολιασμό που κάνουν στα ιατρεία τους, ενώ για τους κατ’ οίκων εμβολιασμούς η αντίστοιχη αμοιβή θα είναι 50 ευρώ. «Θα δίνουμε 50 ευρώ εάν οι γιατροί πάνε και εμβολιάσουν κατάκοιτο συμπολίτες μας στο σπίτι τους».

Φαρμακοποιοί και γιατροί θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμούς με αποζημίωση 10 ευρώ ανά ραντεβού, διευκρίνισε περαιτέρω ο υπουργός.  Με το που θα πηγαίνει ο πολίτης για να κάνει την πρώτη δόση θα πιστώνονται 10 ευρώ στο λογαριασμό κάθε επαγγελματία υγείας, φαρμακοποιού και γιατρού. Έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στους επαγγελματίες υγείας».


«Η γενική καμπάνια είχε συγκεκριμένα αποτελέσματα και τώρα πάμε πόρτα – πόρτα», πρόσθεσε ο υπουργός, λέγοντας πως έχει λυθεί το ζήτημα συντήρησης των εμβολίων. 

«Η κυβέρνηση δείχνει εμπιστοσύνη στους υγειονομικούς και καλεί όλους τους συμπολίτες μας να πάνε να εμβολιαστούν, καθώς η μετάλλαξη Δέλτα είναι επιθετική και διασπείρεται εύκολα», τόνισε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και πρόσθεσε ότι ο εμβολιασμός λειτουργεί, γι' αυτό και δεν είναι γεμάτες σήμερα οι ΜΕΘ.

Ο κ. Κικίλιας εξαπέλυσε, ακολούθως, πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως ο υπουργός Υγείας επί ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, ήταν ο πρώτος που σε μίλησε για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση για διγλωσσία.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

«Συνεχίζουμε με την ίδια συνταγή που έχει αποδώσει» - Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το 2026 η κυβέρνηση θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση που ακολουθεί τα τελευταία 6,5 χρόνια
THE LIFO TEAM
ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πολιτική / Μέτρα για αγρότες: Αυτές είναι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις - Ρεύμα στα 8,5 λεπτά και app για επιστροφή ΕΦΚ

Όπως ανέφεραν στην εξειδίκευση των μέτρων, 16 από τα 27 αιτήματα των αγροτών έχουν επιλυθεί ή αντιμετωπίζονται θετικά, 4 είναι υπό επεξεργασία και 7 είναι εκτός δημοσιονομικού πλαισίου
THE LIFO TEAM