Κεραμέως: Τι θα γίνει με την ύλη των πανελλαδικών - Στόχος οι εξετάσεις ως τα μέσα Ιουλίου

Κεραμέως: Τι θα γίνει με την ύλη των πανελλαδικών - Στόχος οι εξετάσεις ως τα μέσα Ιουλίου Facebook Twitter
Νέες δηλώσεις της υπουργού, Νίκης Κεραμέως, για την εξεταστέα ύλη και τον χρόνο διεξαγωγής των πανελλαδικών (EUROKINISSI)
0

Το υπουργείο Παιδείας θέλει να αποφύγει την διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων τον Σεπτέμβριο, επανέλαβε σήμερα η υπουργός Νίκη Κεραμέως, εξηγώντας το σκεπτικό για την ύλη πάνω στην οποία θα εξεταστούν οι μαθητές. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κα Κεραμέως είπε πως στόχος είναι οι εξετάσεις να έχουν ολοκληρωθεί έως τα μέσα Ιουλίου, καθώς μετά οι θερμοκρασίες αυξάνονται σημαντικά. «Δεν υπάρχει κανένας λόγος να σκεφτόμαστε τον Σεπτέμβριο με βάση τα έως τώρα δεδομένα», πρόσθεσε, επισημαίνοντας πως η διαδικασία των αιτήσεων για τους υποψηφίους έχει ήδη ξεκινήσει, ώστε οι εξετάσεις να μπορούν να γίνουν ανά πάσα στιγμή και όσο πιο κοντά γίνεται στις καθιερωμένες ημερομηνίες. 

Για την εξεταστέα ύλη είπε πως υπάρχει «σοβαρό ενδεχόμενο μείωσης» της και οι όποιες αποφάσεις θα εξαρτηθούν από το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία. «Εάν γίνουν μαθήματα όλο τον Μάιο, αυτό δίνει πολύτιμο χρόνο για να καλυφθεί η ύλη», είπε χαρακτηριστικά, αποσαφηνίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση, οι μαθητές θα εξεταστούν μόνο σε ύλη που διδάχτηκαν στην τάξη και όχι μέσω τηλε-μαθηματών. 

Εκτός από την μείωση της ύλης, το υπουργείο έχει και άλλα «εργαλεία» στην διάθεσή του, όπως η παράταση της σχολικής χρονιάς και η μείωση της διδακτικής ώρας, πρόσθεσε η κα Κεραμέως. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν «το συντομότερο δυνατόν», είπε η υπουργός, επαναλαμβάνοντας ότι ο μόνος λόγος για να γίνουν οι εξετάσεις τον Σεπτέμβριο θα ήταν μια απαγόρευση συγχρωτισμού των μαθητών στην ίδια αίθουσα, από την Εθνική Επιτροπή Δημόσιας Υγείας. 

Κλείνοντας, η κα Κεραμέως διαβεβαίωσε ότι όλη αυτή την περίοδο συνεχίζεται απρόσκοπτα η τηλε-εκπαίδευση τόσο με ζωντανές μεταδώσεις που παρακολουθούν ένα εκατομμύριο μαθητές. Παράλληλα συνεχίζεται και το πρόγραμμα «ασύγχρονης εκπαίδευσης», με το διαθέσιμο υλικό στις ψηφιακές πλατφόρμες ενώ οι μαθητές του δημοτικού, παρακολουθούν μαθήματα και μέσω της ΕΡΤ2, με αποτέλεσμα το κανάλι να καταγράφει ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά τηλεθέασης, σύμφωνα με την υπουργό. 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΦΡΑΠΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΥΛΟΥΡΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Πολιτική / Η Κωνσταντοπούλου κάλεσε την αστυνομία για τον Γιώργο Ξυλούρη - «Να ενημερωθεί ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου»

Ο Γιώργος Ξυλούρης, γνωστός με το ψευδώνυμο «Φραπές», φέρεται να απείλησε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη διάρκεια της εξεταστικής επιτροπής
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης για Τσίπρα: «Ποιος θα εμπιστευθεί τον καπετάνιο που πέταξε το πλοίο στα βράχια»

«Το «rebranding» του κ. Τσίπρα κατέληξε το πιο σύντομο ανέκδοτο» δήλωσε από την πλευρά του ο Παύλος Μαρινάκης σχετικά με τη βιβλιοπαρουσίαση της «Ιθάκης» από τον Αλέξη Τσίπρα.
LIFO NEWSROOM