Κεραμέως: Τα 3 σενάρια για τα σχολεία - Τι θα γίνει με τις πανελλαδικές εξετάσεις

Κεραμέως: Τα 3 σενάρια για τα σχολεία - Τι θα γίνει με τις πανελλαδικές εξετάσεις Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Στα εναλλακτικά σχέδια που εξετάζονται για τα σχολεία και τις πανελλαδικές εξετάσεις, αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ενώ έχει ήδη ανανεωθεί το «λουκέτο» λόγω κορωνοϊού έως τις 10 Απριλίου. 

«Δεν θα χαθεί η σχολική χρονιά, ούτε το ακαδημαϊκό εξάμηνο» για τα πανεπιστήμια, τόνισε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, εξηγώντας πως τα τρία σενάρια που εξετάζονται είναι η παράταση του σχολικού έτους, η μετακύλιση της έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων και η μείωση της εξεταστέας ύλης. 

Εστιάζοντας στο ζήτημα των πανελλαδικών εξετάσεων, διευκρίνισε πως στόχος του υπουργείου είναι οι εξετάσεις να ξεκινήσουν όσο το δυνατόν «πιο κοντά στην σταθερή ημερομηνία έναρξης».

Όπως όμως πρόσθεσε, προτεραιότητα είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και για αυτό τον λόγο η απόφαση που θα ληφθεί θα εξαρτηθεί από τις συστάσεις των επιστημόνων, στις οδηγίες των οποίων συμμορφώνονται με «πολύ μεγάλη πειθαρχία».

Όσο για την εξ αποστάσεως διδασκαλία, είπε ότι έχει γίνει δεκτή με ενθουσιασμό από την εκπαιδευτική κοινότητα. Μάλιστα σε πρόσφατη τηλεδιάσκεψη με εκπαιδευτικούς η συμμετοχή ήταν στο «110%», εννοώντας πως συμμετείχαν ακόμα και εκπαιδευτικοί που δεν είχαν προσκληθεί να συμμετάσχουν.

Κατά την τηλεδιάσκεψη στη Σύνοδο των Πρυτάνεων, στις αρχές της εβδομάδας η κα Κεραμέως διαβεβαίωνε πως δεν θα χαθεί ούτε το εαρινό εξάμηνο για τα πανεπιστήμια: «διαβεβαιώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο ότι δεν θα χαθεί το εαρινό εξάμηνο. Μπορεί να καλυφθεί η ύλη στα ΑΕΙ μέσω της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Η ακαδημαϊκή κοινότητα μπορεί να βγει μπροστά σε αυτή τη μεγάλη κρίση».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM
ΔΕΘ: οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Πολιτική / ΔΕΘ: Οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Παιδεία, υγεία, ενέργεια και χωροταξία είναι οι τέσσερις μεταρρυθμίσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, οι οποίες ξεπερνούν «τους κυβερνητικούς κύκλους», όπως είπε και απαιτούν ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις.
LIFO NEWSROOM
Αλέξης Τσίπρας: Χρειαζόμαστε μια νέα εθνική πυξίδα, έναν νέο πατριωτισμό

Πολιτική / Αλέξης Τσίπρας: Χρειαζόμαστε μια νέα εθνική πυξίδα, έναν νέο πατριωτισμό

Σχέδιο 5ετούς «ανάταξης» με νέο Ταμείο Σύγκλισης, εισφορά στα πολύ υψηλά εισοδήματα και στροφή παραγωγικού μοντέλου - Όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στο Economist: The Fifth Thessaloniki Metropolitan Summit
LIFO NEWSROOM