ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Κατρούγκαλος: Αρνούμαστε μία Ευρώπη όπως την έχουν φανταστεί οι τραπεζίτες

Κατρούγκαλος: Αρνούμαστε μία Ευρώπη όπως την έχουν φανταστεί οι τραπεζίτες Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές
3

«Θέλουμε την Ελλάδα στην Ευρώπη, σε μια Ευρώπη πιστή στις παραδόσεις της και το ευρωπαϊκό μοντέλο. Αρνούμαστε μια Ευρώπη όπως την έχουν φανταστεί οι τραπεζίτες», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας σήμερα σε συνέδριο του Economist, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του πως η Ελλάδα και η Ευρώπη έχουν ένα κοινό, καλύτερο μέλλον.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο Γ. Κατρούγκαλος επισήμανε πως «οι προτάσεις μας περιλάμβαναν σκληρά μέτρα γιατί δεν θέλουμε δημοσιονομική εκτροπή. Η διαφορά τους από τα μνημόνια, είναι η δικαιότερη κατανομή των βαρών». Στο πλαίσιο αυτό, «η συμφωνία θα πρέπει να περιλαμβάνει ρύθμιση για το χρέος. Θέλουμε μεταρρυθμίσεις 200%, όχι επειδή το ζητούν οι εταίροι μας αλλά επειδή το έχει ανάγκη το δικό μας κράτος. Είναι μεταρρύθμιση η εμμονή των εταίρων στην απορρύθμιση της αγοράς εργασίας; Το μοντέλο των συλλογικών διαπραγματεύσεων αποτελεί τη βάση συζήτησης. Δεν νοείται κράτος που έχει λαϊκή κυριαρχία να μην μπορεί να μεταβάλλει το εργατικό του δίκαιο». Ο αναπληρωτής υπουργός στηλίτευσε ως «προσβολή» την αποβολή του Γ. Βαρουφάκη από το Eurogroup, για να σημειώσει πως «ανάμεσα στα υπόλοιπα ζητήματα των διαπραγματεύσεων, υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου».

«Δεν πιστεύω ότι η Ευρώπη θα αρνηθεί τον εαυτό της. Γι' αυτό δεν πιστεύω ότι η Ευρώπη δεν θα αρνηθεί την Ελλάδα», είπε, ενώ υπενθύμισε τη ρήση των επιχειρηματιών ότι «η κρίση είναι το άλλο όνομα της ευκαιρίας» και εκτίμησε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε σταυροδρόμι, με δύο διαφορετικά οράματα για το μέλλον της: «Θα συνεχίσουμε σε μια ανοιχτή Ευρώπη με ισονομία, ή θα αρκεστούμε σε μια οικονομική εκδοχή της Ευρώπης;».

«Ο τρόπος που η Ευρώπη θα χειριστεί την κρίση της Ελλάδας, θα καθορίσει και το μέλλον της ίδιας της Ευρώπης» σημείωσε. «Οι συνέπειες ενός ενδεχόμενου Grexit, δεν θα είναι μόνο οικονομικές αλλά και πολιτικές (...) Η λιτότητα ήταν καταστροφή για την Ελλάδα. Πρέπει να αποφύγουμε τα λάθη που έγιναν. Το χρέος δεν είναι αποκλειστικά πρόβλημα της Ελλάδας. Εάν δείτε τα ελλείμματα των χωρών της περιφέρειας της Ευρώπης, αντιστοιχούν περίπου στα πλεονάσματα που παρουσιάζουν οι χώρες στην καρδιά της Ευρώπης».

«Είμαστε η μόνη κυβέρνηση που μπορεί να μεταρρυθμίσει το κράτος. Ξέρουμε τη γραφειοκρατία, τον υπερβολικό νομικισμό, τις πελατειακές λογικές. Το κράτος βολευόταν με αυτό το σύστημα διαπλοκής. Ήθελε να μην είναι η αγορά ο τρόπος πλουτισμού αλλά η σχέση με το κράτος» υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός. «Πρώτη τομή για τον εξορθολογισμό είναι το νομοσχέδιο που συνδέει την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων με τη στοχοθεσία και τις προαγωγές. Περιλαμβάνει καινοτομίες όπως αξιολόγηση 360 μοιρών με υφιστάμενους να αξιολογούν προϊστάμενους. Η αποτελεσματικότητα δεν είναι αντίθετη με τη δημοκρατία. Προβλέπουμε παράλληλα μηχανισμούς ελέγχου από την κοινωνία. Πραγματική μας θέληση η μεταρρύθμιση του κράτους», κατέληξε.

Δείτε LIVE όλες τις εξελίξεις, λεπτό προς λεπτό ΕΔΩ.

3

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM
Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Πολιτική / Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Η απάντηση του δημάρχου Αθηναίων στις δηλώσεις του Νόαμ Κατζ, ο οποίος άσκησε κριτική για ελλιπή προστασία της πόλης από «οργανωμένες μειονότητες», ανεπαρκή καθαριότητα και έλλειψη ασφάλειας που –κατά τον ίδιο– κάνει τους Ισραηλινούς τουρίστες να αισθάνονται άβολα
LIFO NEWSROOM
ΥΠΕΞ: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια» η εξαγγελία «θαλάσσιων πάρκων» από την Τουρκία

Πολιτική / ΥΠΕΞ για τουρκικά θαλάσσια πάρκα: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια»

Η εξαγγελία «δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα έναντι των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και δείχνει πλήρη έλλειψη σεβασμού στο διεθνές δίκαιο της θάλασσας» αναφέρει η ελληνική πλευρά
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Ο συγκεκριμένος αυτό που θα’θελε να πει είναι μάλλον: Αρνούμαστε μία Ευρώπη όπου στην Έλλαδα δεν θα μπορούμε να προσλάβουμε όλους τους πρώην πελάτες μου στο δημόσιο.
Ισως ο πιο θρασυς κ υποκριτης πολιτικος ever!!!Τολμαει να μιλαει για μεταρρυθμισεις, εννοωντας προφανως οτι θα προσλαβει καμια 10αρια χιλιαδες και ν ανοιξει την ΕΡΤ4 την ΕΡΤ5 ισως και την ΕΡΤ6!!!Σημερα, σε τετοιες κρισιμες ωρες, προσλαβανε τους πιλοτους της πρωην ΟΑ κ διορισαν τους νεους Συριζαιους διοικητες των νοσοκομειων!!!