ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

Καθύβρισαν και αποδοκίμασαν άγρια την Κουντουρά - Ένταση στα γραφεία των ΑΝΕΛ στα Χανιά

Καθύβρισαν και αποδοκίμασαν άγρια την Κουντουρά - Ένταση στα γραφεία των ΑΝΕΛ στα Χανιά Facebook Twitter
0

Καθόλου θερμή δεν ήταν η σημερινή υποδοχή της Έλενας Κουντουρά στα Χανιά, καθώς οπαδοί των ΑΝΕΛ την αποδοκίμασαν άγρια έξω από τα γραφεία του κόμματος.

Στον απόηχο της συμφωνίας με τα Σκόπια, οι διαδηλωτές φώναζαν «Η Μακεδονία είναι ελληνική» και κάποιοι χρησιμοποιούσαν υβριστικές εκφράσεις εναντίον της Υπουργού Τουρισμού κατά την είσοδό της στα γραφεία του κόμματος.

Τα φραστικά πυρά δέχτηκαν και μέλη των ΑΝΕΛ που βρίσκονταν μέσα στα γραφεία, για την τελετή εγκαινίων τους.

Οι διαδηλωτές δεν ήταν πολλοί, σε αντίθεση με τους αστυνομικούς που φρουρούσαν το κτίριο.

To βίντεο από το flashnews.gr:

 

Το βίντεο από το zarpa.gr

 

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα το πρωί, ο Μανώλης Αλιφιεράκης, υπέβαλε την παραίτησή του από μέλος των ΑΝΕΛ στα Χανιά και αναπληρωτής γραμματέας υγείας του κόμματος, με αφορμή την στάση των ΑΝΕΛ στην ονοματοδοσία της γείτονος χώρας.

Σε δηλώσεις της μέσα από τα περικυκλωμένα από διαδηλωτές γραφεία των ΑΝΕΛ, η Υπουργός Πολιτισμού Έλενα Κουντουρά μίλησε για την επίμαχη συμφωνία με τα Σκόπια και τη στάση που έχουν κρατήσει οι ΑΝΕΛ.

Η Υπουργός, εξαπέλυσε βολές στην αντιπολίτευση για την πρόταση δυσπιστίας σε βάρος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, αναφέροντας οτι ήταν μια υποκριτική πράξ' που στόχο είχε να οδηγήσει τη χώρα σε αποσταθεροποίηση και να ρίξει την κυβέρνηση. Υπεραμύνθηκε των επιλογών του προέδρου του κόμματος Πάνου Καμμένου και του κόμματος, σημειώνοντας ότι παραμένουν συνεπείς στις θέσεις και τις δεσμεύσεις τους ενω ταυτόχρονα υποστήριξε οτι δεν υπάρχει συμφωνία με τα Σκόπια που να έχει τεθεί σε ισχύ και σε περίπτωση που αυτή έρθει στη Βουλή, οι ΑΝΕΛ θα την καταψηφίσουν.

Όπως δήλωσε η κ. Κουντουρά: «όλοι κάνουν τις επιλογές τους και νομίζω οτι είμαστε υπεύθυνοι άνθρωποι και γνωρίζουμε τι είναι το καλό για την πατρίδα. Εμείς στην πρόταση δυσπιστίας που έγινε από την αξιωματική αντιπολίτευση, που τη θεωρώ μια ενέργεια καθαρά υποκριτική, οι ΑΝΕΛ δεν υποκύψαμε στον εκβιασμό. Στόχος ήταν η αποσταθεροποίηση, στόχος ήταν να πέσει η κυβέρνηση.

Χρησιμοποιήσανε το τελευταίο τους θεσμικό όπλο, τώρα που η Ελλάδα, από τον Αύγουστο και μετά, αλλάζει σελίδα. Θέλω να σας θυμίσω ότι με δική τους ευθύνη μπήκαμε στα Μνημόνια. Εμείς καταφέραμε να έχουμε πρόοδο και ανάπτυξη. Τον Αύγουστο λοιπόν βγαίνουμε από τα Μνημόνια, πολύ σταθεροί στις δεσμεύσεις μας απέναντι στον ελληνικό λαό, οδηγούμε την Ελλάδα στην ανάπτυξη και το πιο σημαντικό έχουμε μια έντιμη συνεργασία, ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ και οι Οικολόγοι Πράσινοι, για να βγάλουμε τη χώρα από τα Μνημόνια και να την οδηγήσουμε στην ανάπτυξη. Αυτή η έντιμη συνεργασία συνεχίζεται και είμαστε σταθεροί τις δεσμεύσεις μας. Οταν τον Αύγουστο η Ελλάδα θα αλλάξει σελίδα, για την αξιωματική αντιπολίτευση διακυβεύεται το πολιτικό της μέλλον. Δεν υποκύπτουμε, οι ΑΝΕΛ έχουν ξεκάθαρες θέσεις τις οποίες έχει ανακοινώσει ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ άρα όλοι είμαστε υπεύθυνοι για τις επιλογές μας.

Η πρόταση μομφής ήταν υποκρισία. Αν έπεφτε η κυβέρνηση σήμερα, η αντιπολίτευση τι θα έκανε, δεν έχει ξεκαθαρίσει τη θέση της... Αν και εφόσον έρθει η συμφωνία στη Βουλή οι ΑΝΕΛ δεν θα την ψηφίσουν».

Με πληροφορίες από flashnews.gr

0

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ