Κατατέθηκε τροπολογία στη Βουλή για τους διακριθέντες αθλητές - Τι προβλέπει

Κατατέθηκε τροπολογία στη Βουλή για τους διακριθέντες αθλητές - Τι προβλέπει Facebook Twitter
0

Τροπολογία η οποία αναμένεται να δώσει λύση σε δύο ζητήματα που είχαν προκύψει με τους διακριθέντες αθλητές, κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ειδικότερα, προβλέπεται ότι στους αθλητές που σημείωσαν εξαιρετική αγωνιστική διάκριση κατά τα έτη 2012-2016 και στους προπονητές αυτών, παρέχεται η οικονομική επιβράβευση, εφόσον υπέβαλαν τη σχετική αίτηση και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά πριν τη δημοσίευση του παρόντος νόμου.

Επίσης, ορίζει ότι οι αθλητές που πέτυχαν εξαιρετική αγωνιστική διάκριση, πριν τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, με σωματείο στερούμενο ειδικής αθλητικής αναγνώρισης, αποκτούν δικαίωμα εγγραφής στον ειδικό πίνακα διακριθέντων αθλητών που τηρείται στη ΓΓΑ και εισαγωγής σε ΑΕΙ.

Σύμφωνα πάντα με την τροπολογία, η θεμελίωση του δικαιώματος αυτού, τελεί υπό τους όρους α) ότι το σωματείο κατά τον χρόνο επίτευξης της διάκρισης ήταν μέλος της αντίστοιχης εθνικής αθλητικής ομοσπονδίας και είχε αιτηθεί τη χορήγηση ειδικής αθλητικής αναγνώρισης πριν τον τελικό αγώνα της αθλητικής διοργάνωσης κατά την οποία σημειώθηκε η διάκριση και β) ότι το σωματείο έλαβε ειδική αθλητική αναγνώριση πριν τη δημοσίευση του παρόντος νόμου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ