Καταγγελία Αρβανίτη: «Μου απαγόρευσαν την είσοδο στην προσφυγική δομή του Κιλκίς»

Καταγγελία Αρβανίτη: «Μου απαγόρευσαν την είσοδο στην προσφυγική δομή του Κιλκίς» Facebook Twitter
Eurokinissi - Φωτογραφία Αρχείου
4

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης, κατήγγειλε σήμερα πως του απαγορεύτηκε η είσοδος στην προσφυγική δομή του Κιλκίς, όπου πρόσφατα σημειώθηκαν δύο αυτοκτονίες προσφύγων.

Σύμφωνα με την καταγγελία, δεν επιτράπηκε η είσοδος στον κ. Αρβανίτη, με «γραφειοκρατικού τύπου προσχήματα». Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση, που δημοσιεύτηκε στη σελίδα του, ο κ. Αρβανίτης άκουσε φράσεις όπως «έπρεπε να μας ενημερώσετε πέντε μέρες πριν», ενώ διατυπώθηκε ο φόβος από την αρμόδια αρχή πως η παρουσία του μπορεί να «επιβαρύνει περαιτέρω το κλίμα που έχει διαμορφωθεί εκεί». 

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την κυβέρνηση πως «επιχειρεί να απλώσει πέπλο σιωπής, κρύβοντας από την κοινή γνώμη τις συνέπειες της πολιτικής της» σημειώνοντας ότι αύριο, Σάββατο, θα μεταβεί στην προσφυγική δομή. 

Ακολουθεί ολόκληρη η καταγγελία του Κώστα Αρβανίτη 

Χτες, παρά την σιωπή των επίσημων Κέντρων Ενημέρωσης μαζί με χιλιάδες πολίτες πληροφορηθήκαμε την τραγική είδηση της αυτοκτονίας δύο νέων ανθρώπων που διαμένουν σε χώρο φιλοξενίας προσφύγων στο Κιλκίς.

Ακολουθώντας τις επίσημες διαδικασίες, ζητήσαμε την τυπική άδεια που προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις για να επισκεφθούμε το χώρο και να μάθουμε από πρώτο χέρι τις συνθήκες της νέας ανθρώπινης τραγωδίας. Επίσκεψη που πέρα από το όποιο ανθρώπινο και πολιτικό ενδιαφέρον αποτελεί και μέρος της αποστολής ενός ευρωβουλευτή μέλους της LIBE, της αρμόδιας για τις Πολιτικές Ελευθερίες τη Δικαιοσύνη και τις Εσωτερικές Υποθέσεις Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου.

Σήμερα ζήσαμε το πρωτοφανές: επίσημη Ελληνική Αρχή αρνείται να επιτρέψει την είσοδο Μελών του Ευρωπαϊκού και του Ελληνικού Κοινοβουλίου σε χώρο φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών! Απαγόρευση που επιχειρείται να δικαιολογηθεί με γραφειοκρατικού τύπου προσχήματα (έπρεπε να μας ενημερώσετε πέντε μέρες πριν – κι αυτό έπειτα από μια τραγωδία που έγινε γνωστή μόλις χτες!) και την επίκληση φόβων ότι η παρουσία μας θα «επιβαρύνει περαιτέρω το κλίμα που έχει διαμορφωθεί εκεί».

Μετά την ακροδεξιά ρητορική, τις πολιτικές κυβιστήσεις, την απόλυτη αποτυχία και την απάνθρωπη αντιπροσφυγική νομοθεσία, τώρα η Κυβέρνηση Μητσοτάκη περνά σε νέα επίπεδα: Επιχειρεί να απλώσει πέπλο σιωπής, κρύβοντας από την κοινή γνώμη τις συνέπειες της πολιτικής της.

Αυτό, δεν θα επιτρέψουμε να γίνει.

Αύριο Σάββατο θα μεταβούμε στο χώρο φιλοξενίας και θα επιχειρήσουμε να συνομιλήσουμε με αρμόδιους και φιλοξενούμενους. Περισσότερο απ΄όλα όμως, να μην αφήσουμε να χαθεί κι αυτή η τραγωδία στο σκοτάδι της νέας δεξιάς «κανονικότητας», να μην βρεθεί κι αυτή κάτω από το «χαλί» της «υπεύθυνης» ενημέρωσης...

Πολιτική
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM
Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

Πολιτική / Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

«Τόσο ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ όσο και το παράγωγο ενωσιακό δίκαιο κατοχυρώνουν, εκτός από την κατ’ ουσίαν διεθνή προστασία σε περίπτωση βάσιμων λόγων δίωξης, και το δικαίωμα πρόσβασης στη διαδικασία ασύλου»
LIFO NEWSROOM
Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Πολιτική / Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Ζητά την ανάκληση της νομικής αιτιολόγησης που στηρίζεται στο άρθρο 15 ΕΣΔΑ, δηλαδή το αντίστοιχο του άρθρου 48 Συντ. για την εφαρμογή του νόμου περί καταστάσεως πολιορκίας, όπως σημειώνει με έκπληξη
LIFO NEWSROOM
Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Πολιτική / Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να τεθεί σε αναστολή και ο ιατροδικαστής που υπέγραψε τις τρεις εκθέσεις για τα βρέφη που δολοφόνησε η Ειρήνη Μουρτζούκου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση για την αναστολή λειτουργίας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πάτρας
LIFO NEWSROOM
Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Πολιτική / Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Ο νέος υπουργός επιτίθεται στους μετανάστες με χυδαία ρητορική λέγοντας πως στις δομές «τρώνε 3 φορές κρέας και μία ψάρι» και πως «δεν θέλουμε να αντικαταστήσουμε τον πληθυσμό της Ευρώπης»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

Πολιτική / Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

 Όταν απευθύνεστε σε αυτήν την παράταξη δεν θα χρησιμοποιείτε τον όρο «γαλάζια συμμορία», δεν τη δέχομαι από ένα κόμμα, που έχει στιγματίσει την πολιτική ζωή της χώρας, απάντησε σε υψηλούς τόνους στον Νίκο Ανδρουλάκη ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Σύλληψη και κράτηση για όσους εισέρχονται παράνομα στη χώρα – Νέα μέτρα υπό τον απόηχο της άρνησης Χάφταρ να δεχθεί την ευρωπαϊκή αποστολή
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Κλασσικος Αρβανιτης.Λεγε λεγε κατι θα μεινει..Δεξια,κακο κρατος,κανονικοτητα.Καινουριο αφηγημα ....Οταν δεν εχουμε επιχειρηματα πεταμε τη μπαλα στην εξεδρα με την κακια κυρα Δεξια.Στη Συριζαικη εποχη εξαφανιστηκαν οι αυτοκτονιες τωρα ξανα θεμα....Οταν δεν εχουν συνειδητοποιησει ακομα τους λογους για τους οποιους χασανε....
Ακούγεται κατ' αρχήν παράλογο και είναι απαράδεκτο να απαγορεύθηκε η είσοδος σε ευρωβουλευτή. Όσο και αν είναι σίγουρο ότι έγινε για ευκαιριακή πολιτική εκμετάλευση, όχι δηλαδή ότι μπορεί να κάνει κάτι για τους ανθρώπους ο κ. Αρβανίτης. Και η ιδιότητα του μέλους της LIBE, σε τίποτε δεν σχετίζεται με το μεταναστευτικό, είναι προσχηματική και ευκαιρία να αυτοπροβληθεί.
Ως προς τις αρμοδιότητες της LIBE μήπως κάνετε λάθος;EU Justice and Home Affairs policies are aimed at better dealing at the European level with matters of common interest like: the fight against international crime, the fight against terrorism, the protection of the rule of law and fundamental rights, ensuring data protection and privacy in a digital age, **asylum and migration**, fighting against discrimination based on racial or ethnic origin, religion, belief, disability, age or sexual orientation, and the management of human mobility in full compliance with European values.Από τον επίσημο ιστότοπο LIBE.
Σχόλια από την βροχή 10:59'"...της αρμόδιας για τις Πολιτικές Ελευθερίες τη Δικαιοσύνη και τις Εσωτερικές Υποθέσεις Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου." Πηγή: www.lifo.gr (από το άρθρο παραπάνω, κατά δήλωση του κ. Αρβανίτη).Συμπεραίνεται με απλά ελληνικά, ότι πουθενά δεν εμπεριέχεται αρμοδιότητα για μεταναστευτικό. Εσείς μάλλον έχετε ειδικές γνώσεις, οι υπόλοιποι δεν είναι δυνατό να ψάχνουμε εικάζοντας. Πάντως, ενδεχομένως το **asylum and migration** υπάγεται στην υποκατηγορία "Πολιτικές ελευθερίες" (σε θεσμικό επίπεδο), όπου επίσης ανήκουν και τα συναφή "discrimination based on racial or ethnic origin, religion, belief, disability, age or sexual orientation, and the management of human mobility in full compliance with European values.".Όμως, ακόμη δεν έχει ξεκαθαρισθεί ποια ήταν η αιτία των αυτοκτονιών. Και εγώ έγραψα ότι περιμένουμε την τοποθέτηση της κυβέρνησης.Αυτό έγινε στο άρθρο για την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που επέρριπτε ευθύνη στην κυβέρνηση, επειδή είχε στερήσει την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από τα συγκεκριμμένα άτομα.Αυτή η διαχείριση, δεν έχει να κάνει καθόλου με τις Πολιτικές Ελευθερίες.Συνεπώς, εξακολουθώ να αμφισβητώ αν ο κ. Αρβανίτης - με την ιδιότητά του του μέλους της συγκεκριμένης Επιτροπής -, είχε λόγο να την επικαλείται.Δεν μπορώ δε να αποκλείσω, ο κ. Αρβανίτης να μην έχει καταλάβει ποιες είναι οι αρμοδιότητές του, αν δεν το έκανε σκόπιμα όπως είπα για να αυτοπροβληθεί.