Κασσελάκης: Θα είμαι υποψήφιος για την Κεντροαριστερά ακόμη και με τον Τσίπρα αντίπαλο

Κασσελάκης: Θα είμαι υποψήφιος για την Κεντροαριστερά ακόμη και με τον Τσίπρα αντίπαλο Facebook Twitter
Φωτ: Eurokinissi
0

Ο Στέφανος Κασσελάκης θα είναι υποψήφιος σε ένα ενδεχόμενο σχήμα συνεργασίας της Κεντροαριστεράς, ακόμα και αν έχει αντίπαλο τον Αλέξη Τσίπρας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του.

«Επειδή πάντα απαντώ ξεκάθαρα και ξαφνιάζεται καμιά φορά ο πολίτης που με συναντάει. Εάν η κοινωνία θελήσει αυτό να είναι το νέο κυβερνών σχήμα της χώρας μας προφανώς θα θέσω υποψηφιότητα για να εκλεγώ από την βάση. Ακόμη και αν είναι υποψήφιος ο Αλέξης Τσίπρας. Γιατί δεν πιστεύω στις συμφωνίες κορυφής, πιστεύω στην λαϊκή νομιμοποίηση. Αυτό ήταν το κύριο καύσιμο που είχα τους τελευταίους μήνες για να αντέξω την εσωκομματική αμφισβήτηση», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Αναφερόμενος στην πρόταση του Νίκου Παππά για κοινό ψηφοδέλτιο με το ΠΑΣΟΚ, είπε πως η λύση είναι συνεργασία όπου αλλάζει η ζωή των Ελλήνων.

«Μόρφωμα» η Νέα Αριστερά - Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. «Το ποσοστό που πήρε το κόμμα πέρσι αν αθροίσει κανείς τη διάσπαση είναι πάνω κάτω το ίδιο, αυτή τη φορά θέσαμε την ατζέντα και καταφέραμε να ρίξουμε το 41% στο 28%. Εμείς κρατηθήκαμε στα ίδια συνολικά απέναντι σε μια ΝΔ που κατέρρευσε μέσα σε μια Ευρώπη με άνοδο της ακροδεξιάς. Πρόσθεσε μάλιστα ότι «είχαμε όλο το σύστημα εναντίον μας» και το ΠΑΣΟΚ και το «μόρφωμα», όπως χαρακτήρισε τη Νέα Αριστερά.

Όταν προκαλείς διάσπαση χωρίς ιδεολογική διακύβευμα και λες ότι οι έδρες ανήκουν στην Αριστερά αλλά κρατάς τον μισθό σου…» είπε και πρόσθεσε ότι η Ζωη Κωνσταντοπούλου έφυγε για ιδεολογικούς λόγους άρα ήταν μια «τίμια αποχώρηση» σε σχέση με ό,τι έγινε τους προηγούμενους μήνες. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο πώς η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει εργαστεί για την υπόθεση των Τεμπών και για τις γερμανικές αποζημιώσεις. Η Νέα Αριστερά δεν έχει απήχηση στην κοινωνία, αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης. Πρέπει η κοινωνία να μας δείξει τον δρόμο, είπε.

Ερωτηθείς πώς θα μπορούσε να συνεργαστεί με τον Νίκο Ανδρουλάκη απάντησε ότι οι σχέσεις μεταξύ των κομμάτων έχουν ιστορία που αρχίζει με το πρώτο μνημόνιο και δεν μπορεί να προκύψει ένα τέτοιο σχήμα χωρίς να αναλογιστεί κανείς τα βαριά λόγια που ειπώθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

«Μην βάζουμε το κάρο μπροστά από το άλογο, πρέπει να ακολουθήσουμε μια διαδικασία. Παρακολούθησα τη συνέντευξη Ανδρουλάκη καθώς ερχόμουν. Αναφερόμουν στην άνευρη αντίδρασή του στον πρωθυπουργό, δεν ξέρω πώς είναι ψυχολογικά κάποιος που ξέρει ότι τον παρακολουθούν, στη θέση του θα ήμουν πιο επιθετικός νομικά, αλλά είμαι με το θύμα, τον Νίκο Ανδρουλάκη, όχι με τον θύτη, που είναι το Μαξίμου, ο πρωθυπουργός και ο ανιψιός του».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η «παράδοση της κατάληψης» ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η "παράδοση της κατάληψης" ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το Final Four, για τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία αλλά και τα πανεπιστήμια, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM