Κανελλόπουλος: «Ο Κασιδιάρης δεν θα κατέβει στις εκλογές»

Κανελλόπουλος: «Ο Κασιδιάρης δεν θα κατέβει στις εκλογές» Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Απαντήσεις για την επαναφορά του κόμματός του «ΕΑΝ», αλλά και για το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, «Έλληνες» έδωσε ο μέχρι πρότινος υποψήφιος πρόεδρος του δεύτερου και πρώην αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος. 

Ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος, μιλώντας στο Open, δήλωσε τελικά ότι το κόμμα Κασιδιάρη «δεν θα κατέβει στις εκλογές, καθώς υπήρξε ένα συνωμοτικό σχέδιο με σκοπό την εκτόπισή του. «Περιμέναμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα», ανέφερε, συμπληρώνοντας πως ο ίδιος θα κατέβει τελικά όντας επικεφαλής του δικού του κόμματος «ΕΑΝ». 

Ακόμη, διευκρίνισε για πρώτη φορά ότι ούτε ο καταδικασμένος πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, θα είναι υποψήφιος στις εκλογές της 21ης Μαΐου. «Ο Ηλίας Κασιδιάρης θεωρεί την εν λόγω διαδικασία "φάρσα"», αναφέρει.  Ωστόσο, διευκρίνισε πως «δεν πρέπει να τον συνδέουμε με πράξεις που αφορούν την Χρυσή Αυγή, καθώς δεν υπάρχει αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση και μέχρι τότε ο κατηγορούμενος πρέπει να θεωρείται αθώος». 

Παρόλα αυτά, αν και δεν θα είναι τελικά επικεφαλής της παράταξης «Έλληνες», ο ίδιος την υπερασπίστηκε. «Ούτε το κόμμα του Κασιδιάρη μπορεί να συγχέεται με τη Χρυσή Αυγή γιατί πρόκειται για κόμμα που ιδρύθηκε το 2020 και πρέπει να κρίνεται μόνο για τα χρόνια που υφίσταται. Παράλληλα, αντέτεινε ότι «σήμερα σημαίνοντα κυβερνητικά στελέχη υπήρξαν κομμουνιστές».

Κανελλόπουλος: Δεν θα συνεργαστώ με τον Εμφιετζόγλου

Τέλος, σχετικά με τις άλλες συνεργασίες με ακροδεξιά κόμματα, τόνισε πως «δηλώνω κατηγορηματικά ότι ούτε ζητήσαμε ούτε μας ζητήθηκε συνεργασία με το κόμμα Εμφιετζόγλου», ενώ τα κόμματα των Βασιλιάδη και Νικολόπουλου έχουν ήδη ενσωματωθεί στο ΕΑΝ. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Πολιτική / Υπουργείο Εξωτερικών: Καμία εκούσια διαρροή προσωπικών στοιχείων για τον επαναπατρισμό πολιτών

«Το υπουργείο Εξωτερικών αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στη διασφάλιση της προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και θα προβεί στις δέουσες ενέργειες», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΙΘΑΚΗ ΚΟΖΑΝΗ

Πολιτική / Τσίπρας από Κοζάνη: Κόκκινη γραμμή η μη χρήση στρατιωτικών βάσεων που μπορεί να θέσουν τη χώρα σε κίνδυνο

Ο πρώην πρωθυπουργός ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στο διεθνές περιβάλλον και την γενικευμένη γεωπολιτική αστάθεια στην περιοχή του Ιράν
THE LIFO TEAM
Η Kesha καταγγέλλει τον Λευκό Οίκο για χρήση του “Blow” σε βίντεο με πολεμικό μήνυμα

Πολιτισμός / «Μη χρησιμοποιείτε τη μουσική μου, διεστραμμένοι»: Η Kesha καταγγέλλει τον Λευκό Οίκο για χρήση του “Blow” σε πολεμικό βίντεο

Η Kesha κατήγγειλε τον Λευκό Οίκο για τη χρήση του τραγουδιού της “Blow” σε βίντεο με στρατιωτικό περιεχόμενο στο TikTok, χαρακτηρίζοντας το μήνυμα «αηδιαστικό και απάνθρωπο».
THE LIFO TEAM
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΝΡΟΥΛΑΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Συναντήση Μητσοτάκη - Ανδρουλάκη για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή: Ο διάλογός τους

Σε κλίμα θεσμικής ευθύνης εξέφρασαν απόψεις για τον ρόλο της Ελλάδας ως παράγοντα σταθερότητας και για την ανάγκη προσεκτικών, συντονισμένων πρωτοβουλιών σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο
THE LIFO TEAM