Κανελλόπουλος: «Ο Κασιδιάρης δεν θα κατέβει στις εκλογές»

Κανελλόπουλος: «Ο Κασιδιάρης δεν θα κατέβει στις εκλογές» Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Απαντήσεις για την επαναφορά του κόμματός του «ΕΑΝ», αλλά και για το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, «Έλληνες» έδωσε ο μέχρι πρότινος υποψήφιος πρόεδρος του δεύτερου και πρώην αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος. 

Ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος, μιλώντας στο Open, δήλωσε τελικά ότι το κόμμα Κασιδιάρη «δεν θα κατέβει στις εκλογές, καθώς υπήρξε ένα συνωμοτικό σχέδιο με σκοπό την εκτόπισή του. «Περιμέναμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα», ανέφερε, συμπληρώνοντας πως ο ίδιος θα κατέβει τελικά όντας επικεφαλής του δικού του κόμματος «ΕΑΝ». 

Ακόμη, διευκρίνισε για πρώτη φορά ότι ούτε ο καταδικασμένος πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, θα είναι υποψήφιος στις εκλογές της 21ης Μαΐου. «Ο Ηλίας Κασιδιάρης θεωρεί την εν λόγω διαδικασία "φάρσα"», αναφέρει.  Ωστόσο, διευκρίνισε πως «δεν πρέπει να τον συνδέουμε με πράξεις που αφορούν την Χρυσή Αυγή, καθώς δεν υπάρχει αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση και μέχρι τότε ο κατηγορούμενος πρέπει να θεωρείται αθώος». 

Παρόλα αυτά, αν και δεν θα είναι τελικά επικεφαλής της παράταξης «Έλληνες», ο ίδιος την υπερασπίστηκε. «Ούτε το κόμμα του Κασιδιάρη μπορεί να συγχέεται με τη Χρυσή Αυγή γιατί πρόκειται για κόμμα που ιδρύθηκε το 2020 και πρέπει να κρίνεται μόνο για τα χρόνια που υφίσταται. Παράλληλα, αντέτεινε ότι «σήμερα σημαίνοντα κυβερνητικά στελέχη υπήρξαν κομμουνιστές».

Κανελλόπουλος: Δεν θα συνεργαστώ με τον Εμφιετζόγλου

Τέλος, σχετικά με τις άλλες συνεργασίες με ακροδεξιά κόμματα, τόνισε πως «δηλώνω κατηγορηματικά ότι ούτε ζητήσαμε ούτε μας ζητήθηκε συνεργασία με το κόμμα Εμφιετζόγλου», ενώ τα κόμματα των Βασιλιάδη και Νικολόπουλου έχουν ήδη ενσωματωθεί στο ΕΑΝ. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τάσος Γιαννίτσης: «Η Ε.Ε. με έχει απογοητεύσει»

LiFO politics / Τάσος Γιαννίτσης: «Η Ε.Ε. με έχει απογοητεύσει»

«Η Ελλάδα, μετά την κρίση του 2009, έχει μεν ορθοποδήσει –από το 2017-2018 και μετά δεν είναι εκεί που ήταν–, αλλά υπάρχει ένα κλίμα που βαραίνει. Και οικονομικά και κοινωνικά και ίσως και πολιτικά»: Ο ομότιμος καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Σημίτη μιλά στη Βασιλική Σιούτη.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν θα γίνει στο «Türkevi» την Tρίτη στις 21:00 ώρα Ελλάδας

Πολιτική / Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν θα γίνει στο «Türkevi» την Tρίτη στις 21:00 ώρα Ελλάδας

Η σύνθεση θα είναι 1 + 2, δηλαδή οι δύο ηγέτες, οι υπουργοί Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και Χακάν Φιντάν και οι διπλωματικοί σύμβουλοι Μίλτος Νικολαϊδης και Τσαγατάι Κιλίτς
LIFO NEWSROOM
Στο Ωνάσειο Σχολείο Περιστερίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στη δημόσια παιδεία»

Πολιτική / Στο Ωνάσειο Σχολείο Περιστερίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στη δημόσια παιδεία»

Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε ακόμη ότι ο ίδιος επέμεινε να δημιουργηθεί ένα από τα σχολεία στο Περιστέρι, χαρακτηρίζοντας την πρωτοβουλία «ιδιαίτερα σημαντική»
LIFO NEWSROOM