ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

«Κακόγουστη παράσταση-Στοχοποιεί τον πρωθυπουργό»: Υπουργοί καταγγέλλουν το ψήφισμα της Ευρωβουλής Facebook Twitter
Φωτ.: EPA

Ευθεία απάντηση στο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά της Ελλάδας έχουν δώσει από το πρωί δύο υπουργοί της κυβέρνησης, οι Άκης Σκέρτσος και Μάκης Βορίδης.

Σοβαρές ανησυχίες εκφράζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για «πολύ σοβαρές απειλές» κατά της Δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και των θεμελιωδών δικαιωμάτων στην Ελλάδα.

Η Ευρωβουλή έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για ανησυχητικές εξελίξεις στην Ελλάδα οι οποίες απειλούν το κράτος δικαίου και κάλεσε την Κομισιόν να αναλάβει δράση. Αυτές οι σοβαρές ανησυχίες εκφράζονται σε ψήφισμα καταπέλτη που εγκρίθηκε με 330 ψήφους υπέρ, 254 κατά και 26 αποχές.

Όπως αναφέρει αναλυτικά στην ανάρτησή του ο Άκης Σκέρτσος, «το χθεσινό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την κατάσταση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα είναι μια κακόγουστη (ανα)παράσταση ενόψει των ευρωεκλογών ενός "θεατρικού έργου" που εμφανίζει ως αρνητικό πρωταγωνιστή τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του πιο ισχυρού κεντροδεξιού κόμματος της Ευρώπης».

«Δυστυχώς για τους εμπνευστές αυτού του περιφερόμενου θιάσου, το "έργο" δεν έκοψε εισιτήρια στις εθνικές εκλογές του 2023 και δεν προβλέπεται να κόψει εισιτήρια ούτε στις ευρωεκλογές του 2024», προσθέτει.

Διότι, όπως εξηγεί στη συνέχεια ο κ. Σκέρτσος, «πολύ απλά, η απουσία θετικής πρότασης για το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης και η επίθεση σε μια χώρα -που σημειωτέον χαρακτηρίστηκε από τον Economist ως η "χώρα της χρονιάς" για το 2023- και στον πρωθυπουργό της αποτελεί ομολογία αποτυχίας και τεράστιων πολιτικών αδιεξόδων της ευρωπαϊκής αριστεράς και κεντροαριστεράς».

Για τον υπουργό Επικρατείας, «η κατάσταση και η ποιότητα του κράτους δικαίου είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την εμπιστευόμαστε στα χέρια εκείνων που ήθελαν να περιορίσουν σε τέσσερα τα τηλεοπτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας ή που ακόμη απειλούν με πογκρόμ τη δικαιοσύνη και τους δικαστές».

«Για την ιστορία, ας κρατήσουμε τα ονόματα των Ελλήνων ευρωβουλευτών που στράφηκαν κατά της χώρας μας, υπερψηφίζοντας αυτό το απαράδεκτο και ανθελληνικό ψήφισμα, το οποίο μεταξύ άλλων εισηγείται και την περικοπή κοινοτικών πόρων προς την Ελλάδα σε μια στιγμή που συζητάμε για αύξησή τους στο πλαίσιο της κλιματικής κρίσης ή των πιεστικών προβλημάτων στον πρωτογενή τομέα.

Μεταξύ αυτών, οι Έλληνες ευρωβουλευτές Κώστας Αρβανίτης και Έλενα Κουντουρά από την Ομάδα της Αριστεράς, Νίκος Παπανδρέου από τους Σοσιαλιστές, Πέτρος Κόκκαλης από τους Πράσινους και Γιώργος Κύρτσος από την ομάδα Renew Europe και Αλέξης Γεωργούλης», καταλήγει ο κ. Σκέρτσος.

Βορίδης για ψήφισμα του ΕΚ: Στοχοποιεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία

Ο υπουργός Επιρκρατείας, Μάκης Βορίδης, αν αισθάνονται οι Έλληνες δημοσιογράφοι ότι είναι υπό περιορισμό η εργασία τους. Το να λέει κάποιος ότι υπάρχει πρόβλημα με την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα, επικαλούμενος τις αγωγές πολιτών για δημοσιεύματα που θεώρησαν ότι ήταν προσβλητικά για τους ίδιους, είναι προβληματικό, σύμφωνα με τον Μ. Βορίδη. Και αυτό γιατί κάθε πολίτης έχει δικαίωμα προσφυγής στη δικαιοσύνη, σημείωσε χαρακτηρίζοντας το ψήφισμα, «ακραίο κείμενο».

Πηγαίνοντας, όμως, στο πολιτικό περιβάλλον του ψηφίσματος, όπως είπε, υποστήριξε ότι το ψήφισμα πρέπει να ενταχθεί στο «ότι σε λίγο έχουμε ευρωεκλογές». Και, προσέθεσε, «ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία είναι αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη».

«Η Ελλάδα», πρόσθεσε, «υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αποτελεί ένα παγκόσμιο παράδειγμα επιτυχίας και αναφοράς στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη αποκλιμάκωση χρέους, με το μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης, είναι η χώρα που αύξησε τον κατώτατο μισθό όσο καμία άλλη χώρα, με αύξηση μέσου μισθού, η πρώτη χώρα σε προσέλκυση επενδύσεων». Επιπροσθέτως, «ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποτελεί σήμερα ένα φωτεινό φάρο για μια ολόκληρη οικογένεια κομμάτων. Αυτήν του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Σοσιαλιστές, Αριστερά, Οικολόγοι και λοιποί διαμορφώνουν ένα μπλοκ για να χτυπήσουν τον πιο επιτυχημένο πρωθυπουργό και το πιο αποτελεσματικό παράδειγμα κεντροδεξιάς διακυβέρνησης». Σε επόμενο σημείο της συνέντευξης συμπεριέλαβε στο μπλοκ του ψηφίσματος και τους Φιλελεύθερους, ενώ ΕΛΚ και λοιπά δεξιά κόμματα καταψήφισαν το ψήφισμα.

Ο κ. Βορίδης , τόνισε ότι «το ψήφισμα έγινε για να στοχοποιήσει τον πρωθυπουργό και τη Νέα Δημοκρατία, καταλήγει να στοχοποιεί την Ελλάδα -και αυτό είναι το χειρότερο».

Πολιτική

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία