Κακλαμάνης: Προσβολή εναντίον της Βουλής η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για το πόθεν έσχες»

Κακλαμάνης: Προσβολή εναντίον της Βουλής η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για το πόθεν έσχες» Facebook Twitter
1

Η αρχή για τις αντιδράσεις του Απόστολου Κακλαμάνη έγινε πριν από τρείς ημέρες όταν είπε στη Βουλή ότι έκλεισε η ΕΡΤ με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για να επωφεληθούν τα ιδιωτικά κανάλια. Τώρα ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του συγκυβερνώντος ΠΑΣΟΚ αντιδρά έντονα σε άλλη μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, αυτή τη φορά για την παράταση των δηλώσεων «πόθεν έσχες».

«Η Κυβέρνηση οφείλει να επανορθώσει αμέσως την προσβολή εναντίον της Βουλής» αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Κακλαμάνης και κάνει λόγο για «ωμή και κυνική παραβίαση του καταστατικού χάρτη της χώρας από την εκτελεστική εξουσία εις βάρος των εκ του Συντάγματος αρμοδιοτήτων της Βουλής».

«Προφανώς, ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ούτε η κυβέρνηση φέρουν άμεση ευθύνη, αν δεν υπάρχει άλλος σοβαρότερος λόγος, για την έλλειψη σεβασμού προς τη Βουλή των οποιωνδήποτε νομικών ή άλλων συμβούλων και παραγόντων. Οφείλει, όμως, η κυβέρνηση να επανορθώσει αμέσως την προσβολή αυτή εναντίον της Βουλής» αναφέρει ο κ. Κακλαμάνης επισημαίνοντας ότι αν η παράταση πήγαινε στη Βουλή με νομοθετική ρύθμιση, ουδείς λόγος υφίσταται να μη γίνει ομόφωνα αποδεκτή, «εφόσον λόγω της γενικής αποδιοργάνωσης των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών, παρατάθηκε ατύπως μέχρι και το τέλος Αυγούστου η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, αν και τούτο ατύπως, επίσης, θα μπορούσε να ισχύσει και για την υποβολή των δηλώσεων "πόθεν έσχες" που προϋποθέτουν την υποβολή φορολογικών δηλώσεων».

Υπενθυμίζεται ότι με την Πράξη αυτή, δίνεται παράταση έως τις 30 Σεπτεμβρίου στην υποβολή των δηλώσεων πόθεν έσχες. Η πρωτοβουλία για την έκδοση της Πράξης ελήφθη από τη γραμματεία του υπουργικού συμβουλίου, καθώς δεν ήταν δυνατόν να ψηφιστεί νέα ρύθμιση από τη Βουλή για την παράταση της προθεσμίας που λήγει στις 30 Ιουνίου.

Υπόχρεοι για την υποβολή των δηλώσεων πόθεν έσχες είναι δημόσιοι λειτουργοί, δικαστές, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, γενικοί γραμματείς υπουργείων, άλλοι κρατικοί αξιωματούχοι και δημοσιογράφοι.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΛΦΟΙ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Δελφούς: «Χρειαζόμαστε plan b εάν η κρίση στη Μέση Ανατολή επεκταθεί»

«Εάν το μπλόκο στα Στενά του Ορμούζ συνεχιστεί, είναι θέμα χρόνου να έχουμε σημαντικές διαταραχές στον εφοδιασμό του πετρελαίου και προϊόντων», σημείωσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΛΒΕΡΤΟΣ ΜΟΝΑΚΟ

Πολιτική / Στην Ελλάδα ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β' του Μονακό: Συναντήθηκε με Μητσοτάκη και Τασούλα

Κατά τις συναντήσεις, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις πρωτοβουλίες της χώρας για βιώσιμη διαχείριση του θαλάσσιου πλούτου και τον ρόλο της Μεσογείου ως κοινού σημείου αναφοράς
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό για την παγκόσμια οικονομία να διασφαλιστεί ότι τα Στενά θα παραμείνουν ανοιχτά»

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή έγιναν στο πλαίσιο συνάντησής του με τον αντιπρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Χουσεΐν αλ-Σεΐχ
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια