Και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στην Ακρόπολη - Τι αποφάσισε ο Κικίλιας

Και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στην Ακρόπολη - Τι αποφάσισε ο Κικίλιας Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Εκτός από γιατρό, όπως αποφάσισε η υπουργός Πολιτισμού, κ. Μενδώνη, στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης θα υπάρχει και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Αυτή τη φορά, με απόφαση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ βρίσκεται από σήμερα κιόλας στον αρχαιολογικό χώρο Ακροπόλεως.

Το σκεπτικό του υπουργείου Υγείας είναι ότι το πλήρωμα του ΕΚΑΒ θα συνδράμει στην αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών και να καλύψει τις ανάγκες τουριστών, πολιτών και εργαζομένων.

Γιατρός και νοσηλευτές στην Ακρόπολη: Τι αναφέρει ανακοίνωση από το υπουργείο Πολιτισμού


Σημειώνεται ότι τον υποστράτηγο δρα Αντώνιο Αυγερινό, πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ξενάγησε σήμερα στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης των Αθηνών η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλεως Αθηνών Ελένη Μπάνου, έπειτα από αίτημα της υπουργού Πολιτισμού.

Σκοπός της επίσκεψης του κ. Αυγερινού στον Ιερό Βράχο ήταν ο εντοπισμός σημείων όπου είναι δυνατή η εγκατάσταση νοσηλευτριών του ΕΕΣ. Ο κ. Αυγερινός ανταποκρίθηκε αμέσως στο αίτημα της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη για αποστολή νοσηλευτών, ώστε να συνεπικουρούν τον γιατρό- οπλίτη στην επί τόπου περίθαλψη ασθενών.

Σε ποια σημεία θα βρίσκονται

Όπως αποφασίστηκε, ένας νοσηλευτής θα βρίσκεται στο Πληροφοριακό Κέντρο, επί του πεζοδρόμου της Δ. Αρεοπαγίτου, όπου και η είσοδος για το Διονυσιακό Θέατρο και τη Νότια Κλιττύ, ενώ ο δεύτερος θα εγκατασταθεί σε αίθουσα του παλαιού μουσείου Ακροπόλεως. Ο εξοπλισμός, προσφέρεται επίσης από τον ΕΕΣ.

Επίσης, ο κ. Αυγερινός ανέφερε πως ποδηλάτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με ειδικό εξοπλισμό, που ήδη περιπολούν τα Σαββατοκύριακα στον πεζόδρομο της Δ. Αρεοπαγίτου θα κάνουν διαδρομές και κατά τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη. Αυτό ζήτησε η κα Μπάνου, διότι τις συγκεκριμένες ημέρες η Ακρόπολη έχει μεγάλη επισκεψιμότητα. Οι ποδηλάτες μοιράζουν στον κόσμο εμφιαλωμένα νερά και δίνουν τις πρώτες βοήθειες εφόσον συμβεί κάποιο περιστατικό λιποθυμίας.

Υπενθυμίζεται πως χθες, γιατρός- οπλίτης εστάλη στον χώρο της Ιματιοθήκης στην κεντρική είσοδο της Ακρόπολης, κατόπιν αιτήματος που έθεσε η Λίνα Μενδώνη στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και στον υφυπουργό και επίτιμο Α/ΓΕΣ, στρατηγό ε.α. Αλκιβιάδη Στεφανή.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ανταποκρίθηκε αμέσως αποστέλλοντας έναν γιατρό από το νοσοκομείο 251 της Αεροπορίας και έναν νοσηλευτή από το στρατιωτικό νοσοκομείο 401, που αμφότεροι υπηρετούν τη θητεία τους. Οι στρατευμένοι θα εναλλάσσονται ως πρόσωπα, όμως η παρουσία γιατρού και νοσηλευτή στο συγκεκριμένο σημείο θα είναι μόνιμη.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Προχωράμε στην πρόωρη εξόφληση του δανείου των 52,9 δισ. ευρώ που είχε λάβει η χώρα το 2010»

«Στόχος μας είναι έως το 2030 η Ελλάδα να μην έχει το υψηλότερο δημόσιο χρέος στην Ευρώπη», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΕΕ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ευρώπη δεν μπορεί να ανεχθεί νέα προσφυγική κρίση όπως του 2015

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις επιπτώσεις από επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές, προειδοποιώντας ότι μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσει αυτός ο πόλεμος»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία ενώ προανήγγειλε πρόσθετα μέτρα σε περίπτωση που η κρίση στη Μέση Ανατολή διαρκέσει περισσότερο από το προβλεπόμενο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΕΝΟΠΛΕΣ, ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι Έλληνες να εμπιστεύονται τις ένοπλες δυνάμεις σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς»

Η αναφορά του πρωθυπουργού στο νέο πρόγραμμα αεράμυνας «Ασπίδα του Αχιλλέα», που όπως ανέφερε θα ενισχύσει σημαντικά την προστασία της χώρας απέναντι στις σύγχρονες και μελλοντικές απειλές
THE LIFO TEAM
ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΟΥΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝΤΕΣ

Πολιτική / Σαμαράς από Βουλή: Δεν υπάρχουν επαγγελματίες ανησυχούντες αλλά ερασιτέχνες εφησυχασμένοι

Η «απάντηση» του Παύλου Μαρινάκη στον Αντώνη Σαμαρά που μίλησε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ενέργειας, για την κύρωση ενεργειακών συμφωνιών
THE LIFO TEAM