Η Σλοβενία θα δεχθεί για μετεγκατάσταση 349 πρόσφυγες από την Ελλάδα

Η Σλοβενία θα δεχθεί για μετεγκατάσταση 349 πρόσφυγες από την Ελλάδα Facebook Twitter
Theodore Manolopoulos / SOOC
0

Η Σλοβενία αναμένει ότι θα υποδεχθεί τον Απρίλιο τους πρώτους 40 πρόσφυγες βάσει των ποσοστώσεων ανακατανομής τους στις οποίες συμφώνησε η Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο Μπόστιαν Σέφιτς, υφυπουργός Εσωτερικών της χώρας.


Η χώρα των Άλπεων, η μικρότερη της βαλκανικής οδού των προσφύγων και των μεταναστών, δεσμεύθηκε πέρυσι να υποδεχθεί 587 πρόσφυγες, προσθέτοντας πως θα αρχίσει όταν κλείσει η βαλκανική οδός.


Τις τελευταίες πέντε ημέρες ουδείς πρόσφυγας ή μετανάστης έφθασε στη Σλοβενία, καθώς η πΓΔΜ έκλεισε τα σύνορά της με την Ελλάδα, όπως προβλεπόταν και στο σχέδιο συμφωνίας που συζητήθηκε στη Σύνοδο Κορυφής.


Ο Σέφιτς είπε σε μια συνέντευξη Τύπου ότι 349 πρόσφυγες θα μετεγκατασταθούν στη Σλοβενία από την Ελλάδα, 218 από την Ιταλία και 20 από άλλα κράτη.


«Μόλις λάβουν καθεστώς (ασύλου), οι μετανάστες θα ενταχθούν σε προγράμματα ενσωμάτωσης», ανέφερε ο Σέφιτς και πρόσθεσε πως η χώρα θα υποδέχεται έως και 50 σε μηνιαία βάση ως τον Αύγουστο του 2017.


Από τον Οκτώβριο, περίπου 500.000 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν από τη Σλοβενία προς άλλα, πλουσιότερα κράτη μέλη της ΕΕ. Μόλις οι 460 από αυτούς ζήτησαν άσυλο στην μικρή χώρα των Άλπεων. Ως σήμερα έχει χορηγηθεί άσυλο σε περίπου 12.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανακοίνωση τριών υπουργείων για Βασιλίσσης Όλγας: «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα»

Πολιτική / «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα» - Παρέμβαση τριών υπουργείων για Βασ. Όλγας

Τα υπουργεία Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Υποδομών & Μεταφορών εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση και καλούν τον Δήμο Αθηναίων να «τηρήσει τις προβλεπόμενες από το θεσμικό πλαίσιο διαδικασίες»
LIFO NEWSROOM
Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM
Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM