«Η Μέρκελ είναι συνυπεύθυνη για τις αυτοκτονίες στην Ελλάδα»

«Η Μέρκελ είναι συνυπεύθυνη για τις αυτοκτονίες στην Ελλάδα» Facebook Twitter
1

Στην Άνκελα Μέρκελ αποδίδει τις ευθύνες για τις αυτοκτονίες στην Ελλάδα η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του γερμανικού Κόμματος της Αριστεράς Σάρα Βάγκενκνεχτ. Σε συνέντευξη της στην εφημερίδα «Der Tagesspiegel» αποδίδει στην καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ την ευθύνη για «ανεύθυνη πολιτική» και υποστηρίζει ότι η Ελλάδα δεν είναι πλέον κυρίαρχο κράτος, καθώς βρίσκεται «υπό τις επιταγές της τρόικας».

«Οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα αυξήθηκαν δραματικά ως συνέπεια αυτής της πολιτικής - όλο και περισσότεροι άνθρωποι είναι απελπισμένοι, διότι δεν ξέρουν πλέον πώς να συνεχίσουν», τονίζει η κ. Βάγκενκνεχτ, και προσθέτει ότι ήταν η γερμανική κυβέρνηση που πίεσε για την εφαρμογή αυτών των προγραμμάτων λιτότητας «που κατέστρεψαν την κοινωνική ύπαρξη πολλών ανθρώπων».

Αναφέρει μάλιστα ότι στην Ελλάδα δεν είναι απλώς πολύ υψηλή η ανεργία, αλλά και ο άνεργος, έπειτα από ένα έτος, δεν λαμβάνει πλέον κανένα επίδομα.

«Η ανεργία των νέων κυμαίνεται στο 60%. Το να πιέζεις σε αυτή την κατάσταση για περαιτέρω κοινωνικές περικοπές και απολύσεις είναι μία ανεύθυνη πολιτική, για την οποία είναι συνυπεύθυνη η κυρία Μέρκελ», υποστηρίζει το στέλεχος της γερμανικής Αριστεράς.

Η κυρία Βάγκενκνεχτ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τονίζει ότι και οι έλληνες πολιτικοί είναι συνυπεύθυνοι για την κατάσταση, διευκρινίζοντας ότι «μεγάλο μέρος του χρέους δημιουργήθηκε εγχώρια, από τα ανώτερα στρώματα των παλαιών κομμάτων, από ένα διεφθαρμένο σύστημα».

Χαρακτηρίζει, ωστόσο, παράδοξο ότι, πριν από τις τελευταίες εκλογές, η γερμανική πολιτική εφαρμόστηκε σε μεγάλο βαθμό και ακριβώς αυτά τα κόμματα, που ήταν τμήμα του διεφθαρμένου συστήματος, επανεξελέγησαν.

«Το αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ θα τα είχε σίγουρα καταφέρει καλύτερα στη χώρα», εκτιμά.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν επηρεάζει άμεσα την ελληνική ναυτιλία»

LiFO politics / Βασίλης Κικίλιας: «Η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν επηρεάζει άμεσα την ελληνική ναυτιλία»

Ο υπουργός Ναυτιλίας μιλά στο LiFO Politics για τις επιπτώσεις της εμπόλεμης κατάστασης στη Μέση Ανατολή στην ελληνική ναυτιλία, την ασφάλεια των θαλάσσιων μεταφορών, τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και τον ρόλο του Λιμενικού Σώματος.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω τελέσει καμία αξιόποινη πράξη – Περιμένω τη δικογραφία»

Πολιτική / Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω τελέσει καμία αξιόποινη πράξη – Περιμένω τη δικογραφία»

Η υπόθεση, που αφορά ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις και φέρεται να αγγίζει και τον επίσης πρώην υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, έχει ήδη διαβιβαστεί στη Βουλή λόγω της εμπλοκής πολιτικών προσώπων
LIFO NEWSROOM
Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Πολιτική / Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Η πρόταση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ απορρίφθηκε - Επίσης απορρίφθηκε και η πρόταση που συνυπέγραψαν οι ΚΟ της Ελληνικής Λύσης, της «Νίκης», της Πλεύσης Ελευθερίας καθώς και 6 ανεξάρτητοι βουλευτές
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Δεν θα μπορούσα να μην αντιδράσω σε μια χυδαία απόπειρα των τεσσάρων πιο μικρών κομμάτων της αντιπολίτευσης να μετατρέψουν ένα εθνικό δράμα σε απόπειρα πολιτικής σκευωρίας», είπε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

LiFO politics / Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

Ο πολιτικός αναλυτής και διευθυντής ερευνών της Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα σενάρια δημιουργίας νέων κομμάτων από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

1 σχόλια