«Η κυβέρνηση Ρέντσι να πει ανοικτά ποιoν υποστηρίζει»

«Η κυβέρνηση Ρέντσι να πει ανοικτά ποιoν υποστηρίζει» Facebook Twitter
The Council of the European Union / SOOC
0

Ιταλοί βουλευτές και γερουσιαστές του κόμματος Αριστερά και Ελευθερία και πρώην μέλη του κινήματος Πέντε Αστέρων, ζητούν από την κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι «να πει ξεκάθαρα ποιόν υποστηρίζει» στην διαπραγμάτευση της Ελλάδας με τους πιστωτές.


Η κυβέρνηση Ρέντσι θα κληθεί να τοποθετηθεί στην γερουσία επί του θέματος πιθανότατα την ερχόμενη Τετάρτη. «Πρέπει να γίνει ευρεία συζήτηση σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και να λάβει η κυβέρνηση Ρέντσι μια ξεκάθαρη θέση, από την στιγμή που έως τώρα κράτησε μια διφορούμενη στάση», δήλωσε η επικεφαλής των γερουσιαστών του Αριστερά και Ελευθερία, Λορεντάνα Ντε Πέτρις.


Στην συνέντευξη Τύπου που οργανώθηκε σε αίθουσα της ιταλικής γερουσίας για την παρουσίαση της όλης πρωτοβουλίας πήρε μέρος και ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, ο οποίος αναφέρθηκε σε ορισμένες από κύριες τις αποφάσεις που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση, όπως την κάρτα αλληλεγγύης, την επαναπρόσληψη των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών, την παροχή ελληνικής ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών και την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.


Ευχαρίστησε, παράλληλα, τις ιταλικές πολιτικές δυνάμεις που έχουν δείξει και συνεχίζουν να δείχνουν αλληλεγγύη προς την Ελλάδα και τόνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να επανακαθιερώσει τα συλλογικά δικαιώματα των εργαζομένων, να εγκρίνει νόμο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, να μεταρρυθμίσει την εκπαίδευση και την δημόσια διοίκηση και να κάνει παρελθόν το πελατειακό κράτος».


Ο Χρήστος Μαντάς, τέλος, απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε το θέμα της μείωσης του χρέους υπόθεση διεθνούς χαρακτήρα και ζήτησε την αλληλεγγύη των ευρωπαϊκών λαών για να σπάσει ο φαύλος κύκλος της λιτότητας.

Να σημειωθεί ότι την περασμένη βδομάδα ο Ιταλός Πρωθυπουργός είχε δηλώσει: «Το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το Ευρώ θα ήταν οικονομικό και γεωπολιτικό λάθος. Παράλληλα όμως, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα πρέπει να κατανοήσει ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι αναγκαίο να πραγματοποιηθούν. Είπα στον Αλέξη ότι στηρίζουμε την Ελλάδα. Είναι, όμως, αδιανόητο οι Ιταλοί που σταμάτησαν να πληρώνουν τις πρόωρες συντάξεις στους Ιταλούς, να δεχθούν να τις πληρώνουν στους Έλληνες. Η Ελλάδα πρέπει να κάνει τις μεταρρυθμίσεις που κάναμε και εμείς».

 

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

«Συνεχίζουμε με την ίδια συνταγή που έχει αποδώσει» - Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το 2026 η κυβέρνηση θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση που ακολουθεί τα τελευταία 6,5 χρόνια
THE LIFO TEAM
ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πολιτική / Μέτρα για αγρότες: Αυτές είναι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις - Ρεύμα στα 8,5 λεπτά και app για επιστροφή ΕΦΚ

Όπως ανέφεραν στην εξειδίκευση των μέτρων, 16 από τα 27 αιτήματα των αγροτών έχουν επιλυθεί ή αντιμετωπίζονται θετικά, 4 είναι υπό επεξεργασία και 7 είναι εκτός δημοσιονομικού πλαισίου
THE LIFO TEAM