Η Εισαγγελία Ιωαννίνων ζητά να αρθεί η ασυλία της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου

Η Εισαγγελία Ιωαννίνων ζητά να αρθεί η ασυλία της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου Facebook Twitter
ΑΠΕ/ΜΠΕ
2

Δικογραφία με την οποία ζητείται η άρση της ασυλίας της βουλευτού της ΝΔ, Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία Ιωαννίνων στη Βουλή.

 

Η άρση της ασυλίας ζητείται προκειμένου να ασκηθεί δίωξη σε βάρος της για το αδίκημα της απιστίας από κοινού, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι την τριετία 2007-2010, ως μέλος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ιωαννίνων, ενέκρινε τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Αναπτυξιακής Δημοτικής Επιχείρησης Δήμου Ιωαννίνων και την μετατροπή της σε Κοινωφελή Επιχείρηση Κοινωνικής Μέριμνας και Περιβάλλοντος.

 

Σύμφωνα με την δικογραφία, με τις αυξήσεις αυτές του μετοχικού κεφαλαίου, υπήρξε επιβάρυνση του Δήμου για έργα που δεν επρόκειτο να γίνουν, αφού από τους ισολογισμούς προέκυπτε ότι τα έσοδα της Αναπτυξιακής Δημοτικής Επιχείρησης Δήμου Ιωαννίνων προορίζονται για την κάλυψη μισθών υπαλλήλων του Δήμου και συμβασιούχων του Δήμου, χωρίς να έχει τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία πρόσληψής τους.

 

Ακόμη, ποινική δίωξη έχει ασκηθεί και κατά όσων συμμετείχαν στα δημοτικά συμβούλια και έλαβαν αποφάσεις για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, κατά του Διοικητικού Συμβουλίου της Αναπτυξιακής Δημοτικής Επιχείρησης Δήμου Ιωαννίνων και για ηθική αυτουργία στα αδικήματα αυτά κατά των μελών του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ιωαννίνων.

 

Τελικά, η Βουλή θα αποφασίσει για την άρση ή μη της ασυλίας της κ. Ασημακοπουλου.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πολιτική / Μέτρα για αγρότες: Αυτές είναι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις - Ρεύμα στα 8,5 λεπτά και app για επιστροφή ΕΦΚ

Όπως ανέφεραν στην εξειδίκευση των μέτρων, 16 από τα 27 αιτήματα των αγροτών έχουν επιλυθεί ή αντιμετωπίζονται θετικά, 4 είναι υπό επεξεργασία και 7 είναι εκτός δημοσιονομικού πλαισίου
THE LIFO TEAM
Μαρινάκης σε αγρότες: «Την Τετάρτη η κυβέρνηση θα εξειδικεύσει τα μέτρα, δεν υπάρχουν άλλα ούτε υπομονή»

Πολιτική / Μαρινάκης σε αγρότες: «Την Τετάρτη η κυβέρνηση θα εξειδικεύσει τα μέτρα, δεν υπάρχουν άλλα- ούτε υπομονή»

«Είναι καλό όσοι θέλουν να έρθουν να συζητήσουμε αυτές τις ανακοινώσεις, εμείς θα τις κάνουμε είτε έρθουν είτε όχι» ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
THE LIFO TEAM
ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

Πολιτική / Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Τασούλα: Ας είναι το νέο έτος μια ευκαιρία να αλλάξουμε όλα όσα μας πληγώνουν

«Η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερη ειλικρίνεια στη δημόσια ζωή και λιγότερη στρεψοδικία και τοξικότητα στα κοινωνικά δίκτυα και στην πολιτική» τόνισε μεταξύ άλλων
THE LIFO TEAM