Η Έφη Αχτσιόγλου συμμετέχει σε πρόγραμμα της Τζασίντα Άρνερν

Η Έφη Αχτσιόγλου συμμετέχει σε πρόγραμμα της Τζασίντα Άρνερν Facebook Twitter
Έφη Αχτσιόγλου
0

Η Έφη Αχτσιόγλου είναι μία από τις πολιτικούς της Ευρώπης στους οποίους απευθύνθηκε η πρώην πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν για το πρόγραμμα Field, ένα πρόγραμμα που στόχο έχει να παρουσιάσει ένα μοντέλο ηγεσίας πιο προσιτό από αυτό που γνωρίζουμε σήμερα. 

Ειδικότερα η βουλεύτρια της Νέας Αριστεράς και πρώην υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, μαζί με άλλους 13 έμπειρους προοδευτικούς Ευρωπαίους πολιτικούς, θα συμμετάσχει στην ομάδα που διαμορφώσει αυτό το πρόγραμμα, μετά από τιμητική πρόσκληση που της έγινε από την Νεοζηλανδή πρώην πρωθυπουργό.

Σε δήλωσή της η Έφη Αχτσιόγλου κάνει λόγο για «τιμητική» πρόταση:

«Με μεγάλη τιμή και χαρά δέχθηκα την πρόταση της πρώην πρωθυπουργού της Νέας Ζηλανδίας, Jacinda Ardern, να είμαι μία εκ των 14 έμπειρων Ευρωπαίων προοδευτικών πολιτικών που θα συγκροτήσουμε το νέο της πρόγραμμα “Field”.

Η Jacinda Ardern έχοντας υπάρξει μια από τις νεότερες γυναίκες πρωθυπουργούς στον κόσμο, υποστήριξε και ανέδειξε έναν τρόπο ηγεσίας εντελώς διαφορετικό από τους παγιωμένους. Ένα μοντέλο ηγεσίας που βασίζεται στην ενσυναίσθηση, στην κινητοποίηση μέσω της ελπίδας και όχι του φόβου, στην οικοδόμηση δημόσιας στήριξης μέσω της κατανόησης των προβλημάτων και της συζήτησης και όχι της επιβολής και της ισχύος.

Είναι πραγματικά συγκινητικό ότι η Jacinda Ardern και η ομάδα της είδαν σε εμένα -όπως μου είπαν- παρόμοια χαρακτηριστικά “πλοήγησης” στην πολιτική και μου πρότειναν να συμμετάσχω, μαζί με άλλους 13 σπουδαίους ευρωπαίους πολιτικούς, σ’ αυτό το πρόγραμμα.

Σκοπός του προγράμματος η ανταλλαγή εμπειριών, η αλληλοϋποστήριξη, η δημιουργία μιας κοινότητας πολιτικών με παρόμοια χαρακτηριστικά, η έμπνευση για να προσφέρουμε περισσότερα από τις θέσεις που υπηρετούμε».


 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM
Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Η κυβέρνηση οδηγείται σε επικοινωνιακή πανωλεθρία στο θέμα Ρούτσι»

Πολιτική / Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Η κυβέρνηση οδηγείται σε επικοινωνιακή πανωλεθρία στο θέμα Ρούτσι»

Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, διαφοροποιείται ανοιχτά από τη γραμμή της κυβέρνησης στο ζήτημα του πατέρα Ρούτσι, μετά τις πρώτες φωνές στελεχών και βουλευτών που εξέφρασαν δημόσια στήριξη προς τον απεργό πείνας
LIFO NEWSROOM
Για την ασφάλεια των παιδιών στο Διαδίκτυο συνομίλησε ο Μητσοτάκης με τον αντιπρόεδρο της Google

Πολιτική / Για την ασφάλεια των παιδιών στο Διαδίκτυο συνομίλησε ο Μητσοτάκης με τον αντιπρόεδρο της Google

Στη διάρκεια της συζήτησης έγινε αναφορά στις δράσεις που έχουν αναληφθεί τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την ασφαλή πλοήγηση των ανηλίκων στο διαδίκτυο και την αντιμετώπιση φαινομένων ψηφιακού εθισμού
LIFO NEWSROOM