Η δημοσιογράφος Αριστοτελία Πελώνη αναλαμβάνει αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος

Η δημοσιογράφος Αριστοτελία Πελώνη αναλαμβάνει αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Facebook Twitter
Ποια είναι η Αριστοτελία Πελώνη που αναλαμβάνη χρέη αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου
2

Τη θέση της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου ανέλαβε, με απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, η δημοσιογράφος Αριστοτελία Πελώνη.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος παραμένει ο υπουργός, Στέλιος Πέτσας.

Η κα. Πελώνη εργάζεται από το 2016 στην «Καθημερινή», όπου έχει αναλάβει το ρεπορτάζ της Νέας Δημοκρατίας. Στην «Καθημερινή» σύστησε και έγραφε και την καθημερινή στήλη «Το Κονκλάβιο».

Ποια είναι η νέα αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος

H Αριστοτελία Πελώνη γεννήθηκε στο Μαυρομάτι Βοιωτίας. Σπούδασε στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Απέκτησε τον μεταπτυχιακό τίτλο της από το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Στο ίδιο τμήμα ολοκλήρωσε τη διδακτορική διατριβή της με θέμα τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις τη δεκαετία του '60. Η διατριβή εκδόθηκε το 2010 από τις εκδόσεις Πόλις. («Ιδεολογία κατά ρεαλισμού: η αμερικανική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα, 1963-1976»).

Στον χώρο της δημοσιογραφίας εργάζεται από το 1998. Ξεκίνησε από την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ και το ελεύθερο ρεπορτάζ. Αργότερα, πέρασε στο Πολιτιστικό Τμήμα, όπου έκανε συνεντεύξεις με μεγάλες προσωπικότητες (Philip Roth, Norman Mailer, Amartya Sen κ.ά).

Το 2006 εντάχθηκε στο Πολιτικό Τμήμα της εφημερίδας, αναλαμβάνοντας το διπλωματικό ρεπορτάζ. Από το 2012 μέχρι το 2015 είχε και την ευθύνη της στήλης «Μικροπολιτικός».

Το 2016 εντάχθηκε στο δυναμικό της «Καθημερινής», όπου ανέλαβε το ρεπορτάζ της Νέας Δημοκρατίας. Στην «Καθημερινή» σύστησε και έγραφε και την καθημερινή στήλη «Το Κονκλάβιο».

Το 2008 ήταν υπότροφος του IVLP του State Department και το 2011 του Marshall Memorial Fellowship του German Marshall Fund of the US. Μιλάει αγγλικά και ισπανικά.

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Δεν είναι λίγο άκομψο το μισό ανθρώπινο δυναμικό της Καθημερινής να πολιτεύεται/απορροφάται επαγγελματικά από τη ΝΔ;Αυτό το λέω ως φανατικός αναγνώστης της Καθημερινής.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ