Η Βασιλική Θάνου απαντά για πρώτη φορά στις αντιδράσεις που προκάλεσε ο διορισμός της στο γραφείο του πρωθυπουργού

Η Βασιλική Θάνου απαντά για πρώτη φορά στις αντιδράσεις που προκάλεσε ο διορισμός της στο γραφείο του πρωθυπουργού Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας
1

Στην έντονη κριτική που έχει δεχτεί για την τοποθέτησή της ως προϊστάμενη του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού απαντά για πρώτη φορά η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου - Χριστοφίλου.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του «Alpha 989», η κ. Θάνου εξηγεί ότι αποδέχτηκε τον πρόταση του πρωθυπουργού να αναλάβει την διεύθυνση της νομικής υπηρεσίας του γραφείου του, καθώς επιθυμεί να συνεχίσει να προσφέρει την εμπειρία της από μια κρατική, θεσμική θέση και αποπειράται να διασκεδάσει τις εντυπώσεις υπογραμμίζοντας πως δεν τίθεται ζήτημα «πελατειακών σχέσεων» καθώς δεν πρόκειται να λάβει αμοιβή για τις υπηρεσίες της.

«Κανείς δεν δικαιούται να καταλογίζει "συναλλαγή ή πελατειακή σχέση" μεταξύ εμού και της κυβέρνησης γιατί τις υπηρεσίες μου αυτές τις παρέχω χωρία καμία αμοιβή. Οι μόνες αποδοχές που θα έχω είναι η σύνταξή μου από το δικαστικό σώμα, οι οποίες είναι λίγο πάνω από τις 2.000 ευρώ μηνιαίως. Θεωρώ ότι είναι μεγάλη ανοησία από αυτούς που το είπαν», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Θάνου.

Μάλιστα, η κ. Θάνου περνά στην αντεπίθεση αναφέροντας για όσους της άσκησαν κριτική, πως τους φοβίζει η συγκεκριμένη συνεργασία και εκφράζει την άποψη πως «ορισμένοι εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων δεν δικαιούνται να κάνουν αυτή την κριτική καταλογίζοντας «ανειλικρίνεια και δήθεν αγωνία» στην ΝΔ, λέγοντας πως και στο παρελθόν υπήρξαν παρόμοιες τοποθετήσεις.

«Η δική μου εκτίμηση είναι ότι τους είναι πολύ ενοχλητικό ή ότι τους φοβίζει η συνεργασία γιατί απέδειξα και από την προηγούμενη θητεία μου ότι έδωσα μάχη κατά της διαπλοκής και της διαφθοράς, την οποία κάνει και η κυβέρνηση ίσως για άλλους λόγους, δεν μπορώ να μπω στο δικό τους μυαλό. Θεωρώ ότι ορισμένοι εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων δεν δικαιούνται να κάνουν αυτή την κριτική. Είναι τελείως ανειλικρινής η κριτική αυτή που κάνουν. Το κόμμα της ΝΔ δεν μπορεί τώρα αιφνιδίως να βγαίνει και να λέει ότι δήθεν αγωνιά γιατί κινδυνεύει η Δημοκρατία από το ότι η Θάνου διορίστηκε στο νομικό γραφείο του πρωθυπουργού όταν όλος ο νομικός κόσμος γνωρίζει ότι ο νομικός σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη είναι ο πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας και πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός (σ.σ. εννοεί τον Παναγιώτη Πικραμμένο).

Τέλος, αναφερόμενη στην κόντρα κυβέρνησης-Δικαιοσύνης, η κα. Θάνου υπερασπίστηκε τον αναπληρωτή υπουργό, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, αν και τόνισε πως οι όποιες παρεμβάσεις δεν πρέπει να είναι «απρεπείς».

NΔ: Άξια τα οδοιπορικά της

Ανακοίνωση με την οποία σχολιάζει τις δηλώσεις της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία. «Η σύμβουλος του πρωθυπουργού κυρία Θάνου δίνει δείγματα γραφής στον προϊστάμενό της και επιβεβαιώνει τα κριτήρια του διορισμού της με επιθέσεις εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΝΔ και προσθέτει: «Αποδεικνύει ότι προσελήφθη στο Μαξίμου για το ιστορικό της. Ιστορικό που δείχνει πόσο υπονομευτικά προς τη Δικαιοσύνη και υποστηρικτικά προς την κυβέρνηση έχει δράσει. 'Άξια τα οδοιπορικά της... ».

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM
Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Η κυβέρνηση οδηγείται σε επικοινωνιακή πανωλεθρία στο θέμα Ρούτσι»

Πολιτική / Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Η κυβέρνηση οδηγείται σε επικοινωνιακή πανωλεθρία στο θέμα Ρούτσι»

Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, διαφοροποιείται ανοιχτά από τη γραμμή της κυβέρνησης στο ζήτημα του πατέρα Ρούτσι, μετά τις πρώτες φωνές στελεχών και βουλευτών που εξέφρασαν δημόσια στήριξη προς τον απεργό πείνας
LIFO NEWSROOM
Για την ασφάλεια των παιδιών στο Διαδίκτυο συνομίλησε ο Μητσοτάκης με τον αντιπρόεδρο της Google

Πολιτική / Για την ασφάλεια των παιδιών στο Διαδίκτυο συνομίλησε ο Μητσοτάκης με τον αντιπρόεδρο της Google

Στη διάρκεια της συζήτησης έγινε αναφορά στις δράσεις που έχουν αναληφθεί τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την ασφαλή πλοήγηση των ανηλίκων στο διαδίκτυο και την αντιμετώπιση φαινομένων ψηφιακού εθισμού
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Αν λέει αλήθεια και έφυγε γιατί δεν μπορούσε να μείνει άλλο στα 67 ως πρόεδρος του Άριου Πάγου και παίρνει σύνταξη λίγο πάνω από 2000 ευρώ ποιο οι 3,557 που παίρνουν πάνω από 2500, οι 1822 που παίρνουν πάνω από 3000, οι 476 που παίρνουν πάνω από 3500 και οι 328 που παίρνουν πάνω από 4000.Μάλλον αυτοί που έδωσαν εφάπαξ στον εαυτό τους και αυτοί που διόρισαν όλοι μα όλοι οι πολίτικοι.Στοιχεία από το Ήλιος.