Χουσεΐν Ζεϊμπέκ: «Η Ελλάδα δεν είναι κοσμικό κράτος», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Χουσεΐν Ζεϊμπέκ: «Η Ελλάδα δεν είναι κοσμικό κράτος», λέει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
0

Για διαστρέβλωση των λεγομένων του στη Βουλή κάνει λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, κάνοντας λόγο για διαστρέβλωση ενός τμήματος της ομιλίας του.

«Συνέκρινα καθ' υπερβολή τα πολιτειακά συστήματα Ελλάδας-Τουρκίας με σκοπό να αναφερθώ στην ανάγκη κατάργησης της Σαρία στη Θράκη, που αποτελεί παραφωνία θρησκευτικής νομικής ρύθμισης σε ένα κοσμικό κράτος» σημείωσε ο κ ΖεΪμπέκ, τονίζοντας μάλιστα ότι «Σαφέστατα αναγνωρίζω τις προβλέψεις του Συντάγματος περί ανεξιθρησκίας και θρησκευτικής ουδετερότητας. Στο πλαίσιο αυτό υποστηρίζω και εγώ την ανάγκη πλήρους λειτουργικού διαχωρισμού Πολιτείας και Εκκλησίας».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, που προέρχεται από τη μειονότητα της Θράκης, επιχειρώντας να θίξει το ζήτημα της ταυτόχρονης λειτουργίας του επίσημου μουφτή και του ψευδομουφτή στην Ξάνθη φέρεται να είπε: «Γίνεται αλαλούμ με τους δύο μουφτήδες. Λέμε κατάργηση της Σαρίας. Η Τουρκία είναι ένα κοσμικό κράτος. Εδώ (στην Ελλάδα) έχει επίσημη θρησκεία, δεν είναι κοσμικό κράτος. Έχω φοιτήσει στην Τουρκία και ξέρω…Στην Τουρκία ποτέ δεν ανοίγουν τα σχολεία με το Κοράνι... Δεν αγγίξαμε κανένα πρόβλημα και δεν δίνει λύση σε κανένα θέμα».

Η τοποθέτηση του βουλευτή έγινε κατά την συνεδρίαση της ειδικής επιτροπής που λειτουργεί στην Βουλή για αναπτυξιακά ζητήματα της Θράκης, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη και του Ευριπίδη Στυλιανίδη, οι οποίοι χαρακτήρισαν απαράδεκτη την στάση του. «Είναι τραγικός ο ισχυρισμός ότι η Ελλάδα δεν είναι κοσμικό κράτος. Η Ελλάδα είναι κοσμικό κράτος. Υπάρχει επικρατούσα θρησκεία, υπάρχει ανεξιθρησκεία αλλά υπάρχει ισχυρή και θρησκευτική και κοσμική παράδοση», είπε ο κ. Στυλιανίδης.

Να δικαιολογήσει την τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε ο Γιώργος Κατρούγκαλος. «Η Ελλάδα είναι κοσμικό κράτος. Προφανώς ο κ. Ζεϊμπέκ άλλο ήθελε να πει, αυτό που εννοούσε ο βουλευτής ήταν ότι πρέπει να γίνουν βήματα για τον πλήρη προσδιορισμό των σχέσεων Εκκλησίας και Κράτους», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Εξωτερικών.

Τους ισχυρισμούς του Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, σχολίασε επίσης ο Ανδρέας Λοβέρδος, αρμόδιος για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής στο Κίνημα Αλλαγής, λέγοντας: «Ήταν απολύτως δεδομένο ότι εκεί θα καταλήγαμε. Είχαμε προειδοποιήσει εγκαίρως σε τέτοιου είδους θέματα που χειρίζεται η αρμόδια Πολιτεία, η Βουλή να μην επιχειρήσει διαβήματα που θα προκαλέσουν διχασμό. Στεκόμαστε πάνω απ' όλα αυτά, όπως σταθήκαμε τα τελευταία δύο χρόνια».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, CNN, Πρώτο Θέμα

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ