Χατζηδάκης: Κατεδαφίστε άμεσα τα αυθαίρετα σε δάση, παραλίες και ρέματα

Χατζηδάκης: Κατεδαφίστε άμεσα τα αυθαίρετα σε δάση, παραλίες και ρέματα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Να προχωρήσουν άμεσα στις κατεδαφίσεις των τελεσίδικα αυθαίρετων κατασκευών ζητά από τις επτά Αποκεντρωμένες Διοικήσεις με επιστολή του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.

Πρόκειται για αυθαίρετα που βρίσκονται σε δάση, δασικές και αναδασωτέες εκτάσεις, περιοχές αιγιαλού παραλίας, ρέματα και εν γένει σε προστατευόμενες περιοχές. «Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για καθυστερήσεις», αναφέρει ο κ. Χατζηδάκης στην επιστολή του και ζητά από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις να τον ενημερώσουν για τις άμεσες ενέργειές τους σε αυτό το θέμα μέχρι τα τέλη Μαΐου.

«Η μηδενική ανοχή σε τέτοιες παράνομες δραστηριότητες βρίσκεται στον πυρήνα της πολιτικής του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, συνολικά της κυβέρνησης, αλλά και προσωπικά του πρωθυπουργού. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για καθυστερήσεις. Δεν είμαστε εδώ για να αναπαράγουμε παθογένειες του παρελθόντος. Ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες που του αντιστοιχούν για να προστατέψουμε το περιβάλλον μας με πράξεις, όχι με λόγια. Είμαι σίγουρος πως όλοι μοιραζόμαστε την πεποίθηση ότι οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα για να διαφυλάξουμε τον φυσικό πλούτο της πατρίδας μας, ο οποίος αποτελεί την πιο πλούσια κληρονομιά που αφήνουμε τα παιδιά μας», αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Χατζηδάκης.

Τα συγκεκριμένα έργα κατεδάφισης, τελεσίδικα, αυθαίρετων κατασκευών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων έχουν ήδη ενταχθεί στο χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2019» ύψους 6,28 εκατ. ευρώ, αναφέρει το υπουργείο Περιβάλλοντος σε ανακοίνωση, ενώ σημειώνει ότι τα κονδύλια είναι εξασφαλισμένα και απομένει η άμεση ενεργοποίηση των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

Τα υψηλότερα ποσά

Το υπουργείο Περιβάλλοντος ανέφερε ενδεικτικά τις περιοχές για τις οποίες έχουν δεσμευθεί τα υψηλότερα ποσά σχετικά με τα έργα κατεδάφισης αυθαιρέτων.

• Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Αττικής έχουν ενταχθεί τα έργα εκτέλεσης κατεδάφισης αυθαιρέτων κατασκευών σε ρέματα της Δημοτικής Ενότητας Μάνδρας του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας, όπως και στο ρέμα Πικροδάφνης στα όρια των Δήμων Αλίμου, Παλαιού Φαλήρου και Αγίου Δημητρίου καθώς και σε δάση- δασικές και αναδασωτέες εκτάσεις στη Δυτική και Ανατολική Αττική. Συνολικός προϋπολογισμός: 1.634.917 ευρώ.

• Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Κρήτης έχουν ενταχθεί τα έργα εκτέλεσης κατεδάφισης αυθαιρέτων κατασκευών σε ευαίσθητα περιβαλλοντικές περιοχές (αιγιαλός, παραλίες, δάση). Συνολικός προϋπολογισμός 1.135.000 ευρώ.

• Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου – Δυτ. Ελλάδας και Ιονίου, έχουν ενταχθεί έργα εκτέλεσης κατεδάφισης αυθαιρέτων κατασκευών, επίσης σε αιγιαλό, παραλίες και δάση, συνολικού προϋπολογισμού 985.000 ευρώ

• Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, στη Ρόδο έχει ενταχθεί η εκτέλεση κατεδάφισης αυθαιρέτων κατασκευών που βρίσκονται σε αιγιαλό- παραλία, σε δάση, σε δασικές και αναδασωτέες εκτάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 935.000 ευρώ.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν στην ΔΕΘ

Πολιτική / ΔΕΘ: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν για μεσαία τάξη, στεγαστικό και φοροελαφρύνσεις

Οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου είναι συνεχείς και επικεντρώνονται στο εύρος της απήχησης που θα έχουν οι παρεμβάσεις, με βάση τις αντοχές της οικονομίας και τα διαθέσιμα δημοσιονομικά περιθώρια
LIFO NEWSROOM
Ανακοίνωση τριών υπουργείων για Βασιλίσσης Όλγας: «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα»

Πολιτική / «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα» - Παρέμβαση τριών υπουργείων για Βασ. Όλγας

Τα υπουργεία Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Υποδομών & Μεταφορών εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση και καλούν τον Δήμο Αθηναίων να «τηρήσει τις προβλεπόμενες από το θεσμικό πλαίσιο διαδικασίες»
LIFO NEWSROOM
Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM