Γκίζι: «Αυτές τις μέρες ο Καγκελάριος λεγόταν Βόλφγκανγκ Σόιμπλε»

Facebook Twitter
0

 «Κύριε Σόιμπλε, λυπάμαι, αλλά ετοιμάζεστε να καταστρέψετε την ευρωπαϊκή ιδέα», δήλωσε πριν από λίγη ώρα ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Αριστεράς (Die Linke) Γκρέγκορ Γκίζι, ο οποίος μιλώντας από το βήμα της γερμανικής Βουλής τόνισε ότι τόσο η Καγκελάριος, όσο και ο υπουργός Οικονομικών αλλά και ο Αντικαγκελάριος Γκάμπριελ διαπράττουν το μεγαλύτερο σφάλμα της πολιτικής τους καριέρας.

Ο κ. Γκίζι σημείωσε ότι  η Γερμανία χρειάζεται το ευρώ περισσότερο από την Ελλάδα και πρόσθεσε ότι αν ήταν στην ελληνική Βουλή θα ψήφιζε «ναι» προκειμένου να αποτρέψει την καταστροφή των Ελλήνων.

Όπως είπε «η αριστερά παραμένει αλληλέγγυα στην ελληνική κυβέρνηση», ενώ για το κούρεμα που δεν δέχεται η γερμανική κυβέρνηση σημείωσε ότι ένα τέτοιο έλαβε και η ίδια. Ο κ. Γκίζι χαρακτήρισε την πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης «αντιδημοκρατική, αντικοινωνική και αντιευρωπαϊκή».

Άφησε επίσης αιχμές για την «αδύναμη» Μέρκελ λέγοντας ότι «αυτές τις μέρες ο Καγκελάριος λεγόταν Βόλφγκανγκ Σόιμπλε», κατηγορώντας τον γερμανό ΥΠΟΙΚ ότι αυτό που ήθελε ήταν  να ανατρέψει την ελληνική κυβέρνηση, αλλά δεν τα κατάφερε.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανακοίνωση τριών υπουργείων για Βασιλίσσης Όλγας: «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα»

Πολιτική / «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα» - Παρέμβαση τριών υπουργείων για Βασ. Όλγας

Τα υπουργεία Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Υποδομών & Μεταφορών εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση και καλούν τον Δήμο Αθηναίων να «τηρήσει τις προβλεπόμενες από το θεσμικό πλαίσιο διαδικασίες»
LIFO NEWSROOM
Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM
Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM