Γιούνκερ: Η Ελλάδα δεν φεύγει από το ευρώ

Γιούνκερ: Η Ελλάδα δεν φεύγει από το ευρώ Facebook Twitter
0

Δεν θα υπάρξει έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, δήλωσε κατηγορηματικά ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ που ξεκινά σε περίπου μία ώρα. «Αν έφευγε η Γερμανία, πώς θα το λέγαμε; Dexit;», είπε επίσης χαριτολογώντας ο κοινοτικός αξιωματούχος.

«Πιστεύω, είμαστε αποφασισμένοι για λύση, πρέπει να βρεθούν λύσεις που να βασίζονται στην εμπιστοσύνη και στην αξιοπιστία του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε στα σοβαρά τις διαπραγματεύσεις αυτές», δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά την άφιξη του λίγο νωρίτερα στο Γιούρογκρουπ. Δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο να πούμε, θα δούμε τι θα συμβεί σήμερα, δεν αφορά μια χώρα αλλά όλη την Ευρώπη, τόνισε ο κ. Σόιμπλε.

Λίγο πριν τον γερμανό υπουργό έφτασε στο χώρο της συνεδρίασης ο Γιάνης Βαρουφάκης ο οποίος είπε: Εύχομαι να υπάρξει συμφωνία. Δεν έχω αμφιβολία ότι θα είναι μια εποικοδομητική συνάντηση και στο τέλος θα βγεί λευκός καπνός.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πολιτική / Μέτρα για αγρότες: Αυτές είναι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις - Ρεύμα στα 8,5 λεπτά και app για επιστροφή ΕΦΚ

Όπως ανέφεραν στην εξειδίκευση των μέτρων, 16 από τα 27 αιτήματα των αγροτών έχουν επιλυθεί ή αντιμετωπίζονται θετικά, 4 είναι υπό επεξεργασία και 7 είναι εκτός δημοσιονομικού πλαισίου
THE LIFO TEAM
Μαρινάκης σε αγρότες: «Την Τετάρτη η κυβέρνηση θα εξειδικεύσει τα μέτρα, δεν υπάρχουν άλλα ούτε υπομονή»

Πολιτική / Μαρινάκης σε αγρότες: «Την Τετάρτη η κυβέρνηση θα εξειδικεύσει τα μέτρα, δεν υπάρχουν άλλα- ούτε υπομονή»

«Είναι καλό όσοι θέλουν να έρθουν να συζητήσουμε αυτές τις ανακοινώσεις, εμείς θα τις κάνουμε είτε έρθουν είτε όχι» ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
THE LIFO TEAM
ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

Πολιτική / Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Τασούλα: Ας είναι το νέο έτος μια ευκαιρία να αλλάξουμε όλα όσα μας πληγώνουν

«Η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερη ειλικρίνεια στη δημόσια ζωή και λιγότερη στρεψοδικία και τοξικότητα στα κοινωνικά δίκτυα και στην πολιτική» τόνισε μεταξύ άλλων
THE LIFO TEAM