Γιώργος: «Να μου κόβετε το μισθό, όταν λείπω»

Γιώργος: «Να μου κόβετε το μισθό, όταν λείπω» Facebook Twitter
9

Να του παρακρατούν κάθε μήνα από τη βουλευτική αποζημίωση το ποσό το οποίο αντιστοιχεί στις ημέρες που λείπει στο εξωτερικό, ζητά ο Γιώργος Παπανδρέου με επιστολή του απέστειλε στον πρόεδρο της Βουλής.

Όπως γράφουν τα «Νέα», ο πρώην πρωθυπουργός έχει στείλει αυτή την επιστολή από τον Οκτώβριο, ώστε να σταματήσει η εις βάρος του κριτική με αφορμή τη συχνή του απουσία στο εξωτερικό, είτε για τις συνεδριάσεις της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, είτε για τις διαλέξεις που δίνει –με αμοιβή-στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ αλλά και για τις ομιλίες του ανά τον κόσμο.

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν επηρεάζει άμεσα την ελληνική ναυτιλία»

LiFO politics / Βασίλης Κικίλιας: «Η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν επηρεάζει άμεσα την ελληνική ναυτιλία»

Ο υπουργός Ναυτιλίας μιλά στο LiFO Politics για τις επιπτώσεις της εμπόλεμης κατάστασης στη Μέση Ανατολή στην ελληνική ναυτιλία, την ασφάλεια των θαλάσσιων μεταφορών, τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και τον ρόλο του Λιμενικού Σώματος.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω τελέσει καμία αξιόποινη πράξη – Περιμένω τη δικογραφία»

Πολιτική / Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω τελέσει καμία αξιόποινη πράξη – Περιμένω τη δικογραφία»

Η υπόθεση, που αφορά ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις και φέρεται να αγγίζει και τον επίσης πρώην υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, έχει ήδη διαβιβαστεί στη Βουλή λόγω της εμπλοκής πολιτικών προσώπων
LIFO NEWSROOM
Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Πολιτική / Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Η πρόταση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ απορρίφθηκε - Επίσης απορρίφθηκε και η πρόταση που συνυπέγραψαν οι ΚΟ της Ελληνικής Λύσης, της «Νίκης», της Πλεύσης Ελευθερίας καθώς και 6 ανεξάρτητοι βουλευτές
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Δεν θα μπορούσα να μην αντιδράσω σε μια χυδαία απόπειρα των τεσσάρων πιο μικρών κομμάτων της αντιπολίτευσης να μετατρέψουν ένα εθνικό δράμα σε απόπειρα πολιτικής σκευωρίας», είπε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

LiFO politics / Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

Ο πολιτικός αναλυτής και διευθυντής ερευνών της Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα σενάρια δημιουργίας νέων κομμάτων από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

9 σχόλια
Γεια σου ρε Γιωργακη... γι'αυτο σε παω, επειδη εισαι κυμπάρης αντρας...Για οσους ανωθεν συγκρινουν ΓΑΠ και μπουλουκο, ποιο το νοημα της συγκρισης δυο καθ'ολα ομοιων πραγματων? Θα αποτισουμε και μεταλλειο στον λιγοτερο ή περισσοτερο σφετεριστη της λαικης εντολης...?
Καλά, ό,τι και να πει ο Παπανδρέου, ακόμα και όλη τη βουλευτική αποζημίωση να χαρίσει, δεν πρόκειται να σταματήσουν οι καλοθελητές να τον βρίζουν.Μόνο που όλοι αυτοί οι ευαίσθητοι που ενοχλήθηκαν από την προσωρινή απουσία του, δεν είδα από το 2009 μέχρι σήμερα να ενοχλήθηκαν από την ολοκληρωτική απουσία του Καραμανλή. Ο κουρασμένος, ακόμα και τις μετρημένες στα δάχτυλα εμφανίσεις του στη Βουλη σε σημαντικές ψηφοφορίες, κρυβόταν πίσω από τις κολώνες της αίθουσας και δεν πήρε ούτε μια φορά τον λόγο σε σημαντικές συζητήσεις για να πει έστω και μια λέξη για τις ευθύνες του ή ακόμα και για να κάνει μια πρόταση για έξοδο από την κρίση. Αυτός με τη σιωπή του μένει στο απυρόβλητο. Ο Παπανδρέου ενοχλεί γιατί δεν αποσύρθηκε στο σπίτι του να κρυφτεί και συνεχίζει να ενδιαφέρεται για τη χώρα, έχει συναντήσεις με διεθνείς προσωπικότητες και κάνει διαλέξεις στο Χάρβαρντ, όπου τον ακούνε κάποιοι που δεν είναι τόσο έξυπνοι όπως οι Έλληνες υπερπατριώτες που θέλουν να τον γελοιοποιήσουν και να τον ξεσκίσουν.Οι ευαισθητούληδες επίσης δεν ενοχλούνται καθόλου που σε σοβαρές συζητήσεις η αίθουσα του Κοινοβουλίου είναι μόνιμα άδεια και οι βουλευτές πατάνε σπανιότατα το πόδι τους εκεί. Η απουσία του Παπανδρέου για λίγους μήνες στο εξωτερικό τους μάρανε.
αυτο που ξερω εγω ειναι οτι ολα μας ενοχλουν! δε θελουν λεφτα...τους κραζουμε...θελουν λεφτα..παλι τους κραζουμε! και δεν ειναι καινουριο φαινομενο λογω κρισης..ειναι απλως η κουλτουρα μας!δυστυχως...
Εντάξει, καλό που προθυμοποιήθηκε να μη πληρώνεται όταν λείπει, αλλά το βασικό ερώτημα για μένα είναι: υπάρχουν βουλευτές μερικής απασχόλησης; Με μειωμένο ωράριο;Ή μένεις και κάνεις τη δουλειά σου, ή φεύγεις και αφήνεις την έδρα στον αντικαταστάτη σου.
Μερικές δουλειές, αλλά και λειτουργήματα, σίγουρα δεν αμοίβονται με την ώρα. Αλλά τα άδεια έδρανα της Βουλής, όποτε υπάρχει κάποιο νομοσχέδιο που δεν είναι παρόντες οι αρχηγοί των κομμάτων, δεν συνηγορούν στο ότι οι βουλευτές εξαντλούν τον χρόνο τους εντός Βουλής.
θα κρατάμε απουσιολόγιο δηλαδή?Δευτέρα-Τετάρτη απών,Πέμπτη -Παρασκευή παρών και κάπως έτσι στο τέλος του μήνα,θα παίρνει αυτά που του χρωστάμε!
Για μισό λεπτό: Αυτό που εκ πρώτης ακούγεται "δίκαιο και πολιτικά ορθό" (δλδ. κανείς να μην πληρώνεται για υπηρεσίες που δεν παρέχει) δημιουργεί ένα σοβαρό προηγούμενο. Κάποιος εκλέγεται βουλευτής, -θεωρητικά-, ώστε με την ΣΥΝΕΧΗ παρουσία και το έργο του να βοηθήσει τον τόπο. Εάν ένα τέτοιο αίτημα γίνει αποδεκτό, θα μπορεί πλέον νόμιμα, ο κάθε ένας να εκλέγεται, να περνά μια μικρή περίοδο εντός Βουλής οργανώνοντας τις "εργασίες" του, και μετά να εξαφανίζεται ακολουθώντας το προσωπικό του κέρδος/φιλοδοξίες. Διατηρώντας την Βουλευτική θέση του + προνόμια.Σε αυτούς τους κρίσιμους καιρούς πιστεύω επιβάλλεται η πλήρης συμμετοχή όλων ή η απομάκρυνση μέσω παραίτησης. Είναι παράλογο κάτι τέτοιο?