ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Γιώργος: «Να μου κόβετε το μισθό, όταν λείπω»

Γιώργος: «Να μου κόβετε το μισθό, όταν λείπω» Facebook Twitter
9

Να του παρακρατούν κάθε μήνα από τη βουλευτική αποζημίωση το ποσό το οποίο αντιστοιχεί στις ημέρες που λείπει στο εξωτερικό, ζητά ο Γιώργος Παπανδρέου με επιστολή του απέστειλε στον πρόεδρο της Βουλής.

Όπως γράφουν τα «Νέα», ο πρώην πρωθυπουργός έχει στείλει αυτή την επιστολή από τον Οκτώβριο, ώστε να σταματήσει η εις βάρος του κριτική με αφορμή τη συχνή του απουσία στο εξωτερικό, είτε για τις συνεδριάσεις της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, είτε για τις διαλέξεις που δίνει –με αμοιβή-στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ αλλά και για τις ομιλίες του ανά τον κόσμο.

9

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παύλος Μαρινάκης για Μάτι: Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Παύλος Μαρινάκης για Μάτι: Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στη συγκεκριμένη υπόθεση εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε το 2019 από την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, λίγο πριν φύγει από την εξουσία, δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
NEWSROOM
Ιστορίες που μας υπενθυμίζουν ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη

Ευρωεκλογές 2024 / Ιστορίες που μας υπενθυμίζουν ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη

Η δεύτερη φάση της επικοινωνιακής εκστρατείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ξεκίνησε σήμερα με ένα συγκινητικό βίντεο που τονίζει τη σημασία της ψήφου στις φετινές Ευρωεκλογές.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για έξοδο του Μεσολογγίου: Πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές

Πολιτική / Κατερίνα Σακελλαροπούλου για έξοδο του Μεσολογγίου: Πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές

«Η προαποφασισμένη θυσία τους αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές και πηγή έμπνευσης για όλους μας» ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας
NEWSROOM

σχόλια

9 σχόλια
Γεια σου ρε Γιωργακη... γι'αυτο σε παω, επειδη εισαι κυμπάρης αντρας...Για οσους ανωθεν συγκρινουν ΓΑΠ και μπουλουκο, ποιο το νοημα της συγκρισης δυο καθ'ολα ομοιων πραγματων? Θα αποτισουμε και μεταλλειο στον λιγοτερο ή περισσοτερο σφετεριστη της λαικης εντολης...?
Καλά, ό,τι και να πει ο Παπανδρέου, ακόμα και όλη τη βουλευτική αποζημίωση να χαρίσει, δεν πρόκειται να σταματήσουν οι καλοθελητές να τον βρίζουν.Μόνο που όλοι αυτοί οι ευαίσθητοι που ενοχλήθηκαν από την προσωρινή απουσία του, δεν είδα από το 2009 μέχρι σήμερα να ενοχλήθηκαν από την ολοκληρωτική απουσία του Καραμανλή. Ο κουρασμένος, ακόμα και τις μετρημένες στα δάχτυλα εμφανίσεις του στη Βουλη σε σημαντικές ψηφοφορίες, κρυβόταν πίσω από τις κολώνες της αίθουσας και δεν πήρε ούτε μια φορά τον λόγο σε σημαντικές συζητήσεις για να πει έστω και μια λέξη για τις ευθύνες του ή ακόμα και για να κάνει μια πρόταση για έξοδο από την κρίση. Αυτός με τη σιωπή του μένει στο απυρόβλητο. Ο Παπανδρέου ενοχλεί γιατί δεν αποσύρθηκε στο σπίτι του να κρυφτεί και συνεχίζει να ενδιαφέρεται για τη χώρα, έχει συναντήσεις με διεθνείς προσωπικότητες και κάνει διαλέξεις στο Χάρβαρντ, όπου τον ακούνε κάποιοι που δεν είναι τόσο έξυπνοι όπως οι Έλληνες υπερπατριώτες που θέλουν να τον γελοιοποιήσουν και να τον ξεσκίσουν.Οι ευαισθητούληδες επίσης δεν ενοχλούνται καθόλου που σε σοβαρές συζητήσεις η αίθουσα του Κοινοβουλίου είναι μόνιμα άδεια και οι βουλευτές πατάνε σπανιότατα το πόδι τους εκεί. Η απουσία του Παπανδρέου για λίγους μήνες στο εξωτερικό τους μάρανε.
αυτο που ξερω εγω ειναι οτι ολα μας ενοχλουν! δε θελουν λεφτα...τους κραζουμε...θελουν λεφτα..παλι τους κραζουμε! και δεν ειναι καινουριο φαινομενο λογω κρισης..ειναι απλως η κουλτουρα μας!δυστυχως...
Εντάξει, καλό που προθυμοποιήθηκε να μη πληρώνεται όταν λείπει, αλλά το βασικό ερώτημα για μένα είναι: υπάρχουν βουλευτές μερικής απασχόλησης; Με μειωμένο ωράριο;Ή μένεις και κάνεις τη δουλειά σου, ή φεύγεις και αφήνεις την έδρα στον αντικαταστάτη σου.
Μερικές δουλειές, αλλά και λειτουργήματα, σίγουρα δεν αμοίβονται με την ώρα. Αλλά τα άδεια έδρανα της Βουλής, όποτε υπάρχει κάποιο νομοσχέδιο που δεν είναι παρόντες οι αρχηγοί των κομμάτων, δεν συνηγορούν στο ότι οι βουλευτές εξαντλούν τον χρόνο τους εντός Βουλής.
θα κρατάμε απουσιολόγιο δηλαδή?Δευτέρα-Τετάρτη απών,Πέμπτη -Παρασκευή παρών και κάπως έτσι στο τέλος του μήνα,θα παίρνει αυτά που του χρωστάμε!
Για μισό λεπτό: Αυτό που εκ πρώτης ακούγεται "δίκαιο και πολιτικά ορθό" (δλδ. κανείς να μην πληρώνεται για υπηρεσίες που δεν παρέχει) δημιουργεί ένα σοβαρό προηγούμενο. Κάποιος εκλέγεται βουλευτής, -θεωρητικά-, ώστε με την ΣΥΝΕΧΗ παρουσία και το έργο του να βοηθήσει τον τόπο. Εάν ένα τέτοιο αίτημα γίνει αποδεκτό, θα μπορεί πλέον νόμιμα, ο κάθε ένας να εκλέγεται, να περνά μια μικρή περίοδο εντός Βουλής οργανώνοντας τις "εργασίες" του, και μετά να εξαφανίζεται ακολουθώντας το προσωπικό του κέρδος/φιλοδοξίες. Διατηρώντας την Βουλευτική θέση του + προνόμια.Σε αυτούς τους κρίσιμους καιρούς πιστεύω επιβάλλεται η πλήρης συμμετοχή όλων ή η απομάκρυνση μέσω παραίτησης. Είναι παράλογο κάτι τέτοιο?