«Γιατί δεν κατεβαίνετε για πρόεδρος των ΗΠΑ;»- Η αντίδραση Μητσοτάκη όταν δέχθηκε αυτή την ερώτηση

«Γιατί δεν κατεβαίνετε για πρόεδρος των ΗΠΑ;»- Η αντίδραση Μητσοτάκη όταν δέχθηκε αυτή την ερώτηση Facebook Twitter
0

Μία απρόσμενη «πρόταση» δέχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο τέλος της συζήτησης στο Council on Foreign Relations

Ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης, Ρόμπερτ Ρούμπιν, ρώτησε αστειευόμενος τον Έλληνα πρωθυπουργό γιατί δεν «κατεβαίνει» ως υποψήφιος για πρόεδρος των ΗΠΑ, κάνοντας τον κ. Μητσοτάκη να χαμογελάσει.

«Πρωθυπουργέ, ήσασταν εξαιρετικός», είπε αρχικά ο Ρόμπερτ Ρούμπιν, κλείνοντας τη συζήτηση. «Πρέπει να πω, ότι η γενική μου αντίδραση είναι η εξής: Γιατί δεν κατεβαίνετε για πρόεδρος των ΗΠΑ; Έχουμε ένα μικρό συνταγματικό πρόβλημα, αλλά ούτως ή άλλως δεν δίνουμε τόση σημασία στο Σύνταγμα αυτές τις μέρες. Άρα ίσως…», συμπλήρωσε. 

«Είμαι μια χαρά εκεί που είμαι», του απάντησε ο κ. Μητσοτάκης. «Είστε μια χαρά εκεί που είστε. Αυτή είναι μια πολύ καλή απάντηση», αποκρίθηκε ο κ. Ρούμπιν. 

Ο Ρόμπερτ Ρούμπιν είναι πρώην τραπεζικό στέλεχος- εργάστηκε επί 26 χρόνια στην Goldman Sachs όπου έφτασε στη θέση του αντιπροέδρου- ενώ διετέλεσε υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, επί προεδρίας Μπιλ Κλίντον. 

Δείτε το απόσπασμα στο 57:25 του βίντεο

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

«Συνεχίζουμε με την ίδια συνταγή που έχει αποδώσει» - Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το 2026 η κυβέρνηση θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση που ακολουθεί τα τελευταία 6,5 χρόνια
THE LIFO TEAM
ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πολιτική / Μέτρα για αγρότες: Αυτές είναι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις - Ρεύμα στα 8,5 λεπτά και app για επιστροφή ΕΦΚ

Όπως ανέφεραν στην εξειδίκευση των μέτρων, 16 από τα 27 αιτήματα των αγροτών έχουν επιλυθεί ή αντιμετωπίζονται θετικά, 4 είναι υπό επεξεργασία και 7 είναι εκτός δημοσιονομικού πλαισίου
THE LIFO TEAM