Γεραπετρίτης: Ίσως και μέσα στην εβδομάδα η λίστα με τα ΜΜΕ που χρηματοδοτήθηκαν

Γεραπετρίτης: Ίσως και μέσα στην εβδομάδα η λίστα με τα ΜΜΕ που χρηματοδοτήθηκαν Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί εντός της εβδομάδας στη δημοσιότητα η λίστα με την κατανομή των κονδυλίων 20 εκατ. ευρώ στα ΜΜΕ, στο πλαίσιο της καμπάνιας «Μένουμε σπίτι».

«Είναι αυτονόητο ότι τα ποσά που δόθηκαν και που ήταν εξαιρετικά αναγκαία και κρίσιμα για την παρακίνηση των πολιτών να μείνουν στο σπίτι για λόγους ασφάλειας της δημόσιας υγείας, θα δοθούν άμεσα στη δημοσιότητα», είπε ο κ. Γεραπετρίτης, ενώ απέδωσε την καθυστέρηση στην επεξεργασία που γίνεται από το υπουργείο Οικονομικών.

«Η χρονική υστέρηση που υπήρξε ως προς τη δημοσιοποίηση τους οφείλεται στο γεγονός ότι γίνεται επεξεργασία από το υπουργείο Οικονομικών όλων των εκταμιεύσεων και μόλις ολοκληρωθεί θα υπάρξει άμεσα ανακοίνωση», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας. Λίγη ώρα αργότερα, μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δημοσιοποιηθούν έως το τέλος της εβδομάδας τα στοιχεία.

Αφορμή για τις δηλώσεις του Γιώργου Γεραπετρίτη ήταν η συνεδρίαση της Επιτροπής παρακολούθησης των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του ανθρώπου με θέμα «Ανθρώπινα δικαιώματα σε συνθήκες πανδημίας».

Το ζήτημα έθεσε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλη, σημειώνοντας ότι, το κράτος όφειλε να ασκεί πολιτική υπέρ των πολλών και να υποχρεώνει φορείς και ΜΜΕ να ενημερώνουν με δωρεάν σποτ τους πολίτες, για θέματα δημόσιας υγείας και για το τι πρέπει να κάνει για να γλιτώσει από τον κορωνοϊό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

 

 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΠΑΡΤΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το δίλημμα των εκλογών είναι ένα, ποια παράταξη μπορεί σταθερά να πάει τη χώρα μπροστά»

Τα κύρια σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού από τη Σπάρτη - Στο επίκεντρο ο Μυστράς, το νέο νοσοκομείο στη Σπάρτη, τα μέτρα στήριξης και οι εκλογές
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ FINANCIAL TIMES

Πολιτική / Μητσοτάκης στους Financial Times για «διόδια» στο Ορμούζ: Είναι καθαρός εκβιασμός, δεν γίνεται να το δεχτούμε

«Πιστεύω ότι είναι υποχρέωσή μας ως Ευρώπη να προετοιμαστούμε για μια αρνητική εξέλιξη» είπε, αναφερόμενος στις οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου στο Ιράν
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΑΣΥ ΜΜΜ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: Νέοι συρμοί, νέα λεωφορεία και προσλήψεις στις συγκοινωνίες

Στην εκδήλωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών τέθηκαν, μεταξύ άλλων, η ανανέωση του στόλου λεωφορείων, ο εκσυγχρονισμός των συρμών Μετρό και Ηλεκτρικού και η ενίσχυση του συγκοινωνιακού έργου με πυκνότερα δρομολόγια
THE LIFO TEAM