Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί εντός της εβδομάδας στη δημοσιότητα η λίστα με την κατανομή των κονδυλίων 20 εκατ. ευρώ στα ΜΜΕ, στο πλαίσιο της καμπάνιας «Μένουμε σπίτι».

 

«Είναι αυτονόητο ότι τα ποσά που δόθηκαν και που ήταν εξαιρετικά αναγκαία και κρίσιμα για την παρακίνηση των πολιτών να μείνουν στο σπίτι για λόγους ασφάλειας της δημόσιας υγείας, θα δοθούν άμεσα στη δημοσιότητα», είπε ο κ. Γεραπετρίτης, ενώ απέδωσε την καθυστέρηση στην επεξεργασία που γίνεται από το υπουργείο Οικονομικών.

 

«Η χρονική υστέρηση που υπήρξε ως προς τη δημοσιοποίηση τους οφείλεται στο γεγονός ότι γίνεται επεξεργασία από το υπουργείο Οικονομικών όλων των εκταμιεύσεων και μόλις ολοκληρωθεί θα υπάρξει άμεσα ανακοίνωση», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας. Λίγη ώρα αργότερα, μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δημοσιοποιηθούν έως το τέλος της εβδομάδας τα στοιχεία.

 

Αφορμή για τις δηλώσεις του Γιώργου Γεραπετρίτη ήταν η συνεδρίαση της Επιτροπής παρακολούθησης των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του ανθρώπου με θέμα «Ανθρώπινα δικαιώματα σε συνθήκες πανδημίας».

 

Το ζήτημα έθεσε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλη, σημειώνοντας ότι, το κράτος όφειλε να ασκεί πολιτική υπέρ των πολλών και να υποχρεώνει φορείς και ΜΜΕ να ενημερώνουν με δωρεάν σποτ τους πολίτες, για θέματα δημόσιας υγείας και για το τι πρέπει να κάνει για να γλιτώσει από τον κορωνοϊό.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr