Γεννηματά: «Όποιος λοξοκοιτάζει προς Τσίπρα ή Μητσοτάκη δεν έχει θέση ανάμεσα μας»

Γεννηματά: «Όποιος λοξοκοιτάζει προς Τσίπρα ή Μητσοτάκη δεν έχει θέση ανάμεσα μας» Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Προειδοποίηση προς στελέχη του κόμματος της και γενικότερα του πολιτικού της χώρου από τη Φώφη Γεννηματά. «Προχωράμε το δικό μας δρόμο. Όποιος λοξοκοιτάζει προς Τσίπρα ή Μητσοτάκη δεν έχει θέση ανάμεσα μας» λέει η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής. 

Σε συνέντευξη της στην εφημερίδα τα Νέα Σαββατοκύριακο η κ. Γεννηματά αναφέρει πως «η φιλολογία περί μετώπων και από το ΣΥΡΙΖΑ και από τη ΝΔ απλά εξυπηρετεί τους εκλογικούς σχεδιασμούς τους. Επιχειρούν να εγκλωβίσουν τους πολίτες με ψεύτικα διλήμματα εντείνοντας την πόλωση και το διχασμό. Δεν πρόκειται για επίθεση φιλίας, αλλά για ρεσάλτο προκειμένου να αλώσει τη Δημοκρατική Παράταξη και ως τέτοιο το αντιμετωπίζουμε».

Χαρακτηρίζει αναλώσιμα εργαλεία όσους από το χώρο της Κεντροαριστεράς συνεργάζονται με τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως συμβάλλουν στην προσπάθεια του κ. Τσίπρα να εμφανίσει αντίβαρα στα ακροδεξιά βαρίδια με τα οποία συγκυβερνά. «Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για κανένα μέτωπο με κανένα», προσθέτει.

Η κ. Γεννηματά στέλνει μήνυμα στους συνοδοιπόρους της στο Κίνημα Αλλαγής που φοβούνται αναβίωση του ΠΑΣΟΚ μετά τις τελευταίες εξελίξεις, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε χωρίς το ΠΑΣΟΚ αλλά ούτε μόνο με το ΠΑΣΟΚ. Δημιουργήσαμε μια μεγάλη παράταξη με στόχο να εκφράσουμε το σύνολο των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς.

Τα κόμματα πρέπει να κάνουν βήματα πίσω για να μπορέσει ο ενιαίος πια στην λειτουργία του φορέας να κάνει το μεγάλο βήμα μπροστά. Μόνο έτσι θα αποκτήσει το Κίνημα Αλλαγής ενιαία ισχυρή φωνή και αποτελεσματική δράση όπως απαιτούν οι συνιδρυτές του προοδευτικοί πολίτες».

Παραδέχεται πως η πολυκομματική λειτουργία του Κινήματος Αλλαγής μέχρι σήμερα δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες, «Η εικόνα μας συχνά έδειχνε αντί πολυφωνίας Βαβυλωνία, αντί πλουραλισμού σύγχυση και αντί αποτελεσματικής λειτουργίας γραφειοκρατία» και δηλώνει ότι «στις εκλογές θα πάμε συντεταγμένα με ενιαία φωνή και ουσιαστική πολιτική ενότητα».

«Θέλω ένα κόμμα βαθιά δημοκρατικό αλλά και αποτελεσματικό με σαφές πολιτικό μήνυμα», υπογραμμίζει ενώ για τη διαγραφή του κ. Θεοχαρόπουλου και τη παραμονή ή όχι της ΔΗΜΑΡ στο Κίνημα Αλλαγής σημειώνει ότι από την πλευρά της δεν τέθηκε κανένα θέμα αποχώρησης της ΔΗΜΑΡ και πως το θέμα τέθηκε από τον πρόεδρο της με διαφωνία πολλών στελεχών της όπως έγινε ήδη γνωστό.

Διαψεύδει ότι πρότεινε στον Θανάση Θεοχαρόπουλο τη θέση του επικεφαλής στο Επικρατείας για να μην ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών, επαναλαμβάνοντας ότι «δεν είμαι Τσίπρας. Ούτε παζάρια κάνω ούτε αλισιβερίσια».

Η κ. Γεννηματά διαχωρίζει την περίπτωση του Γιώργου Παπανδρέου, λέγοντας ότι «το πρόβλημα με τη συνέντευξή του ήταν η άθλια και προσχεδιασμένη αξιοποίηση και διαστρέβλωσή της από τον προπαγανδιστικό μηχανισμό του Μαξίμου για να πλήξει την παράταξη μας».

Εξηγώντας την άρνηση του Κινήματος Αλλαγής να ψηφίσει υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, η πρόεδρος του υποστηρίζει ότι «υπαγορεύεται από αίσθημα εθνικής ευθύνης και το γνήσιο πατριωτισμό που αποτελεί θεμελιώδες χαρακτηριστικό της παράταξης μας» κα προσθέτει: «Είμαστε διαχρονικά υπέρ της λύσης αλλά όχι οποιασδήποτε λύσης. Κι εδώ υπάρχει και κάτι που δεν πρέπει να διαφεύγει σε κανέναν: οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ ουδέποτε δέχτηκαν οποιαδήποτε υποχώρηση στις ανεδαφικές αξιώσεις στα πεδία της εθνικότητας και γλώσσας. Είναι ακριβώς οι αξιώσεις τις οποίες πανηγυρικά δέχτηκε ο κ. Τσίπρα».

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ