Γαβρόγλου: Προσωπική απόφαση να εξαγοράσω την στρατιωτική θητεία

Γαβρόγλου: Προσωπική απόφαση να εξαγοράσω την στρατιωτική θητεία Facebook Twitter
ΑΠΕ- ΜΠΕ
4

Στις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί τόσο για το ζήτημα της έπαρσης τησ σημαίας στα σχολεία όσο και για το ότι δεν πραγματοποίησε την στρατιωτική του θητεία απάντησε σε υψηλούς τόνους ο υπουργός Παιδείας.

Συγκεκριμένα, ως προσωπική χαρακτήρισε την απόφασή του να εξαγοράσει τη στρατιωτική του θητεία ο κ. Κώστας Γαβρόγλου, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, κάνοντας λόγο για απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα. Όπως είπε οι επιθέσεις εναντίον του  εξηγούνται με το αδιέξοδο της αντιπολίτευσης.

«Έχω γεννηθεί στην Κωνσταντινούπολη και όπως όλοι οι Ρωμιοί είχα τουρκική υπηκοότητα. Έπρεπε να κάνω την στρατιωτική μου θητεία στην Τουρκία, ήταν οι αρχές της δεκαετίας του '70, υπάρχει δικτατορία στην Τουρκία, αρνούμαι να πάω στον στρατό. Ήμουν στην Αγγλία, κάνω αίτηση για ελληνική υπηκοότητα, μου τη δίνουν και υπάρχει αυτός ο νόμος με τον οποίο οι Έλληνες του εξωτερικού μπορούν να εξαγοράσουν τη θητεία τους. Είναι τόσο απλό, δεν το έχω κρύψει από κανέναν» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός προσθέτοντας: 

 «Ας κρίνουν όσοι είναι να την κρίνουν την προσωπική μου απόφαση να εξαγοράσω την θητεία μου, την περίοδο της χούντας. Δεν θα πω τίποτε παραπάνω. Είναι αυτό που λέμε "δολοφονία χαρακτήρα" και συνηθίζεται από αντιπολιτευτικά έντυπα και κόμματα».


Σχετικά με το πρόσφατο νομοσχέδιο για την παιδεία, ανέφερε ότι «Δεν είναι τυχαίο ότι έγινε μετά την ψήφιση ενός νόμου που επαναφέρει τους ακαδημαϊκούς κανόνες στα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Οι οπαδοί του νεοφιλελευθερισμού δεν θέλουν τους ακαδημαϊκούς κανόνες, επειδή ομνύουν στην αυτορρύθμιση. Είδαμε, όμως, ποιο ήταν το αποτέλεσμα».


Επεσήμανε τέλος ότι στον Τύπο γράφονται πράγματα για τη σημαία που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. «Σημαία προφανώς θα έχουμε στα σχολεία. Θα είναι μάλιστα υψωμένες στη διάρκεια όλης της χρονιάς» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΝΔ: Ο κ. Γαβρόγλου επιβεβαιώνει πόσο ελαστική είναι η συνείδησή του

 

«Ο κ. Γαβρόγλου ύστερα από τρεις μέρες εμφανίστηκε για να επιβεβαιώσει πόσο ελαστική είναι η συνείδησή του. Ομολογεί σήμερα, ότι η απόφαση να εξαγοράσει τη θητεία του από τη χούντα, είναι ένα σκανδαλάκι. Βέβαιο είναι ότι σύντομα θα αποδειχθεί ότι οι αποφάσεις του για την Παιδεία αποτελούν το πιο μεγάλο σκάνδαλο που ο ίδιος διέπραξε», σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πολιτική
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Θα τα αλλάξει όλα στον ΣΥΡΙΖΑ;

LiFO politics / Στέφανος Κασσελάκης: Θα τα αλλάξει όλα στον ΣΥΡΙΖΑ;

Οι δημοσιογράφοι της LiFO Αρης Δημοκίδης και Γιάννης Πανταζόπουλος συζητούν με τη Βασιλική Σιούτη τη διαδρομή του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και την αναστάτωση που έχει φέρει η εκλογή του στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ρεπορτάζ και σχόλια για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

3 σχόλια
Κατ' αρχήν υπάρχει απόφαση που δεν είναι προσωπική ;Προφανώς, ήθελε να πει ο κ. Γαβρόγλου "η αλληλουχία των γεγονότων που παραθέτω και οι σχετικοί νόμοι, με εξυπηρετούσαν προσωπικά την συγκεκριμένη στιγμή να αποφύγω την στράτευση".Ναι, αλλά εδώ μιλάμε για ΤΟ ΗΘΟΣ της απόφασής σας κύριε Γαβρόγλου. Γιατί, άλλωστε, την ηθική διάσταση της στράτευσης επικαλεσθήκατε στην γνωστή δήλωσή σας για την δημοκρατική ισότητα.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΗΘΟΣ. Μην το παλεύετε άλλο.
Μόλις τώρα προβάλλεται το στιγμιότυπο της σχετικής δήλωσης.Κρατάει ο κ. Γαβρόγλου στα χέρια του ένα στυλό και το παίζει συνέχεια νευρικά, ενώ προσπαθεί να διατυπώσει την σκέψη του και δυσκολεύεται.Για την γλώσσα του σώματος έχετε ακουστά κύριε Γαβρόγλου ; Δεν ξεφύγατε.Τέλος - παίζοντάς το "θύμα" -, λέτε ότι γίνεται σε σας "δολοφονία χαρακτήρα".Κατ' αρχήν, αν ο χαρακτήρας γενικά κρίνεται από τη στάση σας στο συγκεκριμένο θέμα, μάλλον δεν σας συμφέρει.Τώρα πως φτάσατε να καταλήξετε σε "δολοφονία", μόνον εσείς το ξέρετε.Εν πάσει περιπτώσει, δεν πέρασε η πολιτική σας λαμογιά και θυματοποιείστε.Ξαναλέμε, μην το παλεύετε άλλο κύριε Γαβρόγλου.
Κατ' αρχήν υπάρχει απόφαση που δεν είναι προσωπική ;Προφανώς, ήθελε να πει ο κ. Γαβρόγλου "η αλληλουχία των γεγονότων που παραθέτω και οι σχετικοί νόμοι, με εξυπηρετούσαν προσωπικά την συγκεκριμένη στιγμή να αποφύγω την στράτευση".Ναι, αλλά εδώ μιλάμε για ΤΟ ΗΘΟΣ της απόφασής σας κύριε Γαβρόγλου. Γιατί, άλλωστε, την ηθική διάσταση της στράτευσης επικαλεσθήκατε στην γνωστή δήλωσή σας για την δημοκρατική ισότητα.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΗΘΟΣ. Μην το παλεύετε άλλο.
χαχα οταν λεμε οτι η αριστερα πλεον ειναι ακραια νεοφιλελευθερη. Λεει το προσωπικη αποφαση λες και σημαινει τιποτα, ολα προσωπικες αποφασεις ειναι δεν σημαινει για ενα μη νεοφιλελευθερο οτι ειναι ιερες.Δεν μπορω να καταλαβω πως ειναι ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΣ ΣΤΡΑΤΟ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΝ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΣΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ!!!!σορυ για τα κεφαλαια αλλα αυτη η θεμελιωδη αντιφαση ολου του αριστερισμου στην Ελλαδα βγαζει ματι. Στη NY που οντως οι προσωπικες αποφασεις εχουν αξιακη υποσταση ανοιγεις το μαγαζι σου οποτε θελεις.