Γαβρόγλου: «Κάποιοι έχουν κάνει την αριστεία σημαία τους»

Γαβρόγλου: «Κάποιοι έχουν κάνει την αριστεία σημαία τους» Facebook Twitter
2

«Δεν πρέπει να υπάρχουν διακρίσεις, ούτε ανταγωνισμοί με φόντο τη σημαία μας. Αυτό δεν είναι μόνο αντιπαιδαγωγικό, είναι και βαθιά αντιδημοκρατικό»» λέει στην εφημερίδα Real News ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, υπογραμμίζοντας: «Η σημαία δεν μπορεί να αποτελεί έπαθλο και η αριστεία- που ορισμένοι την έχουν κάνει "σημαία" τους - είναι κάτι που αποτιμάται και καταγράφεται μέσα στο σχολείο για κάθε μαθητή με τη βαθμολόγηση».

 

Αναφορικά με την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ο κ. Γαβρόγλου ξεκαθαρίζει: «Πρόθεση του υπουργείου είναι η κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων και η θέσπιση ενός συστήματος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που θα στηρίζεται στο ισχυρό εθνικό απολυτήριο», ενώ απαντώντας για τον χρονικό ορίζοντα της αλλαγής του συστήματος, διαβεβαιώνει ότι «οι μαθητές και οι μαθήτριες δεν πρόκειται να αιφνιδιαστούν».

 

Εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς ο υπουργός Παιδείας λέει ότι «έχουν ολοκληρωθεί ήδη οι περισσότερες από τις διεργασίες που απαιτούνται ώστε, να εξασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία από την πρώτη ημέρα».

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ